Autorūpnīcas, dzelzceļi, miljardu investīcijas: Ungārija un Ķīna vienojušās par "visaptverošu stratēģisko partnerību" 8

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 10.maijs 2024 15:21

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vizītē Ungārijā ceturtdien ticies ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu, un abi līderi vienojušies par "visaptverošu stratēģisko partnerību" starp abām valstīm.

Orbāns paziņoja, ka abas valstis vienmēr bijušas draudzīgās attiecībās, un piebilda, ka Ķīnas uzņēmumi Ungārijā nodrošina desmitus tūkstošus darbavietu.

Ungārija vēlas izmantot iespējas, ko sniedz augstas kvalitātes Ķīnas ieguldījumi e-mobilitātes jomā un Ķīnas tehnoloģiju pieejamība, norādīja Orbāns.

Sji savukārt aicināja vēl vairāk paplašināt valstu savstarpējās attiecības. "Mēs abi uzskatām, ka mūsu valstu tradicionālā draudzība ir balstīta uz stabiliem pamatiem," viņš piebilda.

Ķīnas prezidents Budapeštā atzīmēja arī 75.gadadienu kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Ungāriju un Ķīnu.

Sji vizītes laikā abu valstu delegācijas parakstīja virkni starpvaldību vienošanos, bet medijiem pagaidām par tām netiek izpausta plašāka informācija. Orbāns paziņoja, ka abas valstis vēlas sadarboties arī kodolrūpniecībā, kas līdz šim nav noticis.

Ungārija ir vienīgā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kas piedalās Ķīnas "Jaunā zīda ceļa" iniciatīvā. Orbāns, kam daudzos jautājumos radušās domstarpības ar Briseli, tiecies pēc ciešāku ekonomisko attiecību veidošanas ar Krieviju, kā arī Ķīnu un citām Āzijas valstīm.

Ķīna būvē aptuveni 350 kilometrus garu dzelzceļa posmu starp Budapeštu un Belgradu, kā arī ceļ lielas rūpnīcas elektromobiļu un to bateriju ražošanai Ungārijā.

Ungārijā mēnešiem ilgi notiek vides aktīvistu protesti pret plānoto Ķīnas bateriju rūpnīcu Debrecenā.

Sji šonedēļ apmeklēja arī Franciju un Serbiju, savu Eiropas tūri noslēdzot Ungārijā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 10.maijs 2024 15:44
6 0 Atbildēt

Ķina iegādājās Ungāriju

0pis 10.maijs 2024 18:44
2 0 Atbildēt

Klasiskais gājiens - Orabāns atdevās uzreiz saimnieka saimniekam.

Krotow 10.maijs 2024 16:49
1 0 Atbildēt

Kad krieviem sāk neiet, Orbans būs atradis jaunu saimnieku kam pārdoties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Zagļi atklāj, kam vēl noder Tesla Supercharger stacijas 13

ASV vairākās vietās novērotas garnadžu viesošanās Tesla Supercharger stacijās, kā rezultātā šie uzlādes punkti pārstāj darboties. Lasīt vairāk

 

Jaguar piesaka F-Pace jubilejas un reizē arī atvadu modeli (+ FOTO) 1

Britu sportisko luksuss automobiļu ražotājs Jaguar izstrādājis modeli 90th Anniversary Edition, kas jau pieejams klientiem par sākuma cenu 65 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck sānu “triecientests” reālos apstākļos (+ FOTO) 7

Spēcīgo sadursmi ar Ford Edge Tesla elektriskais pikaps pārdzīvojis ar salīdzinoši nebūtiskiem bojājumiem. Lasīt vairāk

 

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti