Britu marka "Lister" iepazīstina ar kupeju "Thunder" (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.februāris 2018 11:01

Britu kompānija "Lister Cars" iepazīstinājusi ar kupeju "Thunder", kas izgatavota uz "Jaguar F-Type SVR" bāzes.

Divdurvju automobilim izgatavots jauns bamperis no oglekļa šķiedras un aprīkots ar masīvu spliteri gaisa plūsmas novirzīšanai, bet jaunais motora pārsegs ieguvis ventilācijas atveres jaudīgā astoņcilindru motora dzesēšanai. Automobilim ir arī savādāka radiatora reste, oglekļa šķiedras-plastikāta aizmugurējais bamperis un plāksnītes ar markas un modeļa nosaukumu.  Motortelpā atrodas "Jaguar" 5,0 litru astoņu cilindru dzinējs, kura jauda no rūpnīcas 575 Zs pieaugusi līdz 675 Zs, savukārt griezes moments palielināts no 700 līdz 976 Nm.

Komplektā arī „dusmīgāka” skanējuma izplūdes sistēmu un modernizēta piekare.

No vietas līdz simtam "Thunder" paātrinās 3,2 sekundēs, bet 160 km/h sasniedz 6,8. Kupejas maksimālais ātrums ir 355 km/h.

"Lister" plāno izgatavot 99 "Thunder" eksemplārus, taču cenu vēl nenosauc.

Britu marka "Lister" savu darbību sāka 1954.gadā, specializējoties sporta automašīnu ražošanā no "Jaguar" un citu ražotāju piegādātajām detaļām. 1993.gadā "Lister" izlaida pēdējo eksemplāru, bet 2013.gadā atsāka darbību. 2014.gadā tika prezentēta 50.gadu sacīkšu rodstera "Knobbly" replika, bet gadu vēlāk – šī modeļa ielas versija. 

 
Visi komentāri
 
usaexperc 1.februāris 2018 11:03
2 33 Atbildēt

Dodge Hellcat īpašnieki jau trīc no bailēm, ka tik viņu rajonā neparādās šitas. Nocels visas čikas, atstās tikai big fat ass.

BMW 1.februāris 2018 13:45
20 0 Atbildēt

Es reiz braucu ar vienu čiksu, kuru visi sauc par Davalku. Blakus apstājās tas jaguārs F taips. Davalka uzreiz sāka - "oj kāts kruts auto! Es bi šitam kļūtu verdzene. Izlaid mani ārā..."

Es saku - "bmw ir krutāks. Es šas viņu izkodīšu!"

Bet Davalka saka -"tas tavs bmw ir uz katra stūra. Nopirsties nevar, lai netrāpītu kādam bmw..., atver durvis!"

Tad es mēģināju izkost šo angļu mēslu, bet beidzās ar triecienu ne tikai ar reputācijas zaudējumu, bet pat Davalka man kļuva par Ņedavalku.

iAutolv 1.februāris 2018 11:10
7 0 Atbildēt

Daži mediji nosauc arī cenu - no 139 950 GBP (159 200 eiro)

?? 1.februāris 2018 13:51
23 0 Atbildēt

Tie ir tie paši, kas ražo Listerin?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 1

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti