Biķerniekos jauns trases rekords un uzvaras Latvijas braucējiem

 

Foto: Raimonds Volonts

BATCC | 15.jūnijs 2024 20:45

Ar jaunu trases rekordu un vairākām uzvarām Latvijas pilotiem noslēdzies “DeWALT Grand Prix” jeb Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms Biķernieku trasē. Ričards Šubeckis svinēja divas uzvaras “BMW 325 CUP” klases braucienos, bet jaudīgākajā “GT” klasē neapturams bija Arturs Batraks.

Ārpus sacensību braucieniem īpašu interesi plašajā skatītāju pulkā izraisīja igauņu superauto “Kalana” rekorda mēģinājums, kas bija sekmīgs jau sākuma apļos, Tonis Vanaselja vispirms rekordu laboja par 0,7 sekundēm, bet jau nākamajā aplī uzrādīja apļa laiku 1:12.725!

Autošosejas sacensībās neapšaubāmi vislielākā intriga bija sagaidāma “BMW 325 CUP” klasē, kur uz starta līnijas stājās 31 pilots no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Kvalifikācijas uzvarētājs Matīss Maļinovskis pirmā brauciena startā piekāpās savam komandas biedram Ričardam Šubeckim, kurš izrāvās pirmajā vietā un droši to noturēja līdz pat brauciena beigām. Otrais braucienā Maļinovskis, bet trešais lietuvietis Aurimas Mištautas. Otrajā braucienā vēl viena pārliecinoša uzvara Šubeckim, kurš saglabāja pozīciju arī pēc atkārtota starta, kas tika dots pēc avārijas brauciena vidusdaļā. Latviešu sportisti ieņēma pirmās septiņas vietas – aiz Šubecka sekoja Uldis Timaks, Krišjānis Oskerko, Matīss Mežaks, Kārlis Ozoliņš, Artūrs Sarma un Jānis Ūbelis, bet astotā vieta igaunim Karl Lang. Divu braucienu summā pirmais Ričards Šubeckis, otrais Krišjānis Oskerko, bet trešais .

“Masters” klasē uzvara Matīsam Mežakam, aiz sevis atstājot Uldi Timaku un Jāni Horeliku. “Rookie”vērtējumā ātrākais Artūrs Sarma, bet “Gentlemen” kategorijā uzvara Vilnim Batrakam.

Visjaudīgakajā “GT” klasē nepārspējams abos sacensību braucienos bija Artūrs Batraks, kuram uzvaras gan absolūtajā vērtējumā, gan “GT PRO” klasē. Otrā un trešā vieta klasē lietuviešiem – attiecīgi Karolis Stasiukynas un Lukas Laukaitis. Ātrākais “Porsche GT3 CUP” klasē bija lietuvietis Egidijus Grazys, aiz sevis atstājot Tautvydas Rudokas un Vidas Gedutis. “BGT AM” klasē dubultuzvara Somijas sportistam Jyrki Jonkkari, bet “BTC4” uzvarētājs abos braucienos un attiecīgi arī sacensību posmā bija Artūrs Šimins.

“V1600” klasē uzvaras abos braucienos Viesturam Ozolam. Divu braucienu kopvērtējumā otrais igaunis Ragnar Simuland, bet trešais Raivis Meilands. “ABC Race” klasē dominēja Daniels Ungurs, arī pēc izlozes bija pirmais abos abos braucienos. Divreiz otrais Nauris Agafonovs, bet trešais divu braucienu summā Artūrs Daņilevskis.

Baltic Touring Cars “BTC1” klasē pirmais Edgars Plonis, otrais Māris Bulāns, bet trešā Lelde Jukāma. “BTC2” klasē kārtēja uzvara igaunim Simo Lind, otrais Tadas Petukauskas. “BTC3” klasē uzvara Emīlam Jakrinam.

“Nankang” divu stundu izturības sacīkstēs uzvara lietuviešu komandai “Reimpex-Capkauskas Autocentras”, otrajā vietā “Porsche Baltic”, bet trešā vieta “Hemi Racing”. Labākā komanda “BMW 325 CUP” kategorijā bija Latvijas pārstāvji Papas sacīkšu komanda/GD Auto”, šai komandas ekipāžai otrā vieta arī ‘BTC1” ieskaitē. Divu stundu izturības sacensībās kopā uz starta stājās 22 ekipāžas.

“Formula Mondial” klasē ātrākais Taavi Kuul, trešais Raitis Mūrnieks, bet “Easter” klasē uzvara Kalev Nurmik, bet otrais Itālo Alsiņš.

Nākamais Baltijas autošosejas čempionāta posms norisināsies no 6. – 7. jūlijam Kauņā, “Nemuno Žiedas” trasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

190 saimes Mercedes par 850 000 eiro; piegādes 2025.gada beigās

Leģendārās 90.gadu sporta automašīnas Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II mūsdienu variants uzņēmuma HWA interpretācijā tiek solīts 100 eksemplāru lielā skaitā. Lasīt vairāk

 

Nepilni 58 000 eiro: BMW iepazīstina ar jauno X3 (+ FOTO) 5

Populārais BMW krosovers sasniedzis savu ceturto paaudzi. Lasīt vairāk

 

Pēc pazušanas no radariem laukā netālu no Rīgas lidostas nosēdusies civilā lidmašīna ( VIDEO) 14

Izpletņlēkšana Limbažu pusē dramatiski beigusies kāda neliela lidaparāta pilotam un pasažierim. Laikapstākļu dēļ nespējot atgriezties ne Limbažos, ne rezerves lidlaukā – Cēsīs, nelielais lidaparāts nespēja sasniegt arī lidostu “Rīga”. Un veica avārijas nosēšanos pļavā Babītes pusē. Lasīt vairāk

 

Iepazīstamies ar Honda motociklu jauno elektrisko sajūgu (+ VIDEO)

E-Shifter jeb elektriskais sajūgs ir Honda motociklu sezonas jaunums, un pirmais motocikls, kam tāds pieejams ir Honda CB650R. Salīdzinot ar 2019. gada modeli, tam ir daudz uzlabojumu, tostarp jauns dizains ar efektīgiem gaisa savācējiem - rezonatoriem abās pusēs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti