Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 17

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 24.aprīlis 2024 18:19

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka.

Lai gan mazais rezerves ritenis ir tikai puse no īstā, tas itin nemaz nav lēts - 250 eiro un pat vairāk. Tāpēc labāk to pasūtināt reizē ar automašīnu, jo tad cena ir vien 80 - 100 eiro. Ekskluzīvos un lielos automobiļos sastopama pavisam eksotiska rezerves riteņu forma - saliekamie vai izplešamie rezerves rati, kas ir daudzkārt dārgāki, turklāt izmantojami tikai vienu reizi. Par spīti ekonomijai rezerves riteņi pamazām atgriežas gan ekskluzīvu, gan pašlietojuma automašīnu bagāžniekos.

Ja automašīna nav apgādāta ar jebkāda tipa rezerves riteni, pārdurtas riepas gadījumā var glābt tikai gumijas putas. Var izmantot kā veikalos nopērkamus baloniņus, tā speciālus komplektus, kuros iekļauts arī kompresors. Komplekta cena ir ap 50 eiro, un tas ir identisks oriģinālaprīkojumam jaunā automašīnā.
Putu aerosols benzīntankā maksā teju uz pusi mazāk. Kāpēc gan izvēlēties dārgu remonta komplektu? Ar klātpielikto sūkni var piepūst arī bumbu vai matraci. Bez tam aerosolam jāiztiek ar flakonā esošo spiedienu. Kopā ar Oskaru pārbaudīsim teoriju praksē. Kā mums veicās, uzzināsiet, noskatoties visu sižetu.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 24.aprīlis 2024 20:28
3 0 Atbildēt

Vienkārši vajadzētu (būtu itin noderīgi) ik pa laikam no sevis izspiest kaut ko tādu "sabiedrībai noderīgu".

650 24.aprīlis 2024 19:22
2 1 Atbildēt

Vēl jau pastāv iespēja iegādāt kvalitatīvu duramo adatu un vismaz dažus dažāda resnuma remonta diegus,vēlams kopā ar rievotu īlenu.Vienīgi ja jādur aizmugures ritenī, bez domkrata varētu rasties zināmas grūtības.

Ja gadījies sabojāt riepas sānu, nu tad gan diez vai kas līdzēs.Kā arī darbnīcā "remontēt" tādu lietu nevajadzētu, tas vēlāk var "dārgi" izmaksāt. 

Ja tālu/ātri jābrauc, tad pieturas brīžos vajadzētu apiet ap mašīnu un izvērtēt riteņus.Īpaši, ja auto nav aprīkots spiediena kontroli.Ja ātri braukt ar pusnolaidušu riepu,tā sakarsīs ātrāk par jebkuru to 80km/h rezerves ratu un var sanākt ka pēkšņi skrandas aiziet pa gaisu.

imzz 25.aprīlis 2024 0:11
2 0 Atbildēt

Interesanti, kura auto instrukcijā ir tas "ne tālāk par 80 km " ar rezerves riteni. Manējā nav. Ir gan piezīme, ka rezerves ritenis paredzēts, lai dotos uz tuvāko riepu remonta garāžu. Bet tā ir tikai piezīme, lai auto vadītājs neiedomātos, ka var turpināt iecerēto Eiropas apceļošanu ar rezerves riteni.

Kas attiecas uz "pasūtināšanu", tad rezerves riteni vislabāk iegūt ss.lv, jo tā ir viena no lietām, kuras tiek tirgotas, kad pats auto dodas uz Tolmetu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti