Ātruma cilts: divi vīri, divi elektroauto, divas atšķirīgas uzlādes stratēģijas - kurš pirmais tiks līdz Liepājai (+ VIDEO) 19

 
iAuto | 14.maijs 2024 13:24

Pauls Timrots kopā ar kolēģi Edgaru Bergholcu meties elektroauto izaicinājumā – abi sacenšas, lai tiktu līdz Liepājai, katrs izmantojot savu mašīnas uzlādes stratēģiju.

Edgars Bergholcs nav elektroauto cienītājs. Viņš savu Smart lādēs pa savam, jo ir aprīkojis auto ar trīs fāžu ģeneratoru un zemējumam izmantos govs ķēdi. Savukārt Pauls identiska auto uzlādei izvēlējies tradicionālāku pieeju – lietotni un publiski pieejamās uzlādes stacijas.

Elektroauto izaicinājuma dalībnieki apņēmušies nebraukt pa Liepājas šoseju. Tāpēc Pauls brauks pa ceļiem virs tās, bet Edgars – pa apakšu, un uzvarēs tas braucējs, kurš pirmais tiks līdz Šukteru pieturai. Teorētiski šāds auto var izvilkt ap 80 kilometriem, bet ceļš rādīs, kā tas patiesībā darbojas. Pauls ceļā smalki rēķina, kad uzlādēt savu auto, un, kā izrādās, uzlādes stacijas pieejamība vēl nenozīmē, ka tā darbosies. Edgaram savukārt nākas mest kaunu pie malas un iegriezties tuvākajās mājās, lai lūgtu saimnieku palīdzību un pieeju elektrībai, jo līdzi paņemtais ģenerators nepalīdz. Vai šādā piedzīvojumā iespējams uzvarēt un dienas laikā sasniegt galamērķi, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 14.maijs 2024 15:55
11 3 Atbildēt

Nu, LV tak ražo rapšu eļļu, ko pie labas gribas var pārtaisīt par biodīzeli, un bioetanolu.

"Bet nu ir jābūt loham, lai brauktu uz Liepāju, ar auto kam range to nenodrošinam." ?

Nu, nū. Tā tak Liepāja , nevis Frankfurte. Latvijas attālumus jāpārvar ar jebkādu auto. Un tieši mazākie elektroauto ir tie ekoloģiskākie, mazāka baterija- auto videi draudzīgāks.

sd 14.maijs 2024 13:57
10 3 Atbildēt

labs, smieklīgs video, par ekosviesta apsēstajiem. Pēc būtības jau viņiem taisnība arī ir - ar jebkuru EV dzīve norit vada galā. Pietiek kādam atslēgt vadu, uzkarināt aplikāciju vai atslēgt mob sakarus un visi ev brīnumi paliek par nekustamo īpašumu!

Ne velti, tur, kur nepieciešami darba zirgi, uzticama tehnika, tikai EV neteek apskatīta pat kā opcija, t.sk. militārā tehnika, avio, raķetes utt. EV= dārga un neērta spēļmantiņa pieaugušiem bērniem.

Nja 14.maijs 2024 15:00
8 5 Atbildēt

Un ja tev atslēdz naftu, DUS ieviesīs talonus? Tev viss būs fine, zem mājas 10t jau iepumpētas? Neaizmirsti ka LV neko neražo, tikai tur rezerves. Slikta infrastruktūra nenozīmē, ka mašīna sūdīga. Bet nu ir jābūt loham, lai brauktu uz Liepāju, ar auto kam range to nenodrošinam. Katram auto ir sava vieta! Pirms pirkt EX ir daudz jādomā par skaitļiem un saviem paradumiem! Paskaties Rīgas centrā, kādi auto atrodas stāvvietās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti