Eksperts: 13 populāri jautājumi apsardzes kompānijai

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Apsardzes Alianse | 6.decembris 2022 11:59

Apsardzes eksperta atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

1. Vai var pieslēgt signalizāciju bez sirēnas, lai neaizbaidītu laupītāju? 

Signalizācijas galvenā funkcija ir nepieļaut zādzību, nevis noķert noziedznieku. Parasti, dzirdot skaļu sirēnu, laupītājs nobīstas un pamet nozieguma vietu. Tāpēc ir ieteicams tomēr ir pieslēgt sirēnu.

2. Vai ekipāža nekavējoties meklēs mantas? 

Mantu meklēšana ir policijas uzdevums. Ekipāža ir nepieciešama, lai nepieļautu zādzību. Taču ir bijuši gadījumi, kad ekipāža noķēra zagli ar salaupītajām mantām un atdeva tās īpašniekiem. 

3. Kas notiks, ja aizmirsīšu signalizācijas kodu? 

Varat vienkārši piezvanīt apsardzes pults operatoram 24/7. Kad apstiprināsiet savu personību, šo jautājumu varēs atrisināt ļoti vienkārši. 

4. Vai apsargs var mani piekaut, ja man nav līdzi dokumentu? 

Taisnību sakot, apsargi nevienu nesit. Viņi aiztur, izsauc policiju un pēc tam noskaidro, kas esat. Ja varēsiet apliecināt savu personību, neko ļaunu neviens jums nedarīs. 

5. Vai var neslēgt durvis, ja ir signalizācija?

Signalizācija ir otrā aizsardzības pakāpe. Pirmā ‒ tās ir jūsu mājokļa durvis. Arī tām ir jābūt drošām. 

6. Vai tehniķi lauzīs sienas, ierīkojot signalizāciju? 

Pieredzējuši speciālisti spēj ievilkt kabeli, minimāli bojājot jūsu remontu. 

Ir pieejami arī citi risinājumi, piemēram, bezvadu sistēmas. Tās ir ļoti drošas un funkcionāli pat labākas nekā vadu iekārtas. Uzstādīšana ilgst apmēram stundu. 

7. Vai signalizācija ir dārga? 

Daudziem šķiet, ka tā ir dārga, taču signalizācija nav dārgāka kā ikviena laba sadzīves tehnika. To apliecina arī V. Čērčila teiktais: "Par drošību ir jāmaksā, ja tās nav ‒ ir jāmaksā vēl dārgāk."

8. Kāpēc man ir vajadzīga signalizācija? Ar mani nekad nekas nenotiks. 

Tas mums ir raksturīgi ‒ domāt, ka nepatikšanas mūs neskars. Lai tā būtu. Taču diemžēl statistika liecina, ka Latvijā ik gadu notiek apmēram 6500 laupīšanas. Tāpēc iesakām parūpēties par drošību un pieslēgt signalizāciju. 

9. Kāpēc man ir vajadzīga signalizācija? Dzīvoju 5. stāvā. 

Daudziem no mums šķiet ‒ jo augstāks stāvs, jo drošāk. Taču zagļi parasti izvēlas nomaļas vietas, kur ir maz garāmgājēju. Tātad tieši māju augšējos stāvus. Mūsu praksē ir bijuši gadījumi, kad zagļi, tēlojot celtniecības alpīnistus, nolaidās no jumta un apzaga telpas, pat neuzlaužot durvis. 

10. Vai signalizācija iedarbosies, ja man ir suns? 

Tehniski tas jau sen ir atrisināts. Mums ir iespēja signalizāciju individuāli piemērot katram klientam, pat ja viņam ir mājdzīvnieki. 

Ja mājdzīvnieks ir ļoti liels, izmantosim citus inženiertehniskos risinājumus. Piemēram, sensorus, kas fiksē stikla izsišanu, perimetra apsardzi vai durvju atvēršanas sensoru. Nav tādu objektu, ko mēs nevarētu apsargāt. 

11. Ko darīt, ja nemitīgi aizmirstu ieslēgt vai izslēgt signalizāciju? 

Tā ir ļoti izplatīta problēma, un reizēm visi ieejam mājās, signalizācijai skanot. Taču modernajos tālruņos jau ir pieejamas brīdinājuma funkcijas, izmantojot ģeolokāciju. Kad tuvojaties mājai vai izejat no tās, viedtālrunis jūs brīdina, ka jāieslēdz/jāizslēdz signalizācija. 

12. Vai man vajadzēs ik nedēļu mainīt bezvadu signalizācijas baterijas? 

Bieža bateriju nomaiņa ir mīts. Piemēram, tādām apsardzes sistēmām kā Ajax baterijas darbojas apmēram piecus gadus. To nomaiņa ir ļoti vienkārša, tai nav nepieciešama speciālista klātbūtne. Varat to veikt patstāvīgi. 

Un, lai jūs par to neaizmirstu, tālrunī pienāks paziņojums, bet mūsu operators sazināsies ar jums un atgādinās, ka ir pienācis laiks mainīt baterijas. 

13. Kādu sistēmu izvēlēties ‒ vadu vai bezvadu? 

Ikviena sistēma veiks savas funkcijas. Tomēr bezvadu sistēmām ir daudz priekšrocību. 

Pirmā: ātra ierīkošana, kas ļauj taupīt naudu. 

Otrā: mobilitāte. Ja nepieciešams, varat noņemt drošības sistēmu un pārvietot to citur. 

Un trešā: ērta mobilā lietotne, kas ļauj jums vadīt sistēmu un kontrolēt to jebkurā pasaules vietā. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti