Līdz 600 km – prezentēts elektriskais Mustang Eiropas tirgum (+ FOTO) 16

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 14.februāris 2020 10:40

Speciālā pasākumā, kas tika sarīkots vakar Londonā, Ford iepazīstinājis ar elektriskā krosovera Mustang Mach-E modeli Eiropas tirgum. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru tas spēs nobraukt līdz 600 km.

Eiropas modelis atšķirsies ar melnu radiatora restes ierāmējumu un dienas gaitas lukturiem, kas zaudējuši vertikālās sekcijas.

Šaipus okeānam Ford elektriskais krosovers tiks piedāvāts trīs komplektācijās: Mach-E RWD, Mach-E AWD un Mach-E First Edition. Pirmā versija būs aprīkota ar aizmugures riteņu piedziņu un bāzes versijā tiks piegādāta ar 258 Zs (415 Nm) elektromotoru un 75,7 kWh akumulatoru, kas nodrošinās gaitas rezervi līdz 450 km. Nākamā versija būs komplektēta ar 285 Zs (415 Nm) motoru un 98,8 kWh akumulatoru, kas ļaus sasniegt rekordtālos 600 km. Arī šī versija būs ar aizmugures riteņu piedziņu.

Pilnpiedziņas versijas ir divas plus First Edition, kas pieejama noteiktu laiku. Pirmā versija komplektēta ar akumulatoru, kas nodrošina 420 km un diviem elektromotoriem ar kopējo jaudu 258 Zs un 581 Nm. Otra versija ļaus nobraukt 540 km, bet abu e-motoru kopējā jauda sasniedz 338 Zs un 581 Nm. Vēl ir dāsnāk nokomplektētais First Edition modelis, kas izveidots par tehnisko bāzi ņemot pilnpiedziņas versiju ar lielāko akumulatoru.

Visu Mach-E maksimālais ātrums ierobežots pie atzīmes 180 km/h, bet dinamika atšķiras – aizmugures riteņu piedziņas versijas 100 km/h sasniedz mazāk nekā astoņās sekundēs, pilnpiedziņas varianti – mazāk nekā septiņās.

Ražotājs norādījis, ka akumulatoru uzlādei no 10 līdz 80 procentiem nepieciešamas 38 minūtes bāzes versiju gadījumā, savukārt jaudīgākajiem modeļiem būs nepieciešamas 44 minūtes. Pirmās varēs pieslēgt pie uzlādes stacijām ar jaudu līdz 115 kW, otri varēs izmantot 150 kW strāvas avotus.

Atgādināsim, ka Ford visā pasaulē savu modeļu elektrifikācijā ieguldīs vairāk nekā 11 miljardus ASV dolāru. Līdz šī gada beigām kompānijas piedāvājumu Eiropā papildinās 14 elektrificēti modeļi, bet līdz 2021.gada beigām to skaits sasniegs 18.  

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 14.februāris 2020 12:07
15 2 Atbildēt

Tikai kāpēc mustang nosaukums. Ļeģendas ir leģendasvajadzēja atstāt mierā un likt jaunu nosaukumu kat vai superpuma, jo izskatās kā jaunās puma lielais brālis

Cobra 14.februāris 2020 12:53
12 3 Atbildēt

Nu bāc, ja henrijs šo visu redzētu...

Kādēļ tam krosoverveidīgajam sūdam ar teslveidīgo salonu jāsaucas par mustang? Droši vien tā labāk tirgosies.

Frontera 14.februāris 2020 15:41
6 4 Atbildēt

Nu kas tas vairs par mustangu???Sviests

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti