Pārmaiņas Rail Baltica pārvaldībā Latvijā 2

 

Foto: iAuto.lv

SM | 27.aprīlis 2024 9:20

Šodien Satiksmes ministrija (SM) ir saņēmusi SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” (EDzL) valdes priekšsēdētāja Kaspara Vingra un valdes locekļa Arņa Staltmaņa paziņojumus par atkāpšanos no amata pienākumiem un sasauc EDzL dalībnieku ārkārtas sapulci šī gada 2. maijā.

SM pieņēma EDzL valdes priekšsēdētāja atlūgumu ar šī gada 27. maiju. Savukārt valdes loceklis amata pienākumus turpinās pildīt līdz 2. maijam, lai nodrošinātu EDzL darbības nepārtrauktību.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam, EDzL dalībnieku sapulcē tiks iecelts sabiedrības valdes priekšsēdētājs uz laiku līdz kapitāla daļu turētāja pārstāvis ievēlēs jaunu valdes priekšsēdētāju. Konkurss uz jauno vadītāju tiks organizēts publisku kandidātu pieteikšanās procedūrā normatīvajos tiesību aktos noteiktajā kārtībā.

Lai nodrošinātu Rail Baltica (RB) pamattrases integrāciju TEN-T pamattīklā līdz 2030. gadam, projekta īstenošanā jāpārvar vairāki izaicinājumi, tajā skaitā jārod papildu finansējums un jāpilnveido projekta pārvaldība.

Līdzšinējais projekta finansēšanas modelis no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (EISI) tiek vērtēts kā nepietiekošs, tostarp ne visi RB projekta elementi un aktivitātes atbilst EISI finansējuma attiecināmības noteikumiem. SM sadarbībā ar kopuzņēmumu RB Rail AS un SIA „Eiropas Dzelzceļa līnijas”, kā arī Finanšu ministriju, jau uzsākusi darbu pie alternatīvu finansējuma avotu piesaistes Rail Baltica projekta īstenošanai.

Papildus tiek strādāts pie centralizēta projekta pārvaldības modeļa ieviešanas Latvijā, kurā stratēģisko vadību par projektu turpmāk uzņemsies SM. Drīzumā plānots izveidot Latvijas Rail Baltica vadības grupu, kura turpmāk koordinēs projekta stratēģiskos vadības, ieviešanas un uzraudzības jautājumus. Vadības grupu vadīs Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Rail Baltica jautājumos sadarbībā ar citu līdzatbildīgo institūciju un ministriju pārstāvjiem. Pašlaik norit konkurss uz valsts sekretāra vietnieka Rail Baltica jautājumos amatu.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmm 27.aprīlis 2024 11:32
1 0 Atbildēt

sajuta sviluma smaku?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti