Xiaomi SU7 salūst jau pēc 39 kilometriem; pilnīgi jauno auto salabot nevar (+ VIDEO) 15

 
iAuto | 10.maijs 2024 5:12

Kāds pilnīgi jauna Xiaomi SU7 īpašnieks savā pirkumā vīlās jau pirmajā dienā, jo no iegādes vietas viņam ar elektrisko SUV izdevās nobraukt vien 39 kilometrus.

Elektronikas giganta Xiaomi ražotais SU7 ir pārdošanā kopš marta beigām, klientiem piegādes sākās 3.aprīlī un drīz vien pēc šī datuma internetā sāka parādīties video ar dažādiem negadījumiem, kļūmēm un pārpratumiem, kas saistīti ar ilgi gaidīto jaunumu. 

Daļa vainas droši vien jāuzņemas pircējiem, jo līdzīgi kā ar Tesla Cybertruck, jau pirmajās stundās pēc iegādes sākas testi, jaunā modeļa elektronikas, dinamikas un citu iespēju pārbaudes, kas nereti nesakrita ar paša īpašnieka auto vadīšanas prasmēm un kompetenci.

Jaunākais incidents gan ir visai neparasts, jo automašīna izturējusi tikai 39 kilometrus. Zināms, ka īpašnieks to saņēmis dīleru centrā Fudzjaņas provincē un devies mājup, taču drīz vien viņam bija jāapstājas šosejas malā un jāizsauc palīdzība. Sociālajos medijos ievietotajā video īpašnieks atklāj, ka auto sabojājies braucot lielā ātrumā. Viņš paskaidro, ka centrālajā ekrānā parādījies uzraksts “Automašīna gatavojas apstāties, lūdzu, droši apstājieties un sazinieties ar tiešsaistes servisa centru”, kam sekojis cits ziņojums  “Piedziņas sistēma ir bojāta un to nevar pārslēgt”. Tas liecināja par kļūdu, kas nozīmē, ka automašīnu nevarēja pārslēgt no piedziņas un atpakaļgaitas.

Vēlāk noskaidrojies, ka kļūme ir tik nopietna, ka automašīnu salabot nevar, tā jānosūta uz rūpnīcu, bet ekspertiem jāveic padziļinātas pārbaudes, lai saprastu, kas īsti notika.

Neparasti arī tas, ka īpašnieks neesot mierā ar naudas atmaksu, tā vietā pieprasot jaunu automašīnu. Kā tas beigsies nav zināms, jo pieprasījums pēc Xiaomi automobiļiem ir lielāks nekā ražotāja pašreizējās iespējas.

 
Visi komentāri
 
Onsis 10.maijs 2024 7:53
31 2 Atbildēt

Tad jau eiropā jātaisa papildus joslas kur šiem brīnumiem sakrāties, lai nekavētu satiksmi!

BMW 10.maijs 2024 8:14
11 1 Atbildēt

Kaut kas nosvila! Nav jau brīnums, no ķīnas sūtītas led lapiņas man arī izdega uzreiz pēc ieskrūvēšanas cokolā!

Un jāņem vērā, ka tas ir pirmais Xiaomi auto, un tam būs daudz bērnu slimību! Paies vairāki gadi, kamēr apzinās lažas un salabos ar restaila modeli!

0pis 10.maijs 2024 8:16
26 1 Atbildēt

EV īpašnieki ir laimīgi jo nav jātīra karburators ceļmalā, bet var mierīgi sagaidīt evakuatoru 😊

OK 10.maijs 2024 8:45
3 0 Atbildēt

Elektriiba - daarga manta, neies tak katram pirceejam daavinaat auto ar uzpidiitu akkumalatoru!

ZZZZ 10.maijs 2024 10:07
1 2 Atbildēt

Ķīnā tā nav problēma. Ārpus tās robežām gan. Un iesaku par šo padomāt. Pārsvarā visiem viņu izstrādājumiem ir problēmas ar vilkmes dzinējiem, un atsevišķiem arī softi karās. Jums jāsaprot viena lieta, šāda jauda nokauj visu, ja tas nav izgatavots no materiāla kas līdzvērtīgs aviācijas sakausējumam un tehnoloģijām. Patreiz ĶTR jau nokopējuši un ražo pilnvērtīgus aviācijas dzinējus. Piem ROTAX. Kāds varbūt ir piemirsis lielo skandālu starp ĶTR un Ukrainu reaktīvo dzinēju sakarā. Visas augstās tehnoloģijas prasa laiku. Porsche arī patreiz problēmas. Un ko, kam viņu nav? Starpība tik tāda, ka tie tur cilvēciņi ir aiz mūra, ko viņi tur dara, kad grib?

Tt 10.maijs 2024 11:07
1 0 Atbildēt

Nekas, ar vw arī viss kas ir gadījies un moller krasta līdz pēdejam spirinās, lai īpašnieks labo par savu naudu. Krapnieku kantoris

Krotow 10.maijs 2024 11:56
1 0 Atbildēt

Te tev nu bija čainēzijums pa izdevīgu cenu :P  Kāds gan jau atceras pudeļu attaisāmos, kuri vnk nolūza pirmajā lietošanas reizē.

ro 10.maijs 2024 12:33
6 0 Atbildēt

Nu gan jau lv arī ir pietiekami daudz muļķu ,kas uz šīm ārēji skaistajām tehniski tukšajàm bonbong uzķeras😁... tak mums tā jau ir pilns ar pamuļķiem,kuri pa 30k un vairāk pērk jaunās miskastes ar zālespļāvēju motoriem,nu tad ķīniešu auto ir next level... un es to nesaku, jo braucu ar tramvaju..mans auto ir audi a6 c7,2018 gada.. un tajā auto ir vairāk dvēselītes nekā visos ķīniešos kopā..par mazmotoru miskastēm nemaz nerunājot..peace motherf@kers and have a nice day😁😁😁

Kanibaals 10.maijs 2024 16:01
1 4 Atbildēt

Raudi ar audi.

RX-7 10.maijs 2024 16:33
0 0 Atbildēt

Nu, nu - "mazmotora miskastu" speciālist! Braucu ar 2002. gada Audi A2 (1.4 tdi), un nemaz nesūdzos - uz to vieglo alumīnija konstrukciju un lielisko aerodinamiku mazais motoriņš ir viens vienīgs prieks - dinamisks, ar labu griezi un 900-1000 km ar vienu 30L bāku... Atceros savus A8 laikus (4.2 quattro), kad 100 L bāku varēja nodedzināt Rīgā vasarā korķos stāvot ar ieslēgtu klimatu vai labākajā gadījumā nobraukt 600 km (nu jā, toreiz mans braukšanas stils arī bija cits, bet tomēr...).

Kanibaals 11.maijs 2024 0:20
1 0 Atbildēt

3L/100km kā tad 😂

RX-7 10.maijs 2024 16:26
1 0 Atbildēt

Varbūt nevajadzēja saukt par "su"?

0pis 10.maijs 2024 17:00
0 0 Atbildēt

Vai nu trusenes uzvelciet, vai krustiņu noņemiet.....vai garumzīmi pielieciet

aHa 10.maijs 2024 17:47
3 3 Atbildēt

Izskatās vairāk pēc pasūtītā raksta lai celtu neslavu Ķīnas autoražotājam, mēs visi labi zinām kāda situācija bija ar Ķīnas ražotiem saules paneļiem kas vienā rāviena izkonkurēja Eiropas ražotājus ka rezultāta Eiropas saules paneļu ražotāji sāka celt paniku un sūdzēties Eiropas komisijai par negodpraīgu konkurenci, tas pats ir ar šiem elektromobiļiem kas arī lēnām iemīdīt sev taciņu auto tirgu un acīmredzot lai nepieļautu tādu pašu scenāriju ka ar saules paneļiem mēdiju no vienas nevainīgais situācijas kur cilvēkam kas iegādājas šo auto visticamāk patrāpījas rūpniecības brāķis kas ir tikai normāli jo jebkuru automašīnu pērkot no jebkura ražotāja var nonākt tāda paša situācija, būtu pavisam cita runa ja piemēram tie Xiaomi elektromobiļiem masveidīgi piemeklētu šāda problēma, bet te no viena vienīga atgadījuma tika uzpūsts milzīgs zilonis, mēs visi labi zinām kādēļ tas tiek darīts.....

Latvietis 11.maijs 2024 17:37
3 2 Atbildēt

Elektromēsla problēmas.    Manam Dzelzs rumakam ar 100l Benzīna uzlādi pietiek 600km  ļoti ekanomisks, patīkami murrā un uz lādējās ļoti ātri!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Zagļi atklāj, kam vēl noder Tesla Supercharger stacijas 12

ASV vairākās vietās novērotas garnadžu viesošanās Tesla Supercharger stacijās, kā rezultātā šie uzlādes punkti pārstāj darboties. Lasīt vairāk

 

Jaguar piesaka F-Pace jubilejas un reizē arī atvadu modeli (+ FOTO) 1

Britu sportisko luksuss automobiļu ražotājs Jaguar izstrādājis modeli 90th Anniversary Edition, kas jau pieejams klientiem par sākuma cenu 65 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck sānu “triecientests” reālos apstākļos (+ FOTO) 7

Spēcīgo sadursmi ar Ford Edge Tesla elektriskais pikaps pārdzīvojis ar salīdzinoši nebūtiskiem bojājumiem. Lasīt vairāk

 

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti