Ķīnas Nio prezentē jaunu un cenu ziņā pievilcīgu Tesla Model Y konkurentu 5

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/carnewschina/

iAuto | 17.maijs 2024 4:16

Ķīnas autobūves uzņēmuma Nio jaunizveidotais apakšzīmols Onvo nodemonstrējis Tresla Model Y līdzīgu krosoveru L60, kam sola pievilcīgu cenu un sniedzamību virs 1000 kilometriem.

Onvo (Ķīnā Ledao) ir Nio apakšzīmols, kas izveidots budžeta autobūves produkcijai, tādēļ uzņēmuma pirmais modelis, krosovers L60, ir paredzēts plašam pircēju lokam, turklāt par pievilcīgu cenu. L60 dizainu veidojis bijušais Bentley speciālists Rauls Piress, tas tiek uzskatīts par Tesla Model Y konkurentu, kas nepārprotami atspoguļojas arī ķīniešu krosovera veidolā.

 

Zināms, ka L60 iegūs transformējamu salonu, vienkāršu autopilotu ar radara un video kameru atbalstu, kā arī vairākus spēka agregātus. Automašīnas sniedzamība būs 555-730 km robežās, bet vēlāk tiek solīta īpaši tāla diapazona modelis, kas spēs nobraukt vairāk par 1000 kilometriem.

Tehniskie dati atklāj, ka konstrukcijā iekļauta 900V arhitektūra, tiks izmantoti 60 un 85 kilovatstundu akumulatori, turklāt elektroenerģijas patēriņš būs patīkami mazs – vien 12,1 kWh uz 100 km.

Elektromobiļa aprīkojumā var būt adaptīvie amortizatori, multimediju iekārta ar 17,2 collu diagonālo ekrānu, head-up displejs, papildu 8 collu ekrāns aizmugurējiem pasažieriem, panorāmas jumts, kameras un radars. Ķīnā Onvo L60 pārdošana sāksies septembrī. Sākuma cena ir 219,9 tūkstoši juaņu, kas ir aptuveni 28 000 eiro.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Lētāk, lētāk!!! 17.maijs 2024 11:14
4 1 Atbildēt

Gaidu ziemu, kad Latvijā notirgotajiem ķīnas mēsliem uzkārsies displeji un elektronika tāpat ka paraškā.

0pis 17.maijs 2024 20:25
1 1 Atbildēt

Tad varēs braukt ar VaiVaicienu, ja tam neaizsals pintiķgrāfs

Po 17.maijs 2024 8:20
1 0 Atbildēt

Lai sasniegtu rekordzemu patēriņu, nāksies vien uzlabot automobiļu disku bremžu darbību. T.i. ripojot vienmērīgi, pilnībā atvirzīt bremžu uzlikas.

Sajūtot iespējamo nepieciešamību ātruma samazināšanai tiks aktivizēts parastais režīms ar vieglu strīķēšanos un enerģijas zudumiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Audi saduras ar ugunsdzēsēju auto (+ VIDEO) 3

Kas pirmais brauc, tas pirmais maļ - Audi šoreiz nepaveicas, jo aizbraucot pirmajam, tas saduras ar ugunsdzēsēju auto, kas steidzas uz izsaukumu. Lasīt vairāk

 

MINI Cooper arī piecdurvju versijā (+ FOTO)

Britu zīmols MINI laidis klajā Cooper piecdurvju modeli, kas papildinās kopš gada sākuma pieejamo trīsdurvju variantu un elektrisko modeli. Lasīt vairāk

 

Kādas ir mūsdienu autoteltis? (+ VIDEO) 5

Jebkuras autotelts obligāts priekšknosacījums ir tas, ka tai kaut kā jābūt nostiprinātais uz automašīnas, turklāt ne obligāti uz jumta. Lasīt vairāk

 

10 Android funkcijas, par kurām, visticamāk, nezināji 4

Mobilās ierīces nemanāmi ir kļuvušas par neaizstājamu rīku un kompanjonu ikdienas rutīnā. Lai gan diendienā lielu daļu laika pavadām viedtālrunī strādājot, sazvanoties, atbildot uz ziņām vai apskatot, kas jauns notiek pasaulē, ir pārsteidzoši daudz funkciju un iespēju, par kurām nezina pat dedzīgākie tehnoloģiju eksperti. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti