Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

 
iAuto | 1.maijs 2024 19:02

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa.

Ja masveidā tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, tad autovadītāji tiek radināti neuzticēties ceļa zīmēm, kas pasliktina kopējo ceļa kultūru un drošību.

 

 
45 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
pagarinātājs 2.maijs 2024 8:26
13 0 Atbildēt

Runa nav par to, cik joslu ceļam vai ko tamlīdzīgu, bet autobraucēju kultūru. Jo plūsma ir plūdenāka, mierīgāka un paredzamāka, jo drošāk visiem. Mums ir ļoti dažādi autobraucēji - bailīgie un opji, kuri brauks tur uz 80 km/h, vidējā masa kas brauks ar 100-110, džigiti, kas piebrauks 1m no bampera un uzskatīs, ka jābrauc uz 110+10 (120 km/h) un steidzīgie, kuriem visi traucēs un brauks uz 130 vai vairāk ja gribēs. Vai uz to īso posmu tik saraustīta satiksme ir vajadzīga ņemot vērā visas nobrauktuves un piekļaujošos ceļus? Cik km var nobraukt stabili uz tiem 110, lai nevajadzētu pārkārtoties/bremzēt/paatrināties?

Tur prasītos vidējā ātruma kontoles radars starp Rīgas un Jūrmalas robežām un visi brauktu rāmi kā jēri + noņemt to stacionāro radaru pa vidu. Manis pēc tur pa dienu ātruma limits var būt 100 un naktīs kaut 200.

iAuto 2.maijs 2024 23:47
9 0 Atbildēt

Grūti kaut kā vēl vairāk izcelt, tajā pašā joslā braucošo, bet nu ok, būs jāiztaisa arī par šo video

650 2.maijs 2024 19:11
8 0 Atbildēt

Migla tur ik pa laikam vienmēr ir bijusi,īpaši vēl tajos gados, kad "miglas zonas" brīdinājuma vietā tur greznojās krūmiem aizaudzis purvs un plakāts "šeit būs Pilsēta".

Draudīgākais ir migla tieši GAIŠĀ diennakts laikā.Nu tā, ka tikai tuvākās 2-3gab pārtrauktās līnijas ir saredzamas.Tur tā mēdza gadīties (principā tāpat, kā jebkur citur, ieskaitot pat apdzīvotu vietu robežās).

Neskaitot pašu Vadītāju sirdsapziņu,šajā 24tajā gadsimtā šim nolūkam būtu paredzētas tā dēvētās "elektroniskās" ceļazīmes.Īpaši, ja (kaut vnk Pieklājības pēc...) uz "valstī noslogotākās" (vien suuda 6km garās) maģistrāles.Bet tas būtu drošvien tikai tajā gadījumā, ja "adbildīgās" personas tiešām par kaut/ko reāli "adbildētu".Nevis tikai pie mazākās izdevības izplatītu simtkārt jau apzelēto demagoģiju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

44 240 un 46 745 eiro: vēl divas modernizētā Golf versijas starta lauciņā (+ FOTO)

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen laiž klajā vēl divas modernizētā Golf versijas: eHybrid un GTE. Abus modeļus jau var pasūtīt. Lasīt vairāk

 

Izstāde Auto 2024 pārspējusi iepriekšējo gadu rekordus (+VIDEO) 4

Baltijas lielākais auto dzīves notikums ,starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto 2024” šogad pulcēja pēdējo gadu laikā lielāko interesentu skaitu. Trīs dienās izstādi apmeklēja 34 601 interesents, kas ir par 21 % vairāk nekā pagājušajā gadā un par 12 000 vairāk nekā izstādē “Auto 2022”. Lasīt vairāk

 

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 42

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

Gaidot uzlādi, tas svarīgi - Jēkabpilī uzbūvē mazmājiņu par 70 000 eiro (+ VIDEO) 29

Kamēr vieni nesaprot, kā tādu summu var izlikt par tautā saukto mazmājiņu, citi, ieskaitot elektroautomobiļu īpašniekus no tuvējā uzlādes punkta, priecājas, par noderīgo infrastruktūras risinājumu. Vairāk RE TV video sižetā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti