Salacgrīvas tilta pārbūvi potenciāli veiks piegādātāju apvienība "NB&Tilts" par 14,972 miljoniem eiro 1

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

No | 26.marts 2024 10:57

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) konkursā Salacgrīvas tilta pārbūvei par potenciālo uzvarētāju atzīta personu apvienība "NB&Tilts", kuras sastāvā ir SIA "Nordes būve" un SIA "Tilts", ar piedāvāto līgumcenu 14,972 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūru LETA informēja LVC pārstāvji.

LVC informē, ka konkursā par Salacgrīvas tilta pārbūvi tiesības slēgt līgumu ir ieguvusi personu apvienība "NB&Tilts", kuras piedāvājums bija saimnieciski izdevīgākais, tomēr līgumu varēs noslēgt pēc Ministru kabineta (MK) lēmumiem par finansējumu un īpašumtiesībām.

Līgumu ar izvēlēto pretendentu varēs slēgt no šā gada 4.aprīļa, kad beigsies nogaidīšanas termiņš lēmuma pārsūdzībai Iepirkumu uzraudzības birojā. 

Kopumā LVC konkursā par Salacgrīvas tilta pārbūvi saņemti divi piedāvājumi. Otru piedāvājumu iesniedza SIA "ACBR", piedāvājot līgumcenu 15,421 miljona eiro apmērā bez PVN.

Lai mazinātu administratīvo slogu būvniecības procesa laikā, kā arī būvniecība virzītos maksimāli ātri, sagatavots rīkojuma projekts par tilta pār Salacu Salacgrīvā pārņemšanu valsts īpašumā, kā arī Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi informatīvo ziņojumu, kas paredz nodrošināt 10,8 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei.

Tilts pār Salacu uz valsts galvenā autoceļa Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži) (A1) ietilpst Eiropas transporta tīklā (TEN-T), kā arī ir Eiropas nozīmes autoceļu maršrutā (E67) jeb "Via Baltica" posms, kas nodrošina vietējo un starpvalstu satiksmi, kā arī militāro mobilitāti.

LETA jau vēstīja, ka Limbažu novada dome uzticēja LVC izstrādāt un vadīt iepirkuma procedūru tilta pār Salacu būvniecībai Salacgrīvā.

Tāpat ziņots, ka Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūra (CINEA) Militārās mobilitātes (MM) trešajā uzsaukumā apstiprinājusi finansējumu 78,8 miljonu eiro apmērā trīs transporta infrastruktūras projektu īstenošanai Latvijā. Tostarp līdzfinansējums piešķirts Limbažu novada pašvaldībai tilta pār Salacu rekonstrukcijai Salacgrīvā, kas nodrošinās tā duālo pielietojumu civilajām un militārajām vajadzībām 7,54 miljonu eiro apmērā. 

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) iepriekš pauda, ka pārbūves laikā satiksme neviena brīdī netiks apstādināta, jo tiks uzstādīts pagaidu tilts, kā arī tilta būvdarbus ir iespējams veikt divu būvsezonu laikā.

Satraukumu par "Via Baltica" maršrutā esošā Salacas tilta Salacgrīvā tehnisko stāvokli Latvijas kolēģiem paudis arī Igaunijas Satiksmes departaments.

Transportlīdzekļi to pašlaik var šķērsot tikai vienā virzienā vienlaikus, lai izvairītos no novecojušās konstrukcijas pārslodzes.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Nordes būve" 2022.gadā strādāja ar 14,506 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa bija 38 999 eiro pretstatā zaudējumiem 2021.gadā. "Nordes būve" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. "Nordes būve" vienīgais īpašnieks ir Vācijas uzņēmums "BIH - Baltische Industrieholding GmbH".

Savukārt kompānija "Tilts" 2022.gadā strādāja ar 44,015 miljonu eiro apgrozījumu, bet tās peļņa bija 1,931 miljons eiro. Kompānija "Tilts" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 14,322 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Sergejs Gridņevs (51,63%) un Artjoms Gridņevs (48,37%). 

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

 
Visi komentāri
 
boliks 26.marts 2024 14:03
0 1 Atbildēt

Nav tā kā o.. dārgi?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti