BYD sola uzlādi 10 minūtēs jau šogad; bez izaicinājumiem neiztiks 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 15.jūnijs 2024 10:19

Ķīnas autobūves koncerna izstrādātā 6C uzlādes tehnoloģija 10-80 procentu uzlādi nokārto 10 minūtēs.

Akumulatora ilgais uzlādes laiks ir viens no faktoriem, kas pircēju attur no elektroautomobiļa iegādes, tomēr arī šajā jomā pēdējā laikā notiek strauja virzība – piemēram, Ķīnas Zeekr 001 jau tagad pieejama 5C uzlādes tehnoloģija, kas 10-80 procentu uzlādi ļauj paveikt aptuveni 11,5 minūtēs, taču, izrādās, BYD rīcībā ir vēl ātrāka tehnoloģija – 6C, kas izmanto Blade akumulatora otrās paaudzes litija dzelzs fosfāta (LFP) akumulatoru.

Tas nozīmē, ka akumulatora uzlādes process iespējams ar jaudu, kas sešas reizes pārsniedz tā kilovatstundu jaudu, bet ar šādu akumulatoru aprīkota automobiļa īpašnieks var priecāties, ka 80 procentu uzlādes līmenis var tikt sasniegts jau pēc desmit minūtēm.

Saskaņā ar pieejamo informāciju BYD vēlas laist tirgū savu jaunās paaudzes akumulatoru 2024. gada otrajā pusē, tomēr bez izaicinājumiem neiztikt, jo uzlādes stacijas, kas atbalsta tik jaudīgu uzlādi vēl ir retums - pat Ķīnā.

Pašlaik nav skaidrs, kurš no BYD modeļiem pirmais iegūs akumulatoru ar 6C uzlādes tehnoloģiju.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Alvis 15.jūnijs 2024 15:52
7 0 Atbildēt

Mums vajag elektrisko golfu pa 9000€.

Ar tadu kvalitati, 500km, noskrejienu, un smuku.

Tādu dodiet.

0pis 15.jūnijs 2024 10:50
1 3 Atbildēt

Pirms uzlādes sākuma passažieriem jāizkāpj no auto, kā krievu laikos pie DUS. Un uzlādes veicējam jābūt ģērbtam nedegošajā aizsargkombinezonā.

Charging 15.jūnijs 2024 18:17
1 1 Atbildēt

5C vai 6C nozīmē uzlādi 1/5 vai 1/6 stundā (12 vai 10 minūtēs). "Kilovatstundu jauda" skan apmēram tāpat, kā "kilometru ātrums". Pēc skaitliskajām vērtībām tā var skatīties, bet nevajag izgudrot neesošus terminus un salīdzināt enerģijas mērvienību ar jaudu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

190 saimes Mercedes par 850 000 eiro; piegādes 2025.gada beigās

Leģendārās 90.gadu sporta automašīnas Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II mūsdienu variants uzņēmuma HWA interpretācijā tiek solīts 100 eksemplāru lielā skaitā. Lasīt vairāk

 

Nepilni 58 000 eiro: BMW iepazīstina ar jauno X3 (+ FOTO) 5

Populārais BMW krosovers sasniedzis savu ceturto paaudzi. Lasīt vairāk

 

Pēc pazušanas no radariem laukā netālu no Rīgas lidostas nosēdusies civilā lidmašīna ( VIDEO) 14

Izpletņlēkšana Limbažu pusē dramatiski beigusies kāda neliela lidaparāta pilotam un pasažierim. Laikapstākļu dēļ nespējot atgriezties ne Limbažos, ne rezerves lidlaukā – Cēsīs, nelielais lidaparāts nespēja sasniegt arī lidostu “Rīga”. Un veica avārijas nosēšanos pļavā Babītes pusē. Lasīt vairāk

 

Iepazīstamies ar Honda motociklu jauno elektrisko sajūgu (+ VIDEO)

E-Shifter jeb elektriskais sajūgs ir Honda motociklu sezonas jaunums, un pirmais motocikls, kam tāds pieejams ir Honda CB650R. Salīdzinot ar 2019. gada modeli, tam ir daudz uzlabojumu, tostarp jauns dizains ar efektīgiem gaisa savācējiem - rezonatoriem abās pusēs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti