Volvo atsauc visus pārdotos EX30 12

 

Foto: Volvo

iAuto | 12.jūnijs 2024 4:35

Programmatūras kļūda liek zviedru ražotājam atsaukt visus 71 956 pārdotos EX30.

Volvo EX30 pārdošana Eiropas tirgū sākās 2024.gada pirmajos mēnešos, zviedru krosoveram ar savu 36 000 eiro sākuma cenu kļūstot par vienu no pievilcīgākajiem piedāvājumiem. Pirmajā ceturksnī Volvo pārdeva 14 500 eksemplārus, maija beigās to skaits pieauga līdz 35 000 vienībām, bet tagad, saskaņā ar Electrek.co informāciju, EX30 Eiropā kļuvis tik populārs, ka to apsteidz vien Tesla Model Y un Model 3.

Tā varētu arī turpināties, tomēr izrādās, ka veiksmes stāstu sabojājusi darvas karote medus mucā, jeb pareizāk sakot, to paveikusi programmatūras kļūda, kas var izpausties visos pārdotajos gandrīz 72 tūkstošos eksemplāru.

Tā izpaužas tādejādi, ka ātruma rādījums pēc transportlīdzekļa iedarbināšanas var pārslēgties testa režīmā. Mediji neapraksta sīkākas nianses, vien norāda, ka automašīnas ātrumu vairs nevar precīzi nolasīt, un, lai gan negadījumi, kas būtu saistīti ar šo defektu nav fiksēti, lai nodrošinātu transportlīdzekļu drošu lietošanu, ir jāinstalē atjauninājums.

Volvo jau ir paziņojis par atsaukumu, tomēr EX30 īpašniekiem nav jāuztraucas – kļūdu var labot izmantojot sistēmas programmatūru un uzinstalējot jaunāko labojumu ar interneta starpniecību.

 

 

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Grietiņa 12.jūnijs 2024 11:00
19 3 Atbildēt

Runa nav par to vai lietot trositi vai nē, bet par to, ka pārmērīgi sarežģījot vienkāršas lietas gadās "iebraukt auzās"

Ābols 12.jūnijs 2024 13:40
11 4 Atbildēt

Nākotnes tosteri 😂 Viens 'gļuks' un esi pasažieris savai nāvei.

:-) 12.jūnijs 2024 8:57
9 2 Atbildēt

Viss atbilstoši ZEEKER standartiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Turpmāk lētāks - Opel Mokka piedzīvo neuzkrītošu modernizāciju un samazina cenu 8

Opel kompaktais SUV saņēmis uzlabojumus plānotā modernizācijas procesa gaitā, taču atpazīt jaunāko Mokka nebūs viegli. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Kas ir GWM Wey 05 plug-in hibrīds ? (+ VIDEO) 6

Kas ir GWM Wey 05? Tas ir ķīniešu autoražotāja Great Wall Motors krosovers, acainās Oras lielais brālis, kas turpina GWM ekspansiju Eiropā un Latvijā. Lasīt vairāk

 

Jaunās Dacia Duster 4x4 tests (+ FOTO) 25

Dacia Duster 4x4 divu dienu tests maršrutā Rīga - Liepāja - Klaipēda - Nida - Šauļi - Jelgava - Rīga. Lasīt vairāk

 

Krievu blogeris izjauc Lada Granta un “pastāsta, kā ir” 6

Krievu interneta zvaigzne Iļja Sviridovs no Club Service izjaucis jaunu Lada Granta un salīdzinājis to ārzemju automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti