Kārtot: Augošā secībā
1 2
imzz 11.05.2024 17:27

Man konkrēti ne, bet klimata aktīvistu sauklis tak ir "stop oil now" , apturiet naftu tagad.

imzz 11.05.2024 11:10

Vispirms jau, no kosmiska skatu punkta ( > 10^13 zvaigžņu sistēmas ) viss ir nebūtisks. Šis pasaules uzskats ir tā saucamais "kosmiskais nihilisms"

Bet ASV rasisms ne tuvu nav tikai PR, tas ir iestrādāts likumdošanā. ASV ir nepārtraukti tiesu procesi sakarā ar rasu diskrimināciju pieņemot darbā, darba laikā un atlaižot.

"Title VII also prohibits using hiring practices that are neutral on their face (such as written tests), which have a discriminatory outcome: disproportionately excluding female, African-American, and other protected classes of applicants."

Saproti, ko tas nozīmē: ja neitrāla rakstiska kvalifikācijas testa laikā tajā izkrīt "minoritātes, viņi tomēr var iesūdzēt tevi kā darba devēju par nepieņemšanu darbā. saskaņā ar Title VII of the 1964 Civil Rights Act.

Šajā sakarā : 70 miljonu dolāru spriedums pret Teksasas uzņēmumu nodarbinātības diskriminācijas lietā ( Forbes )

imzz 11.05.2024 10:42

Neglītākās ( vienas no tādām mūsu izpratnē ) ir Tuvo Austrumu sievietes. Tas ir viens no iemesliem viņu ietīšanai lupatās, lai neviens neredz. T.i. lai vīram "turpinātu stāvēt" uz savu neglīto sievu, jo viņam nebūtu iespējas redzēt uz ielas glītāku būtni par to.

To, starp citu, apstiprina jau Marks Tvens savās "Svētceļnieka piezīmēs" 19.gs beigās. ASV kvēkeri bija izdomājuši, ka Jēzus zemes, t.i. Palestīnas sievietes ir brīnišķīgas būtnes. Realitāte , saprotams, smagi atšķīrās.

Var iebilst, ka daudzas ebrejietes, kuras arī pieder pie TA,  ir skaistas, sākot ar Gal Gadot piem. Lieta tā, ka 100% ebreju mūsdienās maz palikuši, un vairums tagad ir pamatīgas rasu sajaukšanās produkts. Blaumaņa aprakstītie Joskes un Zāras laiki sen pagājuši.

imzz 10.05.2024 18:06

To atrisina ar apbraucamo maršrutu  Ulmaņa gatve -Liepājas iela -Krūzes iela- Smārdes iela-Volguntes iela - Ulmaņa gatve

imzz 10.05.2024 17:14

Šajā video redzamajā shēmā viss ir vienā līmenī. ( Pēc vs.lv izskatījās pēc tuneļa zem Ulmaņa gatves ).

Tātad, droši var prognozēt, ka sastrēgumi pieaugs. Jūrmalas virzienā sastrēgums, sākot no Liepājas ielas, būs norma. Un, tā kā mārupieši varēs pa taisno doties pa Lielirbes ielu uz centru, tad pīķa stundās viņi varēs iestāties rindā, kura sāksies vēl pirms paša krustojuma ar Ulmaņa gatvi.

imzz 10.05.2024 16:18

Tajā saitē ,ko pievienoju tak ir shēma, kas gan nerada pilnu skaidrību.

imzz 10.05.2024 10:56

Tak negribas klausīties to klimata brēku kārtējo reizi. "Apturēt klimata izmaiņas" var tikpat labi kā apturēt zemes griešanos. Jo daudzus faktorus, piemēram, saules vai vulkānu aktivitāti ietekmēt nav cilvēka spēkos.

Kaut gan visādas COP u.c. klimata sapulces daudzu aprobežotu cilvēku prātos ir radījusi dīvaino domu, ka cilvēks tak var "klimatu apturēt", ja reiz "nopietni politiķi" un valdības par to spriež un plāno.

Bez tam nafta nav tikai degviela. Nafta ir arī galvenais avots daudzu ķīmiskās rūpniecības produktu ražošanai. Tajā skaitā tādu, kas nepieciešami "zaļajam kursam" uz zaļo komunismu. Par smērvielām neaizmirstiet. Esmu pārliecināts, ka, piemēram,  vēja turbīnu berzei pakļautās daļas tomēr neeļļo ar cūku taukiem.

imzz 10.05.2024 10:23

Homoseksuāls vīrietis no Ganas tiesas ceļā izcīna patvērumu Latvijā; Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde viņam atteica piešķirt bēgļa un alternatīvo statusu, turklāt pārvalde apšaubīja vīrieša apgalvojumus par viņa piederību Ganas LGBT+ kopienai.

Nepiekrītot pārvaldes lēmumam, vīrietis vērsās ar pieteikumu tiesā. www.tvnet.lv/8017214/homoseksuals-virietis-no-ganas-tiesas-cela-izcina-patverumu-latvija

Gana vispār ir "ellē prom" Āfrikā, bez tam robežojas ar divām valstīm, Burkina Faso un Kotdivuāru, kur homoseksuālisti vajāti netiek. Nu, kāpēc vajātie kadri mūk tieši uz Eiropu, nevis kaimiņvalsti ? Manuprāt, patvēruma pieškiršanas noteikumi Eiropā sen ir novecojuši un ar steigu jāmaina.

imzz 09.05.2024 18:31

Uzblieza naftas rūpnīcu Baškīrijā. Attāluma rekords, 1500 km vismaz.

imzz 09.05.2024 17:38

Kā tad nav unikāli, ja ar viņiem vislielākās problēmas ? Portlande, Oregona, 2020.gads. Black lives matter. Kas notika pēc Džordža Floida bojā ejas ? "Nakts protestu laikā bija daudzi ļaunprātīgas dedzināšanas, laupīšanas, vandālisma un ievainojumu gadījumi." Tad bija plosīšanās pēc vētras Katrīna Jaunorleānā. u.c.

Vēl. "Melnādains kadets uzrakstīja rasistiskus grafiti, kas tika atrasts Gaisa spēku akadēmijā."

edition.cnn.com/2017/11/08/us/air-force-academy-racist-message-trnd/index.html

"Gaisa spēku akadēmija vairākus gadus ir mēģinājusi un neizdevās novērst melnādaino kadetu nepietiekamu skaitu akadēmijas absolventu vidū."

www.reuters.com/investigates/special-report/usa-race-academy/

Afroamerikāņi ir ļoti redzami militārajā jomā, bet gandrīz neredzami augšpusē

www.nytimes.com/2020/05/25/us/politics/military-minorities-leadership.html

Tesla nāsies aizstāvēties pretī gandrīz 6000 melnādainajiem strādniekiem rūpnīcā apsūdzībās par rasismu

time.com/6836236/tesla-racism-lawsuit-black-workers-california/

utt. kā redzi, rasu sakarībā uztraukums ir tikai par AA.

imzz 09.05.2024 12:03

Runa ir tieši par vienu rasi, AA. Jo melnie ir ASV "enfant terrible", kam pa reizei uznāk "tantrumi" ,kas izpaužas veikalu demolēšanā un auto dedzināšanā. Neviena cita rase tā nedara, ne indiāņi, resp. native Americans, ne hispanic, ne aziāti, ne kanaki. Paši baltie amerikāņi ar savu vaidēšanu par verdzības grēku un "pelnu kaisīšanu" sev uz galvas ir to panākuši idejiski, un freebies un grantu dalīšanu praktiski. Tagad nu nezin, kā melnajiem izdabāt, lai panāktu iecerēto komunismu ( iekļaujošās sabiedrības triumfu, resp. DEI, WOKE, EGS )

Ieskaitot neticamu pasaku stāstīšanu publiskajās skolās par "melnajiem Eiropā". Kā rezultātā, piemēram, kāds mūzikas skolotājs publiskajā skolā pusi nodarbības esot veltījis nevis Bēthovena mūzikai, bet diskusijai vai Bēthovens bijis melnais, vai ne. Argumenti paši vienkāršākie: esat saticis Bēthovenu ? Viņš sen bija miris, pirms es piedzimu. Nu, lūk, tātad nezināt, tikpat labi viņš varēja būt melnās rases cilvēks.

Runājot par konkrēto tiesnesi, skaidrs, ka viņa tika ievēlēta pēc divām pazīmēm, rase un dzimums, nevis pēc kvalifikācijas.

imzz 09.05.2024 10:25

ASV notiek arī tā: Pilsētas pirmā melnādainā tiesnese arestēta, izvilkta no tiesas zāles un atlaista.

imzz 08.05.2024 18:01

ASV vispirms. Vulgarizējot, Eiropā melnajam nedod naudu tikai tāpēc, ka melns.

Bez tam ASV rasisms ir pamats maizes darbam daudziem žurnālistiem un politiķiem. Arī pašiem melnajiem vajag rasismu, un, kad tā par maz, viņi paši to falsificē, lai būtu pamats taisīt PR vai izspiest naudu.

2019.gadā Čikāgā viens melnais aktieris gejs nolīga divus nigēriešu imigrantus, lai tie imitētu uzbrukumu viņam uz tā pamata, ka viņš ir melnais un gejs. Ka uzbrucēji bijuši baltie un saukuši: šī ir MAGA valsts! Brēka toreiz bija liela, pati vice pati Kamala Harisa izteicās, redzat, kāda mums rasistiska un homofobiska sabiedrība.

Bet par nelaimi aktierim, viņš nebija "uzbrukuma vietas" apkaimē ievērojis novērošanas kameru esamību. Viņu tiesāja, bet neko "daudz neiedeva".

en.wikipedia.org/wiki/Jussie_Smollett_hate_crime_hoax

imzz 08.05.2024 17:48

Palasīju par  ASV rasu lietām, apmulsu un atmetu. Bet var saprast, ka pašiem amerikāņiem nav 100% skaidrības. Bāzes principi ir divi. 1. Color blind, t.i.ignorēt rases. ( atskaitot gadījumus, kad rase minēta policijas aprakstā ) Un color conscious; princips, kad lai panāktu rasu vienlīdzību atsevišķām rasēm jāpalīdz vai jākompensē par agrāku diskrimināciju.

Bet, lai lietas nebūtu tik vienkāršas "The Constitution is both color blind and color conscious." t.i. ASV pastāvot abi principi vienlaicīgi.

Pamatā visa problēma ir melnie, kuri netiek uz augšu. Piem. CNN nesen bija raksts par to, ka ASV gaisa karaspēka virsnieku vidū tikai 2% melnie, kamēr sabiedrībā kopumā 16%. Jo melno kadetu vidū liels atbirums. Tad nu ir ideja samazināt reflektantu uz akadēmiju kvotas citu rasu pārstāvjiem un palielināt melnajiem.

imzz 08.05.2024 15:22

ASV rasisms nav vienkārša lieta.

 "Baltais nams novirza miljardus melnādainajiem lauksaimniekiem, kuri saka, ka viņiem joprojām ir sūdzības" ( Yahoo )

Ja dod naudu kādai grupai, tad vajag noteikt, kuri pie šīs grupas pieder. Nu, kas īsti ir melnais cilvēks ? Ādas krāsa nav noteicošā, bet izcelsme. Iesaka izmantot verdzības laiku definīciju, ka melnais cilvēks ir tāds, kuram kaut piliena āfrikāņu asiņu un kurš pats sevi par tādu uzskata, kaut gan pēc izskata būtu pilnīgi balts.

Bet pēc izcelsmes arī dalās divās daļās, ir tādi, kuriem kāds sencis bijis ievestais āfrikāņu vergs, un ir āfrikāņi, kuri ieceļojuši no Āfrikas nesen un to pēcnācēji. 

Tagad ir jauni noteikumi, kur cilvēks, līdzīgi kā dzimumu, pats var izvēlēties arī rasi. ( "Ekstrēmā" gadījumā melnais vīrietis var sevi definēt kā balto sievieti ) Ir pavisam 7 rases, un katrs var izvēlēties vai nu vienu, vai vairākas, bet ne vairāk kā trīs vienlaicīgi. 

Tam ir jēga, jo var būt cilvēki, kuri dzimuši jauktā laulībā vecākiem, un šie vecāki paši var būt rasu mistrojums. Bet pašdefinētā rase ( it kā ) nedod priekšrocības. T.i. baltais fermeris nevar sevi definēt kā melno, savākt Baidena grantu un definēties atpakaļ.

imzz 08.05.2024 12:21

Tā kā tagad popularizē mazauto, atļaušos ievietot video par vecākai paaudzei labi zināmo motorizēto miniatūro transporta līdzekli.

imzz 08.05.2024 11:25

Švecs stāsta interesantas lietas, vismaz pirmās 12 min. Piemin atentāta mēģinājumu pret Saudi Arābijas kroņprinci, izskatās, ka saudieši mēģina noklusēt šo lietu. Jo par to nav ne Al Jazeera, ne Reuters. Un pa Krimas tiltu netiek pārvietotas militārās kravas jau 3 mēnešus.

imzz 08.05.2024 10:15

"Visiem interesantā tēma" joprojām turpinās. No cilvēces kā sugas viedokļa ārkārtīgi dārgi izmaksājusī vakcinācija un "lokauti" bija vairāk kaitīga, kā derīga. Pēc loģikas, vispirms daudzi cilvēki saslima, daži nomira, ne pārāk daudz, vēl pirms visas vakcinācijas un lokautiem. Pamatā nomira seniori, kuriem tāpat maz bija atlicis dzīvot, un vairāk , saprotams, pansionātos, kur ātri var inficēties viens no otra.

No jaunākiem cilvēkiem nomira tie, kuri bija zaudējuši gēnu loterijā. ( Iedzimta pārmērīga imūnsistēmas reakcija ) Un daži no tiem nomira arī būdami vakcinēti. 

Pasaules ekonomikā zaudētā summa no kovida, resp. cīņas pret kovidu ietver arī to daļu, ko būtu saņēmusi, bet nesaņēma pati veselības aizsardzība.

imzz 07.05.2024 16:06

Tak es jau par to pašu. Mūsu 0.02% CO2 klimatu neietekmē pieminēšanas vērtos apjomos. Govju pirdieni arī būs niecīgā apjomā. Tātad, jebkādu projektu jēga pie mums būs tīri ideoloģiska, apm, kā kādreiz komjauniešu sienas avīzei.

Bet Latvijas iedzīvotāju ir tikpat, cik pirms 100 gadiem. Mums vajag radīt nācijas nevairošanās balvu kā paraugnācijai šajā sakarā, izreklamēt to ES un piešķirt pašiem sev. Globāli gvelšana par klimatu ir tieši uzkrītoša liekulība, jo visi runā par tikai patēriņu ( consumption ), bet baidās aizrādīt 3.Pasaules valstīm, lai tak beidz vairoties kā traki truši vai baktērijas siltā buljonā. Bet ietekme uz klimatu ir patēriņš * cilvēku skaits.

imzz 07.05.2024 14:14

Ņemot vērā mūsu mikroskopiskās iespējas ietekmēt klimatu, es ieteiktu vairāk reliģiskus pasākumus par tēmu. Izveidot baznīcu vai lūgšanu vietu svētajam klimatam, kā arī konkursa kārtībā ievēlēt mūsu pašu "Grētu" t.i. svēto jaunavu "mis Klimats".

imzz 07.05.2024 14:04

Tās bildes tur vairs nav. Bija ēzelis, kas vilka ratus ar kādiem 10 palestīniešiem.

imzz 07.05.2024 10:20

Nojaukt nedrīkst saglabāt. Kur komatu ?

Rīgā varētu tikt ierobežota satiksme pār Altonavas ielas tiltu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš skaidroja, ka minētais tilts ir sasaistīts ar "Rail baltica" projektu, un sākotnēji bijis iecerēts Altonavas ielas tiltu nojaukt, tāpēc pašvaldība neesot bijusi domājusi veikt tā kapitālo remontu.

Savukārt tagad plāni mainoties, un pašvaldība lūgusi Satiksmes ministriju skaidri atbildēt par tilta turpmāko likteni - vai to paredzēts nojaukt, vai saglabāt.

www.tvnet.lv/8015293/varetu-ierobezot-satiksmi-par-altonavas-ielas-tiltu

imzz 06.05.2024 23:13

Krievi radījuši līdz šim iespaidīgāko tā tipa tanku, ko Rietumos sauc par turtle tank, t.i. bruņurupuča tanku, kamēr ukraiņi godā par cūku kūti vai bļedmobili:

imzz 06.05.2024 12:22

"Emigrēt drošībā" nenozīmē "sākt sarunas". Gluži pretēji. Drīzāk sarunas sāks tas, kas paliks savā vietā kā Kārlis Ulmanis savā laikā.

imzz 06.05.2024 11:21

Vēl tiek uzskatīts, ka gatavošanos "ieņemšanai" neviens nepamanīs un neko nedarīs. Pieņemot, ka esam tādi paši muļļas kā ukraiņi, kuri nevar uzspridzināt savus tiltus, kad vajag, tad tomēr mēs esam citā situācijā, jo mēs varam palūgt NATO, lai izsit visu loģistiku starp mums un Krieviju un Baltkrieviju ar tomahaukiem, vai ballistiku. Respektīvi, iznīcina tiltus un satiksmes pārvadus. Tiek tikai spriests 2.Pasaules kara līmenī, ka sabiedrotie marš-maršīren stilā atnāks par vēlu, taču raķetes var izšaut stundas laikā.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti