Kārtot: Augošā secībā
1 2
imzz 16.05.2024 8:53

Es kaut kur lasīju labu padomu, ka mērot eļļas līmeni, tos eļļas pilienus, kuri nopil no štoka, ir derīgi uzpilināt motora pārsega slēdzējmehānismam. Tad tas vienmēr labi saeļļots.

imzz 15.05.2024 17:01

Elons Masks atlaiž "superčārdžeru" departamentu:

15. maijs (Reuters) - Dienu pirms Elons Masks pagājušajā mēnesī atlaida gandrīz visu Tesla elektrisko transportlīdzekļu uzlādes nodaļu, viņiem bija lielas cerības, kad uzlādes vadītāja Rebeka Tinuči devās tikties ar Masku par tīkla nākotni, pastāstīja četri bijušie uzlādes tīkla darbinieki. Pēc tam, kad Tinucci divas nedēļas iepriekš bija samazinājusi no 15% līdz 20% darbinieku, kas bija daļa no daudz plašākas atlaišanas, viņa uzskatīja, ka Masks apstiprinās plānus par masveida uzlādes tīkla paplašināšanu.

Tikšanās nevarēja būt sliktāka. Darbinieki sacīja, ka Masks nebija apmierināts ar Tinuči prezentāciju un vēlējās vairāk atlaist. Kad viņa atteicās, sakot, ka lielāki samazinājumi iedragās uzlādes tīkla biznesa pamatus, viņš atbildēja ar to, ka atlaida viņu un visu viņas 500 cilvēku komandu.

imzz 15.05.2024 11:16

Ogles nav tikai enerģija. Neaizmirstiet par tērauda ražošanu. Globālie Dienvidi attīstās , tēraudu vajag. Viss tērauds nenāk no lūžņiem. Daļa joprojām no rūdas. Arī "zaļajai "enerģijai vajag tēraudu. No kā taisa vēja turbīnu mastus ?

Kā reducēsiet dzelzs rūdu ?

2Fe2O3 + 3C = 4Fe + 3CO2 , Joprojām ar koksu.

imzz 15.05.2024 7:17

"Bet pasaulē kopumā ogļu patēriņš krīt."  Neatbilst patiesībai:

coal consumption by year ? In 2022, coal consumption worldwide came to around 161.47 exajoules, up from 160.43 exajoules in the previous year.

www.iea.org/data-and-statistics/charts/global-coal-consumption-2000-2025

imzz 14.05.2024 20:13

Maikla Naki pastāsts par aizsardzības ministra maiņu Krievijā u.c.

imzz 14.05.2024 10:39

No soctīkliem tikai dažreiz iegriežos reddit, kur no pāris vietnēm esmu izmests pūlim un moderatoriem neatbilstošu uzskatu dēļ.

  "ka par to nezina un par to nerūpējas. -

Zin un rūpējas politiķi, un politiķi ir gudri ;) Bet politiķi taisa pakazuhu tieši pūlim, piemēram rada noteikumus dzērienu pudeles korķa "piesiešanai pie pudeles. Tagad gan daba ir glābta.

imzz 13.05.2024 23:31

Maikls Naki diezgan labi par viņu pastāstīja. Esot īsts "Gosplana cilvēks pēc dabas  un aparatčiks. Tagad taisīs revīzijas, izdos rīkojumus un pieprasīs izziņas. Ātri tas nenotiks. Un, tā kā viņam nav savu favorītu ģenerāļu, tad tie visi tagad sacentīšoties par vietu pie labās rokas, un tie, kas tur nebūšot tikuši, rakstīšot par pirmajiem denunciācijas, piemēram, par tēmu, ko kurš nozadzis. Būšot interesanti.

imzz 13.05.2024 22:52

Siltināšanas kilograms savā dzīves laikā ietaupa nesadedzinātas naftas tonnas!. Tas nu ir masīvs pārpīlējums. bet ne par to ir runa. Runa ir par to, no kā plastmasas taisa, bet taisa no fosilajām degvielām.

Otrkārt, vairums domā, ka plastmasu piesārņojumu rada pamatā PET pudeles, to korķi un briesmīgie plastmasas maisiņi. Kas tur vēl bija ? Kokteiļu salmiņi un vienreizējās lietošanas ēdiena iepakojums. Un, kad ar tiem tiks galā, tad nekāda plastmasu piesārņojuma vairs nebūs.

Par industriāla apjoma radīto piesārņojumu, kas aizvien pieaugs, nepiemin, jo bērnu dārzā un pamatskolā par to nestāsta.

imzz 13.05.2024 19:18

Diskusijā par plastmasu nez kāpēc nepiemin kabeļu izolāciju. Lielākam vēja parkam vajag vairākus desmitus kilometru kabeļu. Tāpat visiem pieslēgumiem, kuri neiet pa gaisu,  "jaunajām zaļajām jaudām", Tāpat pieslēgumiem uz EV uzlādes stacijām.

Otrkārt, nav jāaizmirst par siltināšanu ar putu poliuretānu. Kas ir plastmasa, un tiek izstādīts lielos apjomos meteoroloģisko apstākļu laipnībai.

Kopā "zaļā ekonomika" un enerģētika rada tādu plastmasu patēriņu un piesārņojumu, kāds daudzkārt pārsniedz to, ko var radīt nožēlojamās PET pudeles. 

Tad vēl plastmasu piesārņojums no celtniecībā lietojamiem materiāliem.

imzz 12.05.2024 21:45

Re, Šoigu tomēr arī dabūs ar kāju pa pakaļu:

Putins ierosina aizsardzības ministra amatā iecelt Andreju Belousovu

www.tvnet.lv/8019232/putins-ierosina-aizsardzibas-ministra-amata-iecelt-andreju-belousovu

imzz 12.05.2024 17:00

Nu, nav sauklī vārds "dedzināt ;)

82 gadus vecā anglikāņu garīdzniece Sjū Perfita un 85 gadus vecā pensionētā skolotāja Džūdija Brūsa piektdien Londonas centrā esošajā nacionālajā bibliotēkā pielīmējās pie stenda un novietoja plakātu "Valdība pārkāpj likumu", informēja aktīvistu organizācija "Just Stop Oil".

"Just Stop Oil" vēlas, lai Lielbritānijas valdība izbeidz jaunus naftas un gāzes urbumus. Aktīvisti ir solījuši, ka protesti turpināsies līdz mērķa sasniegšanai.

 https://www.tvnet.lv/8018761/divas-seniores-lielbritanija-apsudz-par-meginajumu-bojat-vesturisko-lielo-brivibas-hartu

imzz 11.05.2024 17:27

Man konkrēti ne, bet klimata aktīvistu sauklis tak ir "stop oil now" , apturiet naftu tagad.

imzz 11.05.2024 11:10

Vispirms jau, no kosmiska skatu punkta ( > 10^13 zvaigžņu sistēmas ) viss ir nebūtisks. Šis pasaules uzskats ir tā saucamais "kosmiskais nihilisms"

Bet ASV rasisms ne tuvu nav tikai PR, tas ir iestrādāts likumdošanā. ASV ir nepārtraukti tiesu procesi sakarā ar rasu diskrimināciju pieņemot darbā, darba laikā un atlaižot.

"Title VII also prohibits using hiring practices that are neutral on their face (such as written tests), which have a discriminatory outcome: disproportionately excluding female, African-American, and other protected classes of applicants."

Saproti, ko tas nozīmē: ja neitrāla rakstiska kvalifikācijas testa laikā tajā izkrīt "minoritātes, viņi tomēr var iesūdzēt tevi kā darba devēju par nepieņemšanu darbā. saskaņā ar Title VII of the 1964 Civil Rights Act.

Šajā sakarā : 70 miljonu dolāru spriedums pret Teksasas uzņēmumu nodarbinātības diskriminācijas lietā ( Forbes )

imzz 11.05.2024 10:42

Neglītākās ( vienas no tādām mūsu izpratnē ) ir Tuvo Austrumu sievietes. Tas ir viens no iemesliem viņu ietīšanai lupatās, lai neviens neredz. T.i. lai vīram "turpinātu stāvēt" uz savu neglīto sievu, jo viņam nebūtu iespējas redzēt uz ielas glītāku būtni par to.

To, starp citu, apstiprina jau Marks Tvens savās "Svētceļnieka piezīmēs" 19.gs beigās. ASV kvēkeri bija izdomājuši, ka Jēzus zemes, t.i. Palestīnas sievietes ir brīnišķīgas būtnes. Realitāte , saprotams, smagi atšķīrās.

Var iebilst, ka daudzas ebrejietes, kuras arī pieder pie TA,  ir skaistas, sākot ar Gal Gadot piem. Lieta tā, ka 100% ebreju mūsdienās maz palikuši, un vairums tagad ir pamatīgas rasu sajaukšanās produkts. Blaumaņa aprakstītie Joskes un Zāras laiki sen pagājuši.

imzz 10.05.2024 18:06

To atrisina ar apbraucamo maršrutu  Ulmaņa gatve -Liepājas iela -Krūzes iela- Smārdes iela-Volguntes iela - Ulmaņa gatve

imzz 10.05.2024 17:14

Šajā video redzamajā shēmā viss ir vienā līmenī. ( Pēc vs.lv izskatījās pēc tuneļa zem Ulmaņa gatves ).

Tātad, droši var prognozēt, ka sastrēgumi pieaugs. Jūrmalas virzienā sastrēgums, sākot no Liepājas ielas, būs norma. Un, tā kā mārupieši varēs pa taisno doties pa Lielirbes ielu uz centru, tad pīķa stundās viņi varēs iestāties rindā, kura sāksies vēl pirms paša krustojuma ar Ulmaņa gatvi.

imzz 10.05.2024 16:18

Tajā saitē ,ko pievienoju tak ir shēma, kas gan nerada pilnu skaidrību.

imzz 10.05.2024 10:56

Tak negribas klausīties to klimata brēku kārtējo reizi. "Apturēt klimata izmaiņas" var tikpat labi kā apturēt zemes griešanos. Jo daudzus faktorus, piemēram, saules vai vulkānu aktivitāti ietekmēt nav cilvēka spēkos.

Kaut gan visādas COP u.c. klimata sapulces daudzu aprobežotu cilvēku prātos ir radījusi dīvaino domu, ka cilvēks tak var "klimatu apturēt", ja reiz "nopietni politiķi" un valdības par to spriež un plāno.

Bez tam nafta nav tikai degviela. Nafta ir arī galvenais avots daudzu ķīmiskās rūpniecības produktu ražošanai. Tajā skaitā tādu, kas nepieciešami "zaļajam kursam" uz zaļo komunismu. Par smērvielām neaizmirstiet. Esmu pārliecināts, ka, piemēram,  vēja turbīnu berzei pakļautās daļas tomēr neeļļo ar cūku taukiem.

imzz 10.05.2024 10:23

Homoseksuāls vīrietis no Ganas tiesas ceļā izcīna patvērumu Latvijā; Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde viņam atteica piešķirt bēgļa un alternatīvo statusu, turklāt pārvalde apšaubīja vīrieša apgalvojumus par viņa piederību Ganas LGBT+ kopienai.

Nepiekrītot pārvaldes lēmumam, vīrietis vērsās ar pieteikumu tiesā. www.tvnet.lv/8017214/homoseksuals-virietis-no-ganas-tiesas-cela-izcina-patverumu-latvija

Gana vispār ir "ellē prom" Āfrikā, bez tam robežojas ar divām valstīm, Burkina Faso un Kotdivuāru, kur homoseksuālisti vajāti netiek. Nu, kāpēc vajātie kadri mūk tieši uz Eiropu, nevis kaimiņvalsti ? Manuprāt, patvēruma pieškiršanas noteikumi Eiropā sen ir novecojuši un ar steigu jāmaina.

imzz 09.05.2024 18:31

Uzblieza naftas rūpnīcu Baškīrijā. Attāluma rekords, 1500 km vismaz.

imzz 09.05.2024 17:38

Kā tad nav unikāli, ja ar viņiem vislielākās problēmas ? Portlande, Oregona, 2020.gads. Black lives matter. Kas notika pēc Džordža Floida bojā ejas ? "Nakts protestu laikā bija daudzi ļaunprātīgas dedzināšanas, laupīšanas, vandālisma un ievainojumu gadījumi." Tad bija plosīšanās pēc vētras Katrīna Jaunorleānā. u.c.

Vēl. "Melnādains kadets uzrakstīja rasistiskus grafiti, kas tika atrasts Gaisa spēku akadēmijā."

edition.cnn.com/2017/11/08/us/air-force-academy-racist-message-trnd/index.html

"Gaisa spēku akadēmija vairākus gadus ir mēģinājusi un neizdevās novērst melnādaino kadetu nepietiekamu skaitu akadēmijas absolventu vidū."

www.reuters.com/investigates/special-report/usa-race-academy/

Afroamerikāņi ir ļoti redzami militārajā jomā, bet gandrīz neredzami augšpusē

www.nytimes.com/2020/05/25/us/politics/military-minorities-leadership.html

Tesla nāsies aizstāvēties pretī gandrīz 6000 melnādainajiem strādniekiem rūpnīcā apsūdzībās par rasismu

time.com/6836236/tesla-racism-lawsuit-black-workers-california/

utt. kā redzi, rasu sakarībā uztraukums ir tikai par AA.

imzz 09.05.2024 12:03

Runa ir tieši par vienu rasi, AA. Jo melnie ir ASV "enfant terrible", kam pa reizei uznāk "tantrumi" ,kas izpaužas veikalu demolēšanā un auto dedzināšanā. Neviena cita rase tā nedara, ne indiāņi, resp. native Americans, ne hispanic, ne aziāti, ne kanaki. Paši baltie amerikāņi ar savu vaidēšanu par verdzības grēku un "pelnu kaisīšanu" sev uz galvas ir to panākuši idejiski, un freebies un grantu dalīšanu praktiski. Tagad nu nezin, kā melnajiem izdabāt, lai panāktu iecerēto komunismu ( iekļaujošās sabiedrības triumfu, resp. DEI, WOKE, EGS )

Ieskaitot neticamu pasaku stāstīšanu publiskajās skolās par "melnajiem Eiropā". Kā rezultātā, piemēram, kāds mūzikas skolotājs publiskajā skolā pusi nodarbības esot veltījis nevis Bēthovena mūzikai, bet diskusijai vai Bēthovens bijis melnais, vai ne. Argumenti paši vienkāršākie: esat saticis Bēthovenu ? Viņš sen bija miris, pirms es piedzimu. Nu, lūk, tātad nezināt, tikpat labi viņš varēja būt melnās rases cilvēks.

Runājot par konkrēto tiesnesi, skaidrs, ka viņa tika ievēlēta pēc divām pazīmēm, rase un dzimums, nevis pēc kvalifikācijas.

imzz 09.05.2024 10:25

ASV notiek arī tā: Pilsētas pirmā melnādainā tiesnese arestēta, izvilkta no tiesas zāles un atlaista.

imzz 08.05.2024 18:01

ASV vispirms. Vulgarizējot, Eiropā melnajam nedod naudu tikai tāpēc, ka melns.

Bez tam ASV rasisms ir pamats maizes darbam daudziem žurnālistiem un politiķiem. Arī pašiem melnajiem vajag rasismu, un, kad tā par maz, viņi paši to falsificē, lai būtu pamats taisīt PR vai izspiest naudu.

2019.gadā Čikāgā viens melnais aktieris gejs nolīga divus nigēriešu imigrantus, lai tie imitētu uzbrukumu viņam uz tā pamata, ka viņš ir melnais un gejs. Ka uzbrucēji bijuši baltie un saukuši: šī ir MAGA valsts! Brēka toreiz bija liela, pati vice pati Kamala Harisa izteicās, redzat, kāda mums rasistiska un homofobiska sabiedrība.

Bet par nelaimi aktierim, viņš nebija "uzbrukuma vietas" apkaimē ievērojis novērošanas kameru esamību. Viņu tiesāja, bet neko "daudz neiedeva".

en.wikipedia.org/wiki/Jussie_Smollett_hate_crime_hoax

imzz 08.05.2024 17:48

Palasīju par  ASV rasu lietām, apmulsu un atmetu. Bet var saprast, ka pašiem amerikāņiem nav 100% skaidrības. Bāzes principi ir divi. 1. Color blind, t.i.ignorēt rases. ( atskaitot gadījumus, kad rase minēta policijas aprakstā ) Un color conscious; princips, kad lai panāktu rasu vienlīdzību atsevišķām rasēm jāpalīdz vai jākompensē par agrāku diskrimināciju.

Bet, lai lietas nebūtu tik vienkāršas "The Constitution is both color blind and color conscious." t.i. ASV pastāvot abi principi vienlaicīgi.

Pamatā visa problēma ir melnie, kuri netiek uz augšu. Piem. CNN nesen bija raksts par to, ka ASV gaisa karaspēka virsnieku vidū tikai 2% melnie, kamēr sabiedrībā kopumā 16%. Jo melno kadetu vidū liels atbirums. Tad nu ir ideja samazināt reflektantu uz akadēmiju kvotas citu rasu pārstāvjiem un palielināt melnajiem.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti