Nepilni 34 000 eiro: paziņotas jaunā CUPRA Formentor cenas un uzsākta iepriekš pārdošana

 

Foto: Cupra

Cupra | 18.jūnijs 2024 12:34

CUPRA zīmola bestsellers – jaunais CUPRA Formentor tagad ir gatavs pasūtīšanai! JAUNĀ CUPRA Formentor modeļa cenas ir sākot no 33 900 eiro. Automašīnas nonāks Rīgā, CUPRA Garage | AUTOBRAVA Motors dīlercentrā jūlijā.

Jaunais CUPRA Formentor, kas tika prezentēts Madridē aprīļa beigās, pārstāv CUPRA jauno dizaina valodu. Jaunā Formentor dizaina priekšpuse ir spēcīga un noteikta, pamanāmi izcelta ar CUPRA logo virs lielā režģa un piesaista uzmanību ar papildu matricas LED priekšējiem lukturiem, kuriem ir raksturīgs dizains - trīs izgaismoti trīsstūri, kurus ierāmē lielais trīsstūris.

Eksterjera un interjera dizains

Jaunajā CUPRA Formentor saglabātas proporcijas un dizaina detaļas, kas veicināja krosovera panākumus. Auto estētika un kopējais tēls, kas palīdzēja tam iegūt 2021. gada Red Dot balvu produktu dizaina kategorijā, ir paspilgtināts ar virkni spēcīgu akcentu, kuri veido emocionāli spēcīgu, pārsteidzošu un sportisku vizuālo tēlu.

CUPRA Formentor eksterjerā redzama jaunās CUPRA dizaina valodas DNS, tostarp priekšgals ar haizivs purna formu, trīsstūrveida LED matricas priekšējie lukturi un liels, pārliecinošs apakšējais režģis. Auto priekšpuse pauž spēku un raksturu. CUPRA logotips atrodas uz motora pārsega tieši virs lielā priekšējā režģa, bet abās malās atrodas unikāla dizaina lukturi. Pēc izvēles pieejami arī LED matricas priekšējie lukturi ar trīs spožiem trīsstūriem, ko apņem trijstūra formas rāmis.

Jaunā CUPRA Formentor eksterjera emocionālais tiešums atspoguļojas arī interjerā, kur sportiskums un ilgtspējība apvienoti ar virkni digitālo tehnoloģiju un plašu apdares materiālu izvēli.

Pazīstamā CUPRA stūre ar sportiskajiem vadības slēdžiem ir standarta aprīkojums Formentor versijās ar DSG pārnesumkārbu. Tā maksimāli palielina kontroli pār auto un paaugstina lietošanas ērtumu. Sportiskie vai kausveida sēdekļi, kas izceļas ar komfortu un stabilitāti, kā arī digitālā arhitektūra un pilnībā atjauninātā apdares materiālu palete – tas viss kopā apliecina auto pārākumu pār citiem un lieliski papildina tā veiktspēju.

Sēdekļi ne tikai nodrošina lielāku komfortu un pārliecību gan vadītājam, gan pasažieriem, bet arī piedāvā ilgtspējīgus materiālus. Sporta sēdekļu apdarē tiek izmantots tekstils, savukārt kausveida sēdekļus var apvilkt ar 73% apmērā pārstrādātu lāzerperforētu vegānisko mikrošķiedru vai videi draudzīgā veidā apstrādātu ādu.

Savukārt vadītājs atrodas digitalizācijas centrā, jo jaunas un uzlabotas saskarnes ir gan digitālajā instrumentu panelī aiz stūres, gan palielinātajā 12,9 collu izklaides sistēmas ekrānā ar izgaismotu retro stila slīdni.

Izklaides sistēma kļuvusi vēl ērtāka – ir uzlabota lietotņu josla, logrīki, un ir atsevišķa klimata sistēmas kontroljosla. Šeit uzsvars likts uz vienkāršību, personalizāciju un modernu dizainu. Klimata kontroles vadība ir nemanāmi integrēta galvenajā ekrānā, tāpēc tagad visām auto funkcijām un atbalsta sistēmām var piekļūt ar vienu klikšķi.

CUPRA Formentor pēc izvēles ir pieejams ar jaunu augstas kvalitātes 12 skaļruņu audiosistēmu, kas izstrādāta sadarbībā ar ekspertiem no Sennheiser Mobility. Jaudīgā 425 vatu sistēma burtiski iegremdē vadītāju un pasažierus unikālā skaņu piedzīvojumā.

Jaudīgais VZ ar Drift režīmu

Jaunā CUPRA Formentor klāsta augšgalā atrodas VZ modeļi. Spāņu valodā VZ nozīmē "veloz", un to var tulkot kā "ātrs" vai "veikls" – lieliski vārdi, kā aprakstīt jaudīgākās šī krosovera versijas.

CUPRA Formentor VZ tiek piedāvātas divas iekšdedzes dzinēja versijas. Pirmā nodrošina 265 ZS (195 kW) jaudu un strādā tandēmā ar 7 pakāpju DSG pārnesumkārbu, kas vilci novada uz priekšējiem riteņiem. Otrais variants attīsta 333 ZS (245 kW) jaudu, un arī tas ir sajūgts ar 7 pakāpju DSG pārnesumkārbu, taču papildus ir izveidots jauns sacīkšu trasēm domāts piedziņas režīms, ko kalibrējuši CUPRA inženieri, kā arī griezes momenta sadalīšanas tehnoloģija. Jaudīgāko VZ var aprīkot arī ar Akebono bremzēm.

Speciāli šim dzinējam izstrādāts arī ekskluzīvs CUPRA režīms. Tam ir sacīkšu trasei optimāli kalibrēts akseleratora pedālis un pārnesumkārba, droseļvārsta atvērtā stāvokļa aizture, kas nodrošina augstu dinamisko griezes momenta reakciju, pārnesumu pārslēgšanas gaismas indikators un Martorelas Tehniskajā centrā radīts dzinēja regulējums.

CUPRA Formentor VZ šasija ļāvusi inženieriem ieviest īpašu Drift režīmu, kas trasē jaudīgajam krosoveram ļauj parādīt savu patiesi aizraujošs raksturu. Šajā gadījumā ESP strādā sporta režīmā, un, izmantojot griezes momenta sadalīšanas tehnoloģiju, visa jauda var tikt novirzīta vienam aizmugurējam ritenim, kas pagriezienā auto burtiski iesviež kā piruetē.

CUPRA Formentor tagad ir pieejams arī vieglā hibrīda (eTSI) versijā, kas veidota uz 1,5 litru 150 ZS (110 kW) benzīna dzinēja bāzes un ir pieejama tikai apvienojumā ar DSG pārnesumkārbu.

CUPRA Formentor tagad piedāvā arī divas nākamās paaudzes eHybrid plug-in hibrīda spēka agregātu opcijas ar 204 ZS (150 kW) un 272 ZS (200 kW). Abās ietilpst jaunais 1,5 TSI dzinējs, elektromotors un lielāks akumulatoru bloks ar 19,7 kWh (neto) kapacitāti. Tas Formentor nodrošina patīkama satraukuma pilnu un tajā pašā laikā videi draudzīgu pārvietošanos ar vairāk nekā 100 km elektrisko sniedzamību. Kad esat ceļā, var izmantot ātro uzlādi līdzstrāvas stacijā ar jaudu līdz 50 kW, bet mājās var lietot 11 kW Wallbox (iepriekš 3,6 kW).

Labākas vadītāja palīgsistēmas un drošība

CUPRA Formentor piedāvā plašu drošības un komforta funkciju klāstu, lai braucienu padarītu mierīgu un patīkamu jebkurā situācijā. Krosoverā integrētās tehnoloģijas, kas palīdz, bet netraucē, padara šo auto par vienu no drošākajiem un ērtākajiem transportlīdzekļiem visā segmentā.

Piemēram, CUPRA Formentor ir ierīkota prognozējošā adaptīvā kruīza kontrole (ACC), Travel Assist sistēma, aklās zonas asistents, drošas izkāpšanas asistents, kā arī vadītāja modrības uzraugs.

Pamatojoties uz maršruta un GPS datiem, kas tiek iegūti no navigācijas, prognozējošā ACC sistēma koriģē ātrumu atbilstoši priekšā esošā ceļa īpatnībām – pirms pagriezieniem, rotācijas apļiem, krustojumiem, kā arī zonās ar ātruma režīma izmaiņām un apdzīvotās vietās.

Travel Assist izmanto informāciju no kruīza kontroles un joslas ieturēšanas asistenta, lai noturētu transportlīdzekli joslas centrā un ātrumu pielāgotu satiksmes plūsmai.

Aklās zonas asistents palīdz ieraudzīt to, ko vadītājs var nepamanīt, savukārt brīdinājums par durvju atvēršanu ar audiālu un vizuālu signālu informē, ja kaut kas tuvojas brīdī, kad cilvēks vēlas izkāpt.

Savukārt modrības uzraugs pārliecinās, vai vadītājs nav zaudējis koncentrēšanos un joprojām seko līdzi notikumiem uz ceļa. Ja no vadītāja nav reakcijas, sistēma var pievērst uzmanību piebremzējot. Taču, ja arī tad reakcijas nebūs, auto pats apstāsies un ieslēgs avārijas gaismas.

CUPRA ir zīmols, kas uzdrīkstas būt atšķirīgs un apvieno emocijas, elektrifikāciju un veiktspēju, lai no Barselonas iedvesmotu visu pasauli. 2018. gadā radītā CUPRA marka ir kļuvusi par vienu no visstraujāk augošajiem automobiļu zīmoliem Eiropā, un tai ir globāls specializēto izplatītāju tīkls.

CUPRA pierāda, ka elektrifikācija var iet rokrokā ar sportiskumu, un 2023. gadā zīmols sasniedza jaunus rekordus, piegādājot vairāk nekā 230 000 automobiļu. Katrs klajā laistais modelis ir bijis zīmola rakstura veidotājs ar neordināru un oriģinālu dizainu: CUPRA Ateca – unikāls modelis savā segmentā, CUPRA Leon – pirmais elektrificētais modelis ar Plug-in hibrīda dzinēju, CUPRA Formentor – pirmais tieši šim zīmolam izstrādātais un līdz šim vispopulārākais modelis, un CUPRA Born – zīmola pirmais pilnībā elektriskais automobilis.

CUPRA ir oficiālais FC Barcelona autotransporta un mobilitātes partneris, Pasaules padel tenisa tūres galvenais sponsors un e-sporta kluba Finetwork KOI oficiālais sponsors. CUPRA ar lepnumu piedalās arī Formula E sacensībās. CUPRA Tribe saimi veido zīmola pārstāvji, kuri vēlas nest pārmaiņas. Tajā ietilpst Oskara balvai nominētais kinorežisors Huans Antonio Bajona, Formula E pilots Lukass Di Grassi, ielu mākslinieks TvBoy, olimpiskie zelta medaļnieki Adams Pītijs un Sauls Kravioto, vācu vārtsargs Marks ter Štēgens un divkārtējā Ballon d'Or un Best FIFA balvas ieguvēja futboliste Aleksija Puteljasa.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Liepājas šosejas sešas nāves divās dienās; ceļu auditēs (+ VIDEO) 2

Liepājas šoseja pie Blīdenes nesusi nāvi sešiem autobraucējiem. Vakar avārijās gāja bojā četri cilvēki, šodien, frontāli saduroties ar smago auto, dzīvību zaudēja divi vieglā auto braucēji – šoferis un pasažiere. Valsts policijā par galveno avāriju iemeslu min pārgalvīgu, nedrošu apdzīšanu, kas beigusies letāli. Lasīt vairāk

 

No septembra - Mercedes automātiskā joslu maiņa arī Eiropā 11

No 2024.gada septembra 200 000 Mercedes-Benz automobiļu 15 modeļu paletē kļūs pieejama firmas Automatic Lane Change sistēma, kas noteiktos ceļa posmos nodrošina automātisku joslu maiņu. Lasīt vairāk

 

"Tesla" ASV jau ceturto reizi atsauc "Cybertruck" 3

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" valstī jau ceturto reizi atsauc "Cybertruck" automašīnas, lai novērstu problēmas ar apdares detaļām un vējstikla tīrītājiem. Lasīt vairāk

 

11 000 eiro no sava maka - BMW 5.sērijas hibrīdam akumulators nolietojas sešos gados 21

Kāds BMW 530e iPerformance īpašnieks Horvātijā saskāries ar nepatīkamu atklājumu – viņa automobiļa hibrīdsistēmas akumulators sešu gadu laikā nolietojies tiktāl, ka līdz tikai nomaiņa – 11 000 eiro plus maksa par servisa pakalpojumiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti