"Volkswagen Golf" 8 - starts 2020.gadā 27

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.janvāris 2018 7:17

"Volkswagen" vadība oficiāli paziņojusi "Golf" 8 ražošanas starta sākumu. Tagad zinām, ka jaunā modeļa konveijers sāks griezties nākamā gada sākumā.

Astotās paaudzes modeļa izstrādē "Volkswagen" investējis 1,8 miljardus eiro, radot mūsdienām atbilstošu produktu, kas turpinās Eiropas pieprasītākā automobiļa tradīcijas.

"Golf" 8 pamatā ir MQB platforma, kas apvieno visus koncerna modeļus, sākot ar "Polo" un beidzot ar "Passat", ieskaitot to radiniekus no "Audi", "Seat" un "Škoda". Jaunais "Golf" jau atkal kļūs vieglāks (35-70 kg), mazliet platāks un zemāks, bet bagāžas nodalījuma ietilpība pieaugs līdz 400 litriem.

Ciparu mērinstrumentu panelis tagad jau bāzes aprīkojumā, kļūs pieejama multimediju sistēma ar žestu un balss vadību, Head-up projekcijas displejs ar "Augmented Reality" (AR) tehnoloģiju, kas informāciju sadala divos līmeņos. Tālāk no vadītāja acīm (uz ielas, mašīnas priekšā) tiek parādīti navigācijas dati un atstatums līdz priekšā braucošajam transportam, bet tuvāk vējstiklam tiek atainota pārējā informācija.

Jaunā "Golf" motoru piedāvājums sāksies ar 95 ZS trīscilindru benzīna motoru, aptverot jaudas diapazonu līdz 150 Zs (benzīna motoriem) un 224 Zs (dīzeļiem).

"Golf" 8 modifikāciju skaitā būs "GTI" modelis ar 250 Zs (kā "Performance" versija 300 ZS), pilnpiedziņas versija "R" ar līdz 400 Zs pieaugušu motora jaudu. Jaudīgāka un tālāk braucoša kļūs arī "GTE" hibrīda modifikācija.

Visbeidzot neizpaliks arī universāla modelis universāla modelis (no 2020.gada), kura riteņu bāzi pastieps par 50 mm (līdz 2680 mm).

Latvijā jaunais Golf 8 varētu būt pieejams nākošā gada pavasarī.

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 21.janvāris 2018 11:15
11 3 Atbildēt

Piemēram Polo pērk galvenokārt sievietes, kurām bieži patīk mazas mašīnītes, un iespējams Golf nemaz nepiestāv, nwemaz nerunājot par passat, katrai mašīnai savs pircējs ne visu izsaka nauda.Tā tik amerikā jo mājās lielāks Gaziks jo krutāks kaimiņu priekšā

viencexperc 21.janvāris 2018 9:48
9 2 Atbildēt

Nē. Salons būs par 2 cm lielāks un jaunas led lampiņas.

viencexperc 21.janvāris 2018 9:54
8 6 Atbildēt

Psstātiet man, vagisti.

Kas pērk polo? Tam kuram nepietiek naudas golfam? Cilvēks atnāk uz vw salonu un domā '' "tā, golfs man ir pārāk liels.... vajag ksut ko mazāku."

Vai to pašu jettu? Kurš idiots pērk?

Manuprāt, ja nav naudas psssatam, tad pērc škodu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti