Kārtot: Augošā secībā
1 2
raimondsm 10.05.2024 8:26

Pa to laiku mRNA tehnoloģija

www.livescience.com/health/cancer/new-mrna-vaccine-treats-deadly-brain-cancer-and-it-triggers-a-strong-immune-response?

Jauna mRNS vakcīna pret nāvējošu smadzeņu vēzi izraisa spēcīgu imūnreakciju. Covid-19 vakcīnas izstrāde paver ceļu jaunai vēža imūnterapijas klasei.

Pirmo reizi zinātnieki ir izmēģinājuši Messenger RNS (mRNS) vakcīnu pacientam ar nāvējošu smadzeņu vēža formu, un tā izraisīja spēcīgu imūnreakciju.

Vakcīna, kas tika aprakstīta 1. maijā žurnālā Cell publicētajā pētījumā, tika izveidota, ekstrahējot ģenētisko materiālu, ko sauc par RNS, no audzēja no pacienta ar glioblastomu, agresīvu vēža veidu. Pēc tam RNS tika replicēta, lai no mRNS izveidotu vakcīnu, kas ir plāns tam, kas atrodas katrā šūnā, ieskaitot audzēja šūnas.

"Šie rezultāti atspoguļo aizraujošu progresu nākamās paaudzes vēža terapijās, kas izmanto mRNS, tās pašas klases zāles, ko izmanto Covid-19 vakcīnās," Ouens Fentons, farmakoinženierijas un molekulārās farmācijas docents no Ziemeļkarolīnas universitātes Chapel Hill. , kurš nebija iesaistīts pētījumā, pastāstīja Live Science e-pastā.

Izolējot visus mRNS parakstus pacienta audzējā, veidojot lielāku lipīdu nanodaļiņu un vienlaikus ievadot vairāk mRNS daļiņu, Sayour un viņa komanda demonstrēja agresīvu imūnreakciju, kas raksturīga pacienta audzējam. Tā kā mRNS var izolēt, pastiprināt un iepakot piegādei dažu dienu laikā, šīs pielāgotās vakcīnas var izveidot apmēram mēneša laikā.

Sayour un citi pētnieki izvirza hipotēzi, ka lielāka kravnesība padara nanodaļiņu bīstamāku ķermeņa imūnsistēmai, palielinot reakciju.

Un, izmantojot pret COVID-19 vīrusu izstrādāto vakcīnas tehnoloģiju, Sayor un viņa komanda spēja ātri izveidot viena pacienta audzēja specifisku vakcīnu un apmācīt pacienta imūnsistēmu īpaši uzbrukt audzējam, pirms tas mainījies.

raimondsm 10.05.2024 8:15

Tie "motocikli{" tak tāpat patērē vismaz 3 vai 4 litrus uz simtu, bet ar attiecīgo komforta līmeni.

raimondsm 10.05.2024 8:08

Projekti var būt arī tādi, kas pēc būtības un no rajona ir reāli izdevīgi pilsoņiem un reāli novērš daļu fosilā patēriņa un piesārņojuma.

Viens no iespējamiem projektiem vispār ir par medijiem un psiholoģiju. Viens aktīvists izlasīja kaut kādu valdības un Saeimas dokumentu un pieņēma, ka aizliegs taču kurināt granulas. Un malku! Pilsoņi riktīgi sašutinājās un dalījās ar šo ziņu!

Visādiem medijiem un faktu čekeriem nelikās būtiski ātri šito stulbību noskaidrot un pateikt, ka nekā tāda nav!

Projekts ir par to, kāpēc nebija prioritāte ātri šito ...... noskaidrot un prime time 27 reizes dienā pateikt, ka tas ir izdomāts!

raimondsm 09.05.2024 8:14

Ir teorija, ka pie inficēšanās ar noteiktu mazu vīrusu skaitu infekcija attīstās lēnāk.

raimondsm 08.05.2024 21:44

Tad nu izskatās, ka džekam būs jāsēž un policisti attaisnos. Bet rajons ta melno un tiesas zvērinātie arī un kādam tur administrācijas pārstāvim nāk vēlēšanas un šo neievēlēs, ja AA notiesās.Zvērinātie spriež vairākas stundas, ir risks , ka vispār attaisnos un advokāte piedāvā vienoties - lai tiesā šo kā pusaudzi un sods 4 gadi. Sašautais policis pirms tam piekrīt, mēģina izkaulēt vismaz atvainošanos un atzīšanos melos, bet nekā.Vārdu sakot, mazāk informācijas no liberālajiem medijiem, skatieties pašu amerikāņu seriāļus, labāk sapratīsiet, kāda tur spriedze ar to visu un kāpēc tas viss notiek."Dzimuši policisti" www.youtube.com/results?search_query=blue+bloods

screenrant.com/blue-bloods-season-14-15-canceled-upsetting-problem-reason/

www.youtube.com/watch?v=KLtY_0JAK2M

www.youtube.com/results?search_query=chicago+pd+

raimondsm 08.05.2024 21:43

www.youtube.com/watch?v=KLtY_0JAK2M

Šito rāda ar nosaukumu - Čikāgas sardzē.

Sižets apmēram tāds - viņš un viņa, abi baltie, abi poliči ar savu policijas mašīnu iebrauc ne sava rajona ielā mašīnā pabučoties.

Te pēkšņi nezin no kurienes tumsā uzrodas melnais un šauj uz šiem, džekam trāpa, tas smagi ievainots, dāma dzenas tam šāvējam pakaļ un viņu sašauj. Jaunu džeku. Vienu brīdi nav skaidrs, vai īsto, jo vienu brīdi tas ir pazudis kaut kādā vārtrūmē. Nevienam nav skaidrs, vai sašāva īsto, melnie savācas un protestē, piesauc rasismu, policijas varmācību un tā. Ieroci uzreiz, protams, neatrod. Policistei atņem žetonu un ieroci un atstādina uz laiku no amata. Viss izskatas diezgan bezcerīgi, sašāvuši nevainīgu blakusstāvētāju, kurš izgājis pastaigāties, ieprieks nekādas kriminālas vēstures, vecāki cienījami pilsoņi un tā.

Par laimi ir kaut kāds džeks, kas pa nakti filmē savu mašīnu, jo vienreiz tai izsisti stikli un tajā video viss ir skaidri redzams - ierocis bija un tik jāsameklē, kur tas iemests, ūdenslīdēji nočakarējas visu dienu un atrod arī to ieroci.

Pa to laiku izrādās, ka nevainīgais blakusstāvētājs zīmējies internetā ar tādu pat ieroci, jo gribējis izskatīties krutāks. Viņu nesen pametusi draudzene. Pie tam kaut kad labi sen policijā bijis viens rasistisks baltais vecis, kas piekāvis viņam vienu radinieku. Tas radinieks vēlāk cietumā miris. Gadadienā. Apcietināts tieši tajā vietā. Sāk izskatīties, ka džekam aizgājis ciet un viņš izlēmis sodīt policiju.

Pa to burzmu tā policiste vēl pamanās tiesā rasistiski izmuldēties, ka visi melnie ar nelabiem nodomiem ģērbjas vienādi, lai tos tumsā grūtak atpazīt un advokāte nodemonstrē, ka ar grafikas un video programmām var gan ielikt to ieroci tajā video, gan izvākt, jo tas filmētājs ir grafikas dizaineris, bet nu tas nesanāk.

raimondsm 07.05.2024 15:17

Formāli taču ir atzīti projekti, kas katrā valstī būtu veicami kā lokāli piemēroti. Ja tādus neizstrādās paši, tad tos atnesīs un prezentēs un ieviesīs citi.

raimondsm 07.05.2024 14:01

Nu, ja. Jūs te par piršanu! Ha-ha-ha!

Pa to laiku Latvijā bija klimatam veltīts pasākums. Vai Latvija kā valsts vispār prezentēja kādus projektus Mēs te mūs specifiskajā vides un ģeogrāfijas noteiktajā spēles laukumā prioretizējam šo, vēl šo un vēl šos 5 pamatprincipus!

Bija kaut kas tāds? Vai arī visu pienesīs klāt, ko būs sarēķinājuši citur, ne Latvijā!

Bet mums ir jautri!

raimondsm 07.05.2024 13:42

replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/326262/latvijas-veiksmes-un-kludas-eiropas-savieniba 

Lelde Līce-Līcīte 2.33 un 2.58 

2022.gada 24.februārī - kāds diplomāts: Es nesaprotu, ko Tu tā cīnies, pēc pāris dienām Kijeva būs kritusi un tad domāsim, ko darīt tālāk! 

L.Līce-Līcīte: Es tam neticu! Tā nebūs!

raimondsm 06.05.2024 19:49

Eiropa un pietuvinātie biznesmeņi nāks ar saviem projektiem, kam vietējie liks pretī satrenēto ļerkšķi - sasilšanas nav, neko savu izdevīgu neesam izdomājuši.

raimondsm 03.05.2024 19:12

Medikamentiem ir blakusefekti.

Arī labi zināmiem.

Citādi izskatās, ka tas ir jaunums.

raimondsm 28.04.2024 11:42

www.facebook.com/photo/?fbid=770001741934924&set

kas Mēness kosmonautu noliedzējs, kas anti COVID

raimondsm 25.04.2024 10:35

Salona ventilatora pretestība, kura vispār ir jāmaina, ir inženieru piekāpšanās kompromiss efektīvajiem menedžeriem/izmaksu mazinātājiem. Jo tā nu ir detaļa, kuru ar nedaudz lielāku materiālu izlietojumu, var uztaisīt ar tādu rezervi, ka tā nav jāmaina.

raimondsm 24.04.2024 7:49

lvportals.lv/dienaskartiba/362657-aicinam-verot-tiesraidi-vakcinacijas-ieguvumi-visparejai-imunizacijai-50-gadi-2024

www.facebook.com/VeselibasMinistrija

www.facebook.com/bernuslimnica

www.facebook.com/SPKCentrs

Šonedēļ, 24.- 30. aprīlī tiek atzīmēta Pasaules Imunizācijas nedēļa un svinēti 50 gadi, kad Pasaules veselības organizācija (PVO) uzsāka vispārējo cilvēku imunizācijas kustību 1974. gadā. Šo gadu laikā vakcinācija pasargājusi un izglābusi vairākus miljonus cilvēku paaudžu paaudzēs no nāvējošām slimībām un uzlabojusi dzīvildzi un dzīves kvalitāti kopumā.

Vispārējā imunizācijas programma tika uzsākta 1974. gadā ar mērķi nodrošināt dzīvību glābjošas vakcīnas bērniem visā pasaulē. Mūsdienās katrā valstī ir Nacionālā imunizācijas programma – vakcinācijas kalendārs – un vakcinācija visā pasaulē tiek atzīta par drošāko un efektīvāko līdzekli sabiedrības veselības uzlabošanā visos vecuma posmos.

Trešdien, 24. aprīlī plkst. 10:00 SPKC aicina vērot tiešraidi, kurā eksperti diskutēs par vakcinācijas ieguvumiem laika gaitā.

Tiešraides dalībnieki:

    Prof. Dace Zavadska, infektoloģe, BKUS Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja,

    Prof. Ludmila Vīksna, profesore, RAKUS Infektoloģijas galvenā speciāliste,

    Dr.Ainis Dzalbs – Latvijas lauku ģimenes ārstu asociācijas viceprezidents, ģimenes ārsts,

    Jurijs Perevoščikovs, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors

Tiešraidei varēs sekot līdz SPKC, Veselības ministrijas un Bērnu klīniskās universitātes (BKUS) sociālo tīklu kontos Facebook.

Pirms plānotās tiešraides aicinām iesūtīt jautājumus uz prese@spkc.gov.lv vai SPKC Facebook čatā pirms diskusijas.

raimondsm 21.04.2024 7:52

Bija sižets par Vāciju, kur pilsētplānotāji plāno pilsētas infrastruktūrā baseiveida padziļinājumus (parka daļas ne lietus laikā) un augsnes laukumus betonētas un asfaltētas vides vietā. Daļu ūdens aizvada ar sūkņiem, daļa sasūcas augsnē. Un to viņi dara tagad, pēc plūdiem.

Tādām tuksneša betonētajām un asfaltētajām pilsētām laikam vispār nav koncepta, ka augsnei jāspēj uzsūkt kādu noteiktu daudzumu ūdens,

raimondsm 19.04.2024 18:47

Tas stils nāk no ārzemju forumiem. Vienam tādam, kurš netic tam, ka kosmonauti bijuši uz Mēness, netic tam, ka uz Saules ir ūdeņradis un kodolreakcijas ( kā  viņi izsakās, exploding gases), kosmisko attālumu un masu aprēķiniem, jo to tak nevarot zināt,  un vēl dažiem zinātnes faktiem, uz manu norādi uz paris faktiem un jautājumu par Rezerforda atoma modeli, nodrukāja depešu, kurā apsūdzēja mani demokrātu atbalstīšanā, pieminēja vakcīnas (jab viņa žargonā), kaut kādas vietējās politiķu spēlēs, un vispār savērpa veselu stāstu, cik ļauns es esot.

Jāteic gan, ka plakano Zemi šis neatzina, esot apaļa tā Zeme tomēr, par čemtreiliem īsti neatceros, bet laikam nebija vis, vai tieši šis bija neasaprašanā, kā izimērītt gaismas ātrumu, nezinu. Ta kā viņiem katram ir savs sviestu komplektsk, katrā ziņā retorika par oponenta noziedzīgumu diezgan precīzi tāda pati.

Jā, vakcīnu lietas, jab and democrats, pilnīgi noteikti viņam bija topā.

raimondsm 19.04.2024 16:18
raimondsm 19.04.2024 15:59

Nu, viņi nevar vienkārši normāli atbildēt, jo tad sanāk, ka patērētājam ARĪ ir kaut kādas darbības jāievēro. To nevar.

Tas taču ir elementāri - saķēri infekciju, zini par to, neaplaid citus.

raimondsm 19.04.2024 15:52

Nu, plazmīdu DNS. To taču var noteikt, vai ir vai nav.

raimondsm 19.04.2024 6:53

Kārtīgi gaisa-pilienu infekcijas simptomi sākuma stadijā, temperatūra kādi 37.2°C - 37.5°C.

Ko darīsi?

raimondsm 19.04.2024 6:44
raimondsm 18.04.2024 19:20
raimondsm 18.04.2024 16:37

Nu, labi, un e-veselība.

Bija reāls variants pārņemt no igauņiem.

Nē, taisīja paši.

Slikti darbojās.

Pārtaisīja.

Uzturēja.

Saņēma algu, pirka auto, brauca. Lūk, arī sakars ar ekoloģiju, Ja vēl pieskaita laika patēriņu, dīkstāvi, nefunkcionējoišu e-recfepti.

raimondsm 18.04.2024 14:22

Nu, uzraksti pats.

Varianti - viegls sagurums, nīgrums, kaut kas nav.

Tā vidēji - kaut kas pasāp, neliels klepus, temperatūīra normāla.

Kārtīgi gaisa-pilienu infekcijas simptomi sākuma stadijā, temperatūra kādi 37.2°C - 37.5°C.

Ko darīsi?

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti