Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 9.maijs 2024 7:47

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Abi 2023.gadā ražotie pikapi tika aizturēti 7.maijā Salčininku kontrolpunktā pie robežas ar Baltkrieviju, trešdien paziņoja Lietuvas muita.

Muitnieki atteica eksporta procedūras transportlīdzekļiem, kas, iespējams, bija paredzēti izvešanai uz Baltkrieviju, un sāka pirmstiesas izmeklēšanu par starptautisko sankciju pārkāpšanu un kontrabandu.

Lietuvas amatpersonām ir aizdomas, ka "Tesla Cybertruck" bija paredzēti transportēšanai un reģistrēšanai Krievijā. ES sankcijas vieglo automobiļu eksportam uz šo valsti ir spēkā kopš 2014.gada.

Abi transportlīdzekļi pašlaik atrodas Lietuvas muitas telpās. To vadītāji pēc nopratināšanas tika atbrīvoti.

Katra auto vērtība pārsniedz 200 000 eiro.

Lietuvas muitas amatpersonas norāda, ka ir pastiprināta kontrole attiecībā uz luksusa klases vieglo automobiļu eksportu uz trešajām valstīm.

Pagājušajā gadā amatpersonas konstatēja, ka gandrīz katrs otrais automobilis, kura cena pārsniedz 50 000 eiro un kas no ES eksportēts uz Kazahstānu, Baltkrieviju, Uzbekistānu un citām trešajām valstīm, nonācis Krievijas tirgū.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 9.maijs 2024 9:16
2 2 Atbildēt

Fuj, šitos neglīteņus ikurāt vajadzēja šķūrēt prom uz Krieviju!

Viencexpercs 10.maijs 2024 9:53
2 1 Atbildēt

nevis novērš, bet nobremzē piegādi.

Hmm 9.maijs 2024 10:01
1 0 Atbildēt

vai tik nebija plānots sarkanajā laukumā kā trofejas izlikt?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ķīnas Leapmotor Eiropas tirgū jau šoruden

2024. gada septembrī Leapmotor uzsāks modeļu T03 un C10 pārdošanu Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti