Baltijas autošosejas čempionāts jau šonedēļ Pērnavā

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 30.aprīlis 2024 11:06

Jaunā Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sezona sāksies jau šonedēļ, 4. maijā ar sacensībām Igaunijā, “Porsche Ring” trasē. Vairākās ieskaites klasēs uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 100 dalībnieki no Baltijas, Somijas un Polijas.

Sezonas atklāšanas sacensības būs ne tikai Baltijas autošosejas čempionāta posms, bet arī Latvijas, Lietuva un Igaunijas atklāto čempionātu ieskaites posms. Piektdiena tiks veltīta testu, brīvo treniņu un kvalifikācijas sesijām, bet pirmais sacensību starts gaidāms 4. maijā plkst. 11:00.

Visgaidītākā sacensība Latvijas līdzjutējiem būs “BMW 325 CUP” klases braucieni, kur sacensībām šobrīd pieteikušies 31 dalībnieks no Baltijas valstīm, Polijas un Francijas.  Uz starta stāsies arī 2023. Gada Latvijas čempions Ričards Šubeckis, kurš uzskatāms par vienu no galvenajiem favorītiem uz uzvaru sacīkstē un arī visā čempionāta. Šubeckim par lielākajiem konkurentiem jāuzskata igaunis Romet Reisin un lietuviešu sportisti Julius Kirsis un Paulius Urbonavicius. Tāpat dalībnieku pulkā Matīss Mežaks, Jānis Horeliks un Uldis Timaks, kā arī citi ātri piloti no Latvijas un kaimiņvalstīm. “BMW 325 CUP” klasei pirmais starts paredzēts plkst. 12:25.

Krāšņs, jaudīgs un ātrs dalībnieku sastāvs gaidāms GT klases braucienos, kur jāizceļ lietuvietis Karolis Stasiukynas ar Mercedes-Benz “AMG GT3 EVO”, Dovydas Ketvirtis (Lamborghini “Huracan ST EVO2”), Edvinas Einikis (Audi “TT-RS”), Gediminas Baksys (Nissan “180 SX”), kā arī piecas jaunākās Porsche “GT3 CUP 992” automašīnas un daudzi citi ātri sportisti ar tikpat ātriem sacīkšu bolīdiem. Vienīgais Latvijas pārstāvis Artūrs Šimins startēs “BTC4” klasē ar Peugeot “308 RC” automašīnu. Kopskaitā – 17 ekskluzīvi automobiļi.

Īsts bums ar jauniem dalībniekiem novērojams budžeta klasē “V1600”, kur dalībai sacensībās pieteikušies jau deviņi automobiļi, tajā skaitā arī no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Paredzams, ka sezonas laikā šis skaits turpinās pieaugt. Par favorītu šeit jāuzskata pērnā gada čempions Raivis Meilands, kuram nopietnu konkurenci izrādīs Ernests Eglītis un igauņu sportists Regnar Simuland.

“ABC Race” klase autošosejas iesācējiem pulcēs deviņus dalībniekus. Klase šogad būs daļa no Baltijas autošosejas čempionāta, aizvadot četras kopīgas sacensības, kā arī startēs kopā ar “V1600” klases spēkratiem.

“Baltic Touring Cars” ieskaitē, kur sacenšas automobiļi trīs dažādās ieskaites klasēs – līdz 1600, 2000 un 3000 ccm. Sacīkstēm šobrīd pieteikušies 13 automobiļi, tajā skaitā arī Latvijas sportiste Lelde Dembovska ar Mini “One”. Vissīvākā konkurence sagaidāma klasē līdz 2l spēkratiem – 6 automašīnas. Paredzams, ka no nākošā sezonas posma, kas norināsies Biķernieku trasē, uz starta stāsies arī sportisti no Latvijas.

17 komandas sagaidāmas “Nankang” divu stundu izturības sacensībās, kas noslēgs sacensību sestdienu. Uz starta “BTC1” klasē stāsies arī “LDV Racing Team” komanda no Latvijas, bet “BTC4” klasē “Orlen-Lietuva” komanda ar vienu no pilotiem Artūru  Šiminu.

Speciālā viesu klase – vēsturiskās formulas priecēs ar plašu dalībnieku pulku šai unikālajai ieskaites klasei, kur dalībnieku pulkā atrodami arī četri sportisti no Latvijas – Raitis Mūrnieks, Itālo Alsiņš, Indulis Rukuts un Valērijs Urbāns.

Ieejas biļetes cena sacensību dienā – 20 EUR. Ieejas biļetes nopērkamas iepriekšpārdošanā https://www.piletitasku.ee/et/event/5913 vai sacensību dienā pie ieejas vārtiem. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 10

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 

Prezentēts jaunais Rolls-Royce Cullinan (+ FOTO) 3

Britu luksuss automobiļu ražotājs Rolls-Royce modernizējis krosoveru Cullinan. Automašīnai pamainīti eksterjera un interjera elementi, V12 motors paliek. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti