Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 7

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 30.aprīlis 2024 13:48

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda.

ID. Code tehniskie raksturlielumi netiek atklāti – automašīna tik un tā nenonāks uz konveijera, jo tās uzdevums ir iezīmēt tēlu, kādu varam gaidīt no Volkswagen tuvāko gadu laikā.

ID. Code ir kupejveida virsbūve ar muskuļotām riteņu arkām, video kamerām sānu atpakaļskata spoguļu vietā, ka arī skārienvirsmām, kas aizstāj durvju rokturus.  Komplektā melns stikla jumts, 24 collu riteņu diski, horizontāla virziena lukturi ar vertikālām dienasgaismām un aizmugures durvis, kas atveras pretēji priekšējām.

Liels uzsvars likts uz gaismu tehnoloģijām, gudrajiem logiem un virsmām, kas parāda sveicienus, piktogrammas, noderīgu informāciju.

Tas notiek izmantojot interaktīvu gaismas joslu zem pārsega (VW to nosaucis par 3D Eyes) un LED ekrānu daļēji caurspīdīgajā priekšējā daļā. Kad vadītājs pietuvojas, automašīna sāk vizuālu un akustisku sagaidīšanas scenāriju atkarībā no gadalaika un nodrošina autovadītājiem un pasažieriem laika prognozi nākamajām divām stundām.

Autonomajā braukšanas režīmā 3D Eyes komunicē ar citiem satiksmes dalībniekiem apmainoties ar noderīgu informāciju.  

Vēl viens risinājums ir Smart Windows ar daļēji caurspīdīgiem displejiem. Tiklīdz vadītājs tuvojas, sānu logā parādās AI atbalstīts avatars, uzsāk sarunu un piedāvā savus pakalpojumus. Tas sniedz vadītājam nepieciešamo informāciju un noderīgus padomus,  piemēram, atgādina par lietussargu, ja tiek prognozēts lietus. Avatars darbojas arī iekšpusē, izmantojot logus kā displejus dažāda interaktīva, informatīva un izklaides satura parādīšanai.

ID Code ir tikai koncepts, taču drīzumā ID saime papildināsies ar jauniem modeļiem. Kopumā līdz 2030.gadam to būs veseli 16, ieskaitot piecus jaunumus no jaunā apakšzīmola ID UX, kas ir paredzēts jauniem klientiem un svinēs savu debiju tirgū līdz 2027. gadam.

 

Foto: Volkswagen

 
Visi komentāri
 
darklight 30.aprīlis 2024 16:20
5 0 Atbildēt

Re kā! Nosaukuši autiņu par godu pagastam Bauskas novadā!

light 1.maijs 2024 8:00
0 0 Atbildēt

jā, volkswagen centies, bet ne tikai kurzemnieku dēļ - ņēmis daudz plašāk, nosaucot visiem zināmā kaitēkļa KODE vārdā, tā lūk!

ZZZZ 1.maijs 2024 18:06
0 0 Atbildēt

darklight kuš, nebļausties. Pagaidīs bik ofic ziņu un tad lai Code pieprasa naudiņas par. LV varēs budžetu papildināt! Kā tur ar to Itālijas Alfiņu junioru kas gribēja būt Milāno 😜

Onsis 1.maijs 2024 7:38
1 0 Atbildēt

VW fani nesapratīs, nav ierastās kantainās līnijas. Un televizors ar tur obligāti vajadzīgs vismaz 25 collas.

Edgar 1.maijs 2024 11:03
3 2 Atbildēt

Tā jau smuks un bieži, tas, kas tiek ražots ir sliktākā versija no koncepta. Tomēr atkal kārtējais krosovers. Tā ir sērga, kuras dēļ nav iespējams iegādāties normālu auto, kas nav smags un viegli vadāms uz ceļa.

Teslists 1.maijs 2024 12:18
1 0 Atbildēt

10gadīga dizaina zagļu banda

Šausmas 7.maijs 2024 2:11
0 0 Atbildēt

Točna iskatās pēc WOBlas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

44 240 un 46 745 eiro: vēl divas modernizētā Golf versijas starta lauciņā (+ FOTO)

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen laiž klajā vēl divas modernizētā Golf versijas: eHybrid un GTE. Abus modeļus jau var pasūtīt. Lasīt vairāk

 

Izstāde Auto 2024 pārspējusi iepriekšējo gadu rekordus (+VIDEO) 4

Baltijas lielākais auto dzīves notikums ,starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto 2024” šogad pulcēja pēdējo gadu laikā lielāko interesentu skaitu. Trīs dienās izstādi apmeklēja 34 601 interesents, kas ir par 21 % vairāk nekā pagājušajā gadā un par 12 000 vairāk nekā izstādē “Auto 2022”. Lasīt vairāk

 

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 42

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

Gaidot uzlādi, tas svarīgi - Jēkabpilī uzbūvē mazmājiņu par 70 000 eiro (+ VIDEO) 29

Kamēr vieni nesaprot, kā tādu summu var izlikt par tautā saukto mazmājiņu, citi, ieskaitot elektroautomobiļu īpašniekus no tuvējā uzlādes punkta, priecājas, par noderīgo infrastruktūras risinājumu. Vairāk RE TV video sižetā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti