Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 2

 

Foto: Audi

iAuto | 2.maijs 2024 4:37

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum.

Audi Q6L e-tron ir pirmais modelis, kas radīts uz kopīgi ar Porsche izstrādātās Premium Platform Electric (PPE) platformas. Tāpat kā citi PPE platformas Audi modeļi Ķīnas tirgum, arī šis tiks ražots jaunajā rūpnīcā, kas uzbūvēta Čančunas pilsētā.

No parastā Q6 e-tron Ķīnas tirgus modelis atšķiras ar105 mm garāku garenbāzi, kas ļauj iebūvēt lielāku akumulatoru pēc ražotāja informācijas nodrošinot diapazonu, kas pārsniedz 700 kilometrus pēc Ķīnas CLTC cikla. To nodrošinās jaunizstrādātais litija jonu akumulators, kas sastāv no divpadsmit moduļiem un 192 prizmatiskām šūnām ar kopējo bruto jaudu 107 kWh – par 7 kWh vairāk, salīdzinot ar Q6 e-tron quattro un SQ6 e-tron.

Izmantojot 800 V tehnoloģiju un maksimālo uzlādes jaudu 270 kW, uzlādei no 10 līdz 80 procentiem pietiks ar 25 minūtēm, savukārt uzkavējoties šādā uzlādes stacijā 10 minūtes, distanci var pagarināt par 260 km. Zināms, ka aizmugures versijas piedziņu nodrošina elektromotors ar 255 kW jaudu, quattro pilnpiedziņas versija var paļauties uz  345 kW.

Audi Q6L e-tron garums ir 4,88 m (+ 11 cm salīdzinājumā ar parasto Q6 e-tron), riteņu bāze pieaugusi līdz 2,99 m. Tas ir 4 cm augstāks (1,69 m), atšķiras ar aerodinamiska dizaina 21 collu riteņu diskiem, nedaudz savādāku priekšpusi un izgaismotiem logotipiem.

Salona, ​​informācijas un izklaides sistēmas un vadītāja palīdzības sistēmas ir pielāgotas Ķīnas tirgum. Tās ietver adaptīvo braukšanas palīgsistēmu un parkošanās palīgu, kas pateicoties modernākām tehnoloģijām, spēj sniegt lielāku atbalstu nekā visi iepriekšējie Audi modeļi.

Ražotājs informē, ka Audi Q6L e-tron sērijveida modelis tiks parādīts 2024. gada ceturtajā ceturksnī, bet piegādes klientiem sāksies 2025.gadā.

 

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 2.maijs 2024 8:47
0 1 Atbildēt

Kāpēc mums nav?

Edgar 3.maijs 2024 19:53
0 0 Atbildēt

Esam nonākuši situācijā, ka jāsāk jautāt, kurš ražo baterijas priekš kura modeļa. Vakar interesējoties par Jaguar, atklājās, ka Audi esot noslēdzis darījumu ar bateriju ražotāju, kuram esot ķīmiski visnestabilākās auto baterijas pasaulē. Jaguar pieļāva šo kļūdu, un neskatoties uz to, Audi arī ar viņiem noslēdzis nākotnes sadarbību.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Motocikla vadītājs brauc pa velo ceļu Vienības gatvē; Kāds ir paredzētais soda mērs? (+ VIDEO) 23

Motocikla vadītājs pārkāpj noteikumus un Rīgā, Vienības gatvē pārvietojas nevis pa brauktuvi, bet gan pa velo celiņu. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 2

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 1

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti