Kārtot: Augošā secībā
1 2
Bradypus 17.05.2024 7:59

Jā, maza ietilpība ir mīnuss. Tieši tādēļ XC60, kas ir īsāks un vienlaikus ietilpīgāks par V70 ir daudz piemērotāks ceļošanai - tie 15cm garuma dienvideiropā ir visnotaļ pamanāmi kā neērtība. Vienīgais parametrs, kurā XC60 "zaudē", ir iespēja atvilkt pa bāni uz 200. 

"Ar ko varēja, ar to brauca" nav tas pats, kas "nevajadzēja", lai vai kā tev gribētos. Tieši tāpat tu varētu pateikt, ka visi laimīgi mauca ar žiguļiem un moskvičiem un rietumu auto un pat ne partijnieku volgas nevienam nevajadzēja. 

7 cilvēki sprieda par braukšanu uz Eiropu, saspiedušies vienā busā, jo tikai to varēja atļauties, nevis izbaudīja, kā labāko iespējamo ceļošanas veidu. Tajos laikos vēl jebkas Eiropā bija jaunums un pietika ar to, ko var redzēt asfalta malā. 

Bet tava domāšana ir palikusi padomijā un komunismā. Un lieliski pieproti spriest par lietām, par kurām tev pašam nav nekāda priekšstata, jo tava "ceļošana pa Eiropu" ir līdz Klaipēdai.

Bradypus 17.05.2024 7:32

Es pasauli nelāpu un nemeginu izlikties, ka to daru. Bet tev ir "lētāk un ērtāk" jo to subsidē citi - pofig par manī, nepatīk, bet varu atļauties. Bet pretīgi, ka tevi nesatrauc ne elektrības izmaksas maznodrošinātajiem, ne tas, ka globāli elektrība diemžēl joprojām ir deficīts.

Mētāties ar nodrāztām frāzēm ir viss, ko tu māki. Pateikt "Un "naftas baroni" met sprunguļus riteņos." Pēc tam, kad nespēj atbildēt uz jautājumu kādēļ tieši naftas baroni ir pirmlindnieki "zaļajā kursā" un māca citiem ka jādzīvo "zaļi" ir truli. Tieši tāpat, ka teikt "Un politiķi populistiski polemizē.", saņemot savām EV politiķu piešķirtas privilēģijas. Un tieši tāpat, nosaucot par "absurdiem tekstiem" jebko, kas neatbilst tavam naratīvam.

Stulbi ir aizliegt fosilo resursu sadedzināšanu, jo tieši fosilo resursu sadedzināšana ir mūsdienu sabiedrības labklājības pamatā. Un tieši labklājība ir tā, ka ļauj atlicināt resursus gan dabas aizsardzībai, gan zinātnei - ja zinātnei, lai spētu radīt kaut ko patiešām spējīgu aizstāt fosilo enerģētiku.

Kamēr vien noderīgie idioti teiks, ka naftas ICE ir jāaizstāj ar ogļu EV par nodokļu maksātāju naudu, es būšu pret šādu "progresu".

Bradypus 17.05.2024 7:19

Esi tā kā mēģinājis tos vadus līdz kaimiņam bez būvatļaujas ierīkot un tirgot bez atbilstošas reģistrācijas UR un VID? Vai vienkārši tukši tirs, jo nekas cits neatliek, labi saprotot, ka bez varas atļaujas tu nedrīksti NEKO.

Bradypus 16.05.2024 22:47

Normālam cilvēkam nav nekāda satraukuma, ka gandrīz miljards dzīvo bez elektrības minimuma, kas ir definēts tik minimāli kā "Having access to electricity is defined in international statistics as having an electricity source that can provide very basic lighting, and charge a phone or power a radio for 4 hours per day."

Jocīgajam kukainim liekas, ka mūsdienu minimums būtu vismaz 24/7 elektrība tādā apjomā, lai pietiktu vismaz arī  ledusskapim - pirms ar šovu vākt un sūtīt humānitārās pārtikas kravas sabojāšanai, jo glabāt jau nav kur... Un vēl jocīgajam kukainim liekas, ka tie, kas pie šādas realitātes "glābj pasauli" breucot ar EV, kuru baterijas tie paši bez elektrības dzīvojošie rok drausmīgos apstākļos ar rokām, ir liekulīgi mēsli.

Bradypus 16.05.2024 22:39

Volx rakstīja: Nevar kuru katru saukt par kovidskeptiki. Tajā tvita norādīts - pagajušaja nedeļa Fico pazinoja, ka Slovākija neparakstīs WHO līgumu. A kritizēt iepriekšējās valdības kovida politiku to jau visi dara. Reku, Brazīlija nāca Lula par prezidentu tad šis atspēries nu tikai tagad potēs bērnus.  

Ir tak starpība starp neparakstīt un kritizēt? A mūsu politiķi vispār par to nediskute, parakstīs bez jebkādām diskusijām.

Var jebko saukt kā vien ienāk prātā. Un ne tikai var, bet tā ir jādara. Vakcinētu cilvēku var saukt par antivakseri. Un katru ir jāsauc tajā dzimumā, ko viņs ir iedomājies. Šodien iedomājies. Par vakardienas variantu var bdabūt sodu par naida noziegumu.

Bradypus 16.05.2024 22:37

Jā es zinu, ka esmu jocīgs. Normāli ir ticēt propagandas meliem un pašam izplatīt melus un melot pie katras iespējas.

Bradypus 16.05.2024 22:28

Pārstāj melot, neko neesmu iedomājies. Jau iepriekš ieliku atsauci uz faktu, varu vēl papildināt. 

ourworldindata.org/grapher/number-without-electricity-by-region

Un pārstāj melot par kapitālismu - tas pats par sevi nespēj eksistēt, ja to neizsargā vara no laupītājiem. Vara, kas aizsargā brīvprātīgus darījumus nodrošina vietu kapitālismam. Vara, kas uzurpē laupīšanas monopolu, nedod vietu kapitālismam - vienalga vai tā ir militāra diktatūra, sociāldemokrātija vai "attīstīts komunisms".

Pamēģini tepat Latvijā bez varas atļaujas pārdot kādam savu saražoto elektrību.

Bradypus 16.05.2024 19:58

Tiešām nepiedāvā? Kārtējā nepieciešamiba pēc meliem, piesaucot kapitālismu tur, kur ir runa par politisko varu.

Bradypus 16.05.2024 16:26

Tak jau izskaidroja tēma tā pati - koronavīruss Covid-19. Pazīmes - kovidskeptiķis par pretī runāšanu ir dabūjis lodi ribās. Lai izsargātos, jātur mute (pašlaik arī drīkst bez maskas, bet ciet). Tagad arī Latvijā. 

P.S. Viedokli "nesadalu" - Fico par citām lietām ir uzprasījies daudz vairāk.

Bradypus 16.05.2024 13:54

Nu tāpat, kā esi gatavs apzvērēt, ka tavas lietotās riepas nav nonākušas kādā no nelegālo noliktavu ugunsgrēkiem, vai ne?

Bradypus 16.05.2024 11:23

Nu tā kā par to naudu, kas tiek papista EV un "zaļās" enerģijas projektos "pasaules glābšanai" uzbūvēt tiem cilvēkiem energoinfrastruktūru. Kaut vai ogļu.

Bradypus 16.05.2024 11:20

Ietilpība. Iespejas galamērķī ceļot ne tikai pa asfaltu - tikai tavās iedomās visa Eiropa ir smuki asfaltēta. 

Grands gan viennozīmīgi ir LV neceļiem domāts.

Bradypus 15.05.2024 23:36

Nu re, gari, bet jau pašā sākumā atzini - gribu darīt lietas, kurām domātas mašīnas ir jāaizliedz. Tieši tas, ko teicu.

Bradypus 15.05.2024 21:11

Jā, tev taisnība, pat splepkavnieki komunisti par spīti savam naidam pret cilvēkiem, saprata, ka elektrību tomēr ir jānodrošina. Tu diemžēl izrādies vēl nežēlīgāks par komunistiem.

Bradypus 15.05.2024 21:09

Nu ko lai tev saka. Nomā parasti ņemu mazmašīnītes. Tās tērē vairāk, nekā mani lielie ikdienas auto. Kādēļ? Tādēļ, ka normāli braucot, tās ir jāmoka "redlainā" ar pedāli grīdā, kamēr lielie var darboties optimālajā apgriezienu diapazonā. Esmu jau teicis - Ford Fiesta 0.9 ar apkaunojošu braukšanu pa bāni uz 70, fūrēm ejot garām, vidēji notērēja 14 litrus. Nevienu no saviem auto (neskaitot neizdevušos eksperimentu ar gāzēto amerikāni) virs 10 dabūt nav izdevies. Tevis nosauktie "3L", savukārt jau ir zem izmēra, kurā pat ar minimālo aviobagāžu var satilpt un neder par īstermiņa nomai. 

Un tavi murgi par vilkšanos, piekares sabrukšanu un krāniem ir un paliek tavi murgi.

Bradypus 15.05.2024 12:11

Precīzi. Pieliec vēl klāt Ķīnas megapilsētas ar desmitiem miljonu iedzīvotāju un nepiecišamību iznest piesārņojumu ārpus pilsētām, nevis skaitīt CO2 un Ķīnas ogļu EV industijas motīvi būs pavisam skaidri. Tikai īstenie ticīgie tic svētajiem rakstiem, ka EV ir "zaļi".

Bradypus 15.05.2024 11:51

EV patērē daudz vairāk ogļu ar zemāku kopējo lietderības koeficientu dēļ daudzajām konversijām un zudumiem, nekā ICE naftu.

Bradypus 15.05.2024 11:48

Apmaksāt ir iespējams jebkādus pētījumus. Bet par arābiem jau atkal nākas ķerties pie meliem: www.arabnews.com/node/2411686

Labāk padomā, kādēļ tieši naftas tirgotāji ir līderi "zaļo tehnoloģiju" ieviešanā un māca pārējiem, kā dzīvot "zaļi". Kadēļ visvairāk EV Eiropā ir Norvēģijā, kura nemaz nesatraucas par to, ka tu dedzini viņu naftu.

Bradypus 15.05.2024 11:43

Tieši tā - nevajag dirst šķidru. Nodrošināt tam miljardam normālus dzīves apstākļus būtu daudz lielāks ieguldījums piesārņošanas apturēšanā. Un tieši tāpat par "atjaunojamo resursu īpatsvaru" - jau tagad ir pakaļā izmaksas un tīkla stabilitāte - un paliks tikai sliktāk.

Bradypus 15.05.2024 8:29

Tikpat jautri pats esi pavilcies uz ekofašismu. Nav tādu vispārīgi definētu "mašīnu ar mazu degvielas patēriņu". Zem tava naida pret pseidodžipiem slēpjas skaudība pret pielietojumu. Tās mašīnas, kas tavā ieskatā ir ar mazu degvielas patēriņu, tērē vairāk pat par lielajiem SUViem, ja tiek izmantotas veidā, ko tu gribi aizliegt, jo visiem būtu jādzīvo tavu proletariāta dzīvi.

Bradypus 15.05.2024 8:15

Kārtējā puspatiesība ar ko piesegt melus. Jā, taisnība par atbalstu Krievijas gāzei, bet tā neatceļ patiesību, ka Vācijas elektrosistēmu satirsa ar zaļo enerģiju. Gāze ir vairāk apkures tēma - gan jau nevarēsi uzskaitīt jaunos gāzes TEC, kas apstiprinātu tavu puspatiesību.

Un beigās īsi un konkrēti meli par ogļu patēriņu. Jā - kopējo pasaules bilanci ogļu patēriņa pieaugumā pamatā dod Ķīnas EV industrija, kam ir pavisam citi motīvi, nekā Eiropas ekofašistiem, bet tā IR patiesā EV daba, par ko Ķīnieši vismaz nemelo. 

Un to drausmīgo faktu, ka mūsdienu pasaulē neesam vispar spējuši nodrošināt elektrību gandrīz miljardam cilvēku, piedevām šis skaits kopš 2019. gada atkal PIEAUG, tu izdevīgi ignorē. Jo pavisam neērtā patiesība par to, kā vidi degradē nabadzība, tev nepatīk, pat tad, ja tīri cilveciski nerūp šo cilvēku liktenis.

Bradypus 14.05.2024 20:37

Ogles tak. Ne velti Vācija restartē jau slēgtās ogļu stacijas, lai EV pietiktu.

Bradypus 13.05.2024 13:14

Brīnumainā kārtā tu līdz šai dienai turpini gvelzt BigPharma naratīvu. Nevis gripa pazuda, bet visi gripas slimnieki tika pieskaitīti C19 - jo tāda bija metodoloģija.

Bradypus 13.05.2024 13:13

Tieši tā - tehnoloģija, kas ir lieliska onkoloģijā, ir noziedzīgi izmantota C19 kontekstā. Lai vai kā tu censtos novērst uzmanību no tevis aizstāvētā noziedzīgā pielietojuma, tehnoloģiju tā kontektā netaisos slavēt.

Bradypus 11.05.2024 15:13

Turpini vien gvelzt un izlikties, ka nesaproti, ka ātrums ir relatīvs un melot, ka tavas mRNA vakcīnas kāds paspēja adaptēt kaut vai tam pašam omikrona C19 variantam, nemaz jau nerunājot, ka tā ir tikai abstrakta definīcija lielām nepārtraukti mutējoša vīrusa izmaiņām. Un jā - pat ja paspētu, tad cik bieži piedāvā vakcineties? Atceries tikai, ka blaknes trāpīs KATRU reizi, arī tad, kad netrapīs uz pareizo mutāciju.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti