Policija aicina iedzīvotājus saudzīgi izturēties pret koplietošanas transportlīdzekļiem 18

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 15.maijs 2024 16:34

Pēdējos gados vairāki komersanti ir ienākuši pilsētvidē ar saviem koplietošanas pakalpojumiem, lai atvieglotu iedzīvotājiem pārvietošanās iespējas. Un šo gadu laikā notikusi dažādu interešu salāgošana ar virkni grozījumu, galvenokārt ceļu satiksmes normatīvajā regulējumā.

Tomēr, izmantojot pilsētvidē šo koplietošanas pārvietošanās pakalpojumu, iedzīvotāji nereti aizmirst par personīgo atbildību. Tā nebeidzas tikai ar norēķināšanos par saņemto pakalpojumu, bet attiecas arī uz to, lai braucamrīku tā nākamajam lietotājam atstātu nesabojātu.

No šī gada sākuma līdz pat maijam Rīgas pilsētā tika saņemti un reģistrēti 30 gadījumi, kad tika bojātas Bolt Drive koplietošanas automašīnas. Pārsvarā tika izsisti automašīnu logu stikli, kā arī fiksēti gadījumi, kad bija mēģināts pat aizdzīt automašīnas.

Valsts policisti sadarbībā ar Bolt drošības darbiniekiem veica virkni pasākumu ar mērķi noskaidrot un aizturēt personas, kas regulāri veica minētos noziedzīgos nodarījumus. Sadarbība vainagojās panākumiem, jo aizdomās par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu šī gada 27. aprīlī Rīgas Pļavnieku mikrorajonā tika aizturētas divas nepilngadīgas personas. Šobrīd abām personām ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Tāpat policijai izdevās pierādīt jauniešu iesaisti kopumā piecos gadījumos, par kuriem ir uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas (zādzība, iekļūstot transportlīdzeklī) un 185.panta pirmās daļas (mantas tīša bojāšana) noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm. Darbs tiek turpināts, un ir pamatotas aizdomas, ka minētās personas varēja izdarīt lielāko daļu no likumsargu redzeslokā nonākušajiem koplietošanas transportlīdzekļu bojāšanas gadījumiem Pļavnieku un Imantas mikrorajonos.

Policija šāda tipa likumpārkāpējus iedala divās grupās. Pie pirmās grupas pieskaitāmas tās personas, kuras vieglprātīgi izmanto iespēju iznomāt auto vai kādu citu braucamrīku un to sabojā. Savukārt pie otrās grupas pieskaitāmas tās personas, kuras, redzot autostāvvietā vai uz ietves novietotu koplietošanas braucamrīku, huligānisku motīvu vai pat aiz savā ziņā zināmas garlaicības izdara tiem dažādus bojājumus. Piemēram, garām ejot izsit nomas automašīnām stiklus, norauj spoguļus un arī iesper elektroskrejritenim, vai pat to iemet to kādā ūdenstilpnē vai citā tam neparedzētā vietā.

Valsts policija piebilst, ka pat garāmgājēja niecīgs spēriens elektroskrejritenim var beigties ar ierosinātu krimināllietu un ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, tāpēc policija aicina iedzīvotājus saudzīgi izturēties pret tiem pieejamajiem koplietošanas braucamrīkiem.

 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 15.maijs 2024 17:15
31 1 Atbildēt

Pareizpareiz,a.god. Valsts Policija. Garāmgājājājēja "niecīgs spēriens" ir cieti pelnījis krimināllietu un/vai apcietinājumu notikuma vietā.Kā vēl tēlaināk varētu TO pateikt. Nejaušs elpas/ievilciens,Nosodošs skatiens/virzienā, uttt.

Taču "patiesā labuma guvēju" acīmredzamā nolaidība savu "ražošanas līdzekļu" nekaunīgā izmētāšanā pilsētu zālājos un trotuāros NAV uzskatāma nekādā (nu itin makten pat ne mazākajā mērā) par sodāmu. Nee. 

Pretīga demagoģija un/vai nekaunība arvien vairāk dominē pār veselo saprātu.Kam nauda, tas tagad (par visuLohuElVē kopējo naudu) passūta pilnīgi dajebko- aptauju, viedokli, labāko policijas spēku piesaisti, utt, etcc,utjpp.

Patiesā labuma guvējs šodien var izdomāt pilnīgi dajebkādu biznesu,kurš apkārtējajai sabiedrībai (Lohiem) radīs pilnīgi jebkādas neērtības.Uzraudzīt (Veicināt) šos te "biznesus" būs tikai un vienīgi policijas un visas pārējās apkakārtējās (lohu) sabiedrības Tiešais uzdevums (pienākums). Jā.

Sabsis 15.maijs 2024 22:26
12 4 Atbildēt

Muļķības! Busā 100 cilvēki, nomas auto - tikpat cik privātā auto. Tad kāpēc privilēģijas?

John 15.maijs 2024 18:10
9 5 Atbildēt

Koplietošanas automašīnas ir pats sliktākais transporta veids pilsētā.

Viena daļa autovadītāji brauc reti, tapēc ļoti nepārliecinoši un bīstami 

Vēlviena daļa maksā par laiku tāpēc steidzas un atkal brauc diezgan cūciski. Un arī gaisu pilsētā tas neuzlabo.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

iAuto izmēģina jauno Volkswagen Tiguan (+ foto)

Tiguan ir šobrīd pārdotākais Volkswagen modelis un nu ir pieejama tā jaunākā - trešā paaudze. Uzlaboti dzinēji un jaunas tehnoloģijas, saglabājot raksturīgas gaitas īpašības. Lasīt vairāk

 

Mercedes miniveni tagad arī pagarinātajās versijās 3

Mercedes-Benz miniveni EQT un e-Citan Tourer turpmāk būs pieejami arī pagarinātajās versijās ar lielāku bagāžas nodalījumu un iespēju pārvadāt līdz pat septiņiem braucējiem. Lasīt vairāk

 

Aicina padomāt par drošību, braucot ar elektroskrejriteni (+ VIDEO) 2

“Galva mums ir viena, un galvā ir šis tas iekšā. Tā nav domāta tikai tāpēc, lai cepuri būtu kur uzlikt.” Tā par pārvietošanos ar elektroskrejriteni saka bērnu ķirurgs. Kā pasargāt sevi un savus bērnus no traumām, kas tiek gūtas, braucot ar elektroskrejriteņiem? Lasīt vairāk

 

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon 3

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti