"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 28

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 2.maijs 2024 14:51

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Velobraucienā bija devušies vairāki simti velobraucēju, tomēr bez incidentiem tas nav izticis. Viens administratīvā pārkāpuma process sākts par telefona lietošanu pie stūres, vēl viens - par ielas šķērsošanu pie sarkanās gaismas, bet trešais - par policista prasību nepildīšanu.

Tāpat policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par sociālajos medijos plaši apspriesto gadījumu, kad velosipēdists izvairījies no policista prasību pildīšanas. Šajā gadījumā process sākts par faktu un tiek noskaidrota velosipēdista identitāte.

Velobrauciena laikā arī notikuši divi satiksmes negadījumi. Vienā gadījumā velosipēdists iebrauca stāvošā auto un guva traumas. Savukārt otrajā gadījumā notika velosipēdista un policijas motocikla sadursme.

Jau ziņots, ka pasākums paredzēts, lai "atgādinātu politiķiem, ka Rīgā ļoti nepieciešama droša veloinfrastruktūra, kas piemērota ikvienam - gan pašiem mazākajiem, gan visvecākajiem". Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka brauciena dalībnieki uz laiku bloķē satiksmi savos pārvietošanās virzienos.
 

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 3.maijs 2024 11:16
34 1 Atbildēt

Lielisks pasākums, kas parāda velosipēdista dabu un klaju ignoranci pret Ceļu satiksmes noteikumiem, tas arī kalpo kā atgādinājums sodu palielināšanai riteņbraucējiem par bezatbildīgu pedālēšanu! Par sarkano gaismu vajag tādu pašu sodu kā motocikliem un mopēdiem, par bēgšanu no policijas jāliek čokā, par agresīvu braukšanu - jādod soda punktus un vismaz kādus 500 euro soda naudās, lai mazliet atdziest!

ro 2.maijs 2024 15:45
13 1 Atbildēt

Spilgts apliecinājums tam, ka velokultūra pie mums ir tādā līmenī kādā ir, un daudzi joprojām vareni mētā pirkstus pie velo, nesaprot ko nozīmē būt satiksmes dalībniekam...

CSDD 3.maijs 2024 12:58
7 1 Atbildēt

Ko tur skatīties, ja akls dunduks iebrauc stāvošā objektā, tad viņš ir akls dunduks!

Tas jau tāpat kā gadījumā, kad urļiks sadod pa muti pensionāram, teikt, ka tur vēl jāskatās, vai pensionārs nepalaida muti pirms iekaustīšanas! 

Saņemies, tur vari labāk!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Motocikla vadītājs brauc pa velo ceļu Vienības gatvē; Kāds ir paredzētais soda mērs? (+ VIDEO) 23

Motocikla vadītājs pārkāpj noteikumus un Rīgā, Vienības gatvē pārvietojas nevis pa brauktuvi, bet gan pa velo celiņu. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 2

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 1

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti