Arī trešajā Cross Country posmā nepārspēts ir Kārlis Sabulis, Q Open klasē uzvar Andris Ciršs

 

Foto: KKMotoPhoto

LaMSF | 27.maijs 2024 14:26

25. maijā Stendē, “Stendes mototrasē” aizvadīts Latvijas čempionāta un kausa trešais posms Cross Country. Sacensībās startēja 117 dalībnieki no visām trīs Baltijas valstīm. Solo klases pārstāvēja 96 motosportisti, bet kvadru klasēs uz starta devās 21 dalībnieks.

EGP klasē visātrākais trasē bija Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”), otrais Miks Rasmanis (“Orange Racing”), bet trešajā vietā Kristaps Bajārs (“MX Ķekava”).

Latvijas čempionāta ieskaitē kvadricikliem, Q open klasē pirmo vietu izcīnīja Andris Ciršs  (“Motosports Racing Team”), bet ATV klasē pirmais Daividas Rudokas (Lietuva).

EGP klasē pirmās vietas ieguvējs Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”) “Stendes mototrasē” startēja pirmo reizi un atzina, ka šī trase uzvarētājam patika. “Tā lielākoties bija “enduro” stila trase, motokrosa elementu tur bija maz. Zināju, ka būs karsti, tāpēc brauciena pirmo trešdaļu nostrādāju uz maksimumu un ieguvu pārsvaru pār konkurentiem. Pēc tam kontrolēti pārvarēju dziļās meža “špūres” un slidenās saknes. Esmu apmierināts. Laba fiziskā pārbaude šādā trasē un karstos apstākļos. Paldies komandai “Motosports Racing Team”,” saka Kārlis Sabulis.

Q open klases uzvarētājs Andris Ciršs (“Motosports Racing Team”) ir priecīgs par iegūto pirmo vietu Latvijas čempionāta Cross Country trešajā posmā. “Veicās ļoti labi. Bija karsti. Startā aizbraucu pirmais un tā arī visu braucienu nobraucu kā pirmais. Bija arī mazas ķibeles, bet kopumā viss izdevās veiksmīgi. Prieks, ka bija lietuviešu un igauņu sportisti, bija laba konkurence. Pirms tam bija lijis, kā arī trase tika nolaistīta. Tādā ziņā viss bija ļoti labi,” saka Andris Ciršs.

ATV klases ceturtās vietas ieguvējs Artis Štrodahs (privāti): “Šī bija viena no manām labākajām sacensībām rezultātu ziņā. Starts bija ideāls, aizbraucu kā otrais. Kopsummā braucu uzmanīgi un prātīgi, jo trase meža daļā ir sakņaina un var viegli pieļaut kļūdas. Braucu vienmērīgā tempā. Apli pirms finiša tomēr kļūdījos, sanāca iebraukt kokā un aizlauzt riteni, bet veiksmīgi, kā ceturtais tiku līdz finišam. Viss bija ļoti labi. Paldies organizatoram par sagatavoto trasi,” saka Artis Štrodahs.

Organizators Guntars Žigats (“MK Stende”) atklāja, ka sagatavošanās laiks bija sarežģīts, jo mototrase bija labā stāvoklī  jau no pavasara, tad meža daļa bija ļoti slapja. “Sacensību dienā tas deva mīkstu, patīkamu segumu, vietām pat ļoti mīkstu. Protams, trasē bija vietas, kur putēja. Ātrums šoreiz bija mazāks, sportistiem bija grūtāk braukt,” saka organizators. Visu sacensību dienu karsēja saule un termometra stabiņš bija pakāpies līdz +27°. Trase tika laistīta gan dienu pirms posma, gan arī sacensību dienā. “Mēs varējām sagādāt baudāmu trasi sportistiem. Tik dažās vietās bija putekļu. Pasākums novadīts, sportisti guva gandarījumu. Paklausoties braucēju komentārus, sacensības noritēja labi, braucējiem šis pasākums patika. Paldies visiem, kas ieradās, nenobijās no lielā karstuma un piedalījās,” saka Guntars Žigats.

Klubu komandu vērtējumā pirmajā vietā ar 57 punktiem “Motosports RT I komanda” - Kārlis Sabulis, Jānis Jansons, Edgars Fridrihsons un Gundars Cibuļskis.

Otrajā vietā ar iegūtiem 51 punktiem “Motosports RT III komanda” - Gustavs Krasts, Matīss Jansons, Ivo Ģermanis, Bruno Ģermanis.

Trešajā vietā ar 49 punktiem “Saldus motoklubs” - Aivis Graudiņš, Jurģis Žukas, Niks Bortiņš un Markuss Freibergs.

Latvijas čempionāta un kausa Cross Country trešā posma TOP3

EGP klasē:

Kārlis Sabulis (“Motosports Racing Team”)
Miks Rasmanis (“Orange Racing”)
Kristaps Bajārs (“MX Ķekava”)
Juniori 14+ klasē:

Gustavs Krasts (“Motosports Racing Team”)
Niks Bortiņš (“Saldus motoklubs”)
Kārlis Rodrigo Baltgalvis (“Saldus motoklubs”)
Seniori 40+ klasē:

Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”)
Gundars Cibuļskis (“Motosports Racing Team”)
Jurģis Žukas (“Saldus motoklubs”)
Hobiju klasē:

Jānis Jansons (“Motosports Racing Team”)
Valdis Šakins (“Tukuma motoklubs”)
Mareks Tanakovs (“Motosports Racing Team”)
Open 1h klasē:

Rihards Pabērzs (“SG ACTION Ozolnieki”)
Mārtiņš Reste (“SG ACTION Ozolnieki”)
Alekss Jeršovs (privāti)
Veterāni 50+ klasē:

 Ivars Miķelsons (privāti)
Jurijs Žižkuns (“Moto A-Z”)
Uldis Veidenieks (“Mārupes AMK Bieriņi”)
Iesācēji (C) klasē:

Bruno Ģermanis (“Motosports Racing Team”)
Edgars Fridrihsons (“Motosports Racing Team”)
Rait Palm (Igaunija)
85 cm klasē:

Luiss Jundzis (“MX Bauska”)
Gusts Rasmanis (“Orange Racing”)
Markuss Freibergs (“Saldus motoklubs”)
Absolūtais iesācējs klasē:

Markuss Smats (privāti)
Normunds Vinters (privāti)
Andris Vanags (privāti)
Q Open klasē:

Andris Ciršs (“Motosports Racing Team”)
Hannes Voolaid (Igaunija)
Raido Viinapuu (Igaunija)
ATV klasē:

Daividas Rudokas (Lietuva)
Endriko Ennok (Igaunija)
Jorma Suumann (Igaunija)

Latvijas čempionāta un kausa Cross Country ceturtais posms norisināsies 7. septembrī Saldū.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar sveicienu no astoņdesmitajiem - Fiat piesaka krosoveru Grande Panda (+ FOTO)

3,99 m garais Grande Panda līdzinās Panda vectētiņam no tālajiem astoņdesmitajiem gadiem. Lasīt vairāk

 

Seat Leon piedzīvo modernizāciju 6

Seat Leon, Vokswagen Golf tuvākais radinieks no karstās Spānijas, piedzīvojis modernizāciju, kas ietver abus saimes modeļus – hečbeku un universālu. Lasīt vairāk

 

Elektrisks un 220 km/h ātrs - prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290. Lasīt vairāk

 

Kādreiz būvēja, tagad jauc nost: pirmo reizi Latvijā sāk demontēt dambi (+ VIDEO) 7

Vēsturisks brīdis – pirmo reizi atjaunotajā Latvijā sākts darbs pie dambja nojaukšanas. Bejas aizsprosts atrodas uz aptuveni 24 kilometrus garās Alūksnes upes. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti