BMW modernizējis 3.sērijas sedanu un universālu (+ FOTO) 4

 

Foto: BMW

iAuto | 30.maijs 2024 12:39

Viens no minheniešu svarīgākajiem modeļiem piedzīvojis modernizāciju saskaņā ar iepriekš apstiprinātu plānu, lai jau jūlijā varētu stāties uz konveijera modernākā izpildījumā.

Kopš 1975. gada ražotās 3.sērijas jaunākā paaudze ieradās 2019.gadā, 2022.gadā tā piedzīvoja modernizāciju, bet šogad ražotājs to atjaunojis vēlreiz, mazāk domājot par izskatu, vairāk pievēršoties tehnikai.

Patiesībā izskats palicis tāds pats, izvēlei pievienojot vien divas jaunas virsbūves krāsas un 19 collu BMW Individual riteņu diskus Y spieķu dizainā, toties salonā uzreiz pamanīs jauno, ar ādu apvilkto sporta stūri ar sērijveida pārslēgsvirām un uzlaboto iDrive multimediju iekārtu, kas saņēmusi BMW 8.5 programmatūras atjauninājumus. Pamainīts ventilācijas deflektoru un dažu salona dekoru izskats, pievienoti jauni salona izgaismojuma un sēdekļu pārvalku varianti, klimatkontrolei u.c. nepieciešamākajām funkcijām vairs nebūs pogu, pārvaldi uzticot skārienekrāna apakšā izdalītai simbolu līnijai vai balss vadībai. Kādam droši vien patiks tas, ka komforta izgaismojums uz durvju atvēršanu vai ienākošo zvanu prot reaģēt ar neuzkrītošu pulsāciju.

Motoru palete ietver četrus benzīna un tikpat daudz dīzeļa dzinējus, divlitru agregātiem aptverot jaudas diapazonu no 150 līdz 286 zirgspēkiem. Gan benzīna, gan dīzeļdzinēji ir papildināti ar 48 voltu starteri-ģeneratoru, kas dod īslaicīgu jaudas pieaugumu par 11 zirgspēkiem, visos gadījumos strādājot apvienojumā ar 8-pakāpju Steptronic pārnesumkārbu.

Uzlādējamās PHEV pilnpiedziņas versijas 330e xDrive sniedzamība elektriskā režīmā pieaugusi līdz 101 (sedans) un 91 (universāls) kilometriem. To nodrošina 292 Zs jaudīgā automobiļa 19,5 kilovatstundu baterija, iepriecinot savus pircējus, kas iepriekš (pirms feislifta) varēja paļauties teju uz pusi mazāku attālumu elektriskā režīmā.  Ražotājs ir uzlabojis uzlādēšanas tehnoloģiju un tagad pie trīsfāzu 11 kW pieslēguma pietiks ar 2,15 stundām, lai pilnībā izlādēta baterija rādītu 100%.

Ražotājs atgādina, ka priekšējās sadursmes brīdinājums, ātruma asistents un parkošanās sensori jau bija iekļautas 2022. gada facelift programmā, bet atpakaļskata kamera, atpakaļgaitas asistents un mākoņa navigācijas sistēma tagad būs daļa no standarta aprīkojuma. Par piemaksu pieejams stūrēšanas un joslas uzturēšanas palīgs, aktīvā kruīza kontrole ar stop & go funkciju un Parking Assistant Plus.

Vācijā modernizētā 3.sērijas sedana cena būs vismaz 46 400 eiro, par universālu prasīs par 1300 eiro vairāk (47 700 eiro).

 
Visi komentāri
 
Onsis 30.maijs 2024 15:18
0 0 Atbildēt

to ekrānu jau gan varēja uztaisīt gaumīgāku!

Pensis 30.maijs 2024 16:36
0 1 Atbildēt

tas jau tika pārveidots - ja nepatīk, tad gaidi, kad mainīsies paaudzes.

0pis 30.maijs 2024 18:32
0 0 Atbildēt

Sanāk, ka ///M ir modernizētie bembi.

Po 30.maijs 2024 21:49
0 0 Atbildēt

Redzējies tik ko? Kas to būtu domājis?

Elektrības rēķinā gan redzam cik rijīga ir universāla virsbūves automašīna!

Iemidzināja mums modrību ICE modeļi ar tikai +0,2 l vai tikai +0,2s.

Pastāstīšu arī par vēl vienu mītu: jebkura ķieģelveida  autokaste ar 90 km/h ir gana ekonomiska.

Pabrauciet elektrorežīmā ar kaut vai šo BMW.

Sapratīsiet, ka eksistē tomēr gaisa pretestība.

Vēl labāk, ja mēģināsiet mīt pedāļus velosipēdam, kaut arī lai tās būtu apgādāts ar BMW emblēmu.

Pēc tam pasakiet vai viegli bija mīties ilglaicīgi ar kaut vai 30? Ja vēl nepielec, tad paminieties ar 20. Sportistiem salīdzināt 45 ar 30.Nu , ir vieglāk?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Abiem paveicās (+ VIDEO) 8

Uz gājēju pārejas satiekas divi satiksmes dalībnieki, kuriem, iespējams, vajadzētu pārlasīt satiksmes noteikumus. Lasīt vairāk

 

Vai tu šodien ielēji degvielu? Tikai šodien: 12 centu atlaide Circle K un citur? 21

19. jūnijā visas dienas garumā Circle K Latvia piedāvās degvielu ar 12 centu litrā lielu atlaidi visiem uzņēmuma lojalitātes programmas dalībniekiem. Šī ir ikgadēja uzņēmuma globāla akcija, kas norisināsies ne tikai Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, bet vēl aptuveni 2000 degvielas uzpildes stacijās visā Eiropā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Jaunākā KGM elektriskā krosovera apskats (+ VIDEO)

KGM Torres EVX ir elektrisks krosovers no Dienvidkorejas, un tā cena sākas ar 40 000 eiro. Torres EVX uzbūve ir vienkārša - viens elektromotors priekšā, priekšējā piedziņa un uzlādes vāciņš kreisajā priekšējā spārnā.Turpretim tehniskie dati nemaz nav tik vienkārši. Lasīt vairāk

 

Ar sveicienu no astoņdesmitajiem - Fiat piesaka krosoveru Grande Panda (+ FOTO) 10

3,99 m garais Grande Panda līdzinās Panda vectētiņam no tālajiem astoņdesmitajiem gadiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti