Pasaules un Eiropas čempionāts motokrosā turpināsies Portugālē

 

Foto: @shotbyBavo

LaMSF | 1.maijs 2024 8:13

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā Portugālē, “Agueda” mototrasē norisināsies Pasaules čempionāta piektais un Eiropas čempionāta trešais posms morokrosā. Šajā posmā piedalīsies pieci latviešu motokrosisti - Pauls Jonass, Edvards Bidzāns, Kārlis Alberts Reišulis, Markuss Ozoliņš un Jēkabs Kubuliņš.

Pēc pirmajiem četriem pasaules čempionāta posmiem motokrosā, kas norisinājās Argentīnā, Spānijā, divi no tiem Itālijā - Sardīnijā un Trentīno, MXGP klases kopvērtējuma līderis ir Jorge Prado (219 punkti), otrais Tim Gajser (206 punkti), trešais Romain Febvre (174), ceturtais ir Jeffrey Herlings (164 punkti) un Pauls Jonass (142 punkti), kurš noslēdz MXGP klases TOP5.

Portugālē prestižajā MXGP klasē startēs Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”).

EMX250 klasē startēs Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Racing”), kurš šobrīd pēc pirmajiem diviem Eiropas čempionāta posmiem Spānijā un Itālijā, ieņem 10. vietu un Edvards Bidzāns (“KMP HONDA RACING TEAM POWERED BY KRETTEK”), kurš kopvērtējumā atrodas 33. pozīcijā. Jānis Mārtiņš Reišulis (“VRT Yamaha Racing”), kurš šobrīd rezultātu tabulā atrodas visaugstāk - 7. vietā, traumas dēļ, arī šajā Eiropas čempionāta posmā nestartēs.

EMX125 klasē uz starta dosies Markuss Ozoliņš (privāti), kurš pēc pirmajiem diviem Eiropas čempionāta posmiem, kas norisinājās Itālijā, ieņem 12. vietu un Jēkabs Kubuliņš (“Kristers Serģa motoklubs”), kuram šogad šis ir pirmais Eiropas čempionāta posms.

Sestdien, notiks MXGP kvalifikācijas braucieni, bet svētdien, katrā klasē divi finālbraucieni. Aicinām sekot līdzi GO3 sporta kanālā, kurā tiks translēta Pasaules čempionāts motokrosā.  

Atgādinām, ka 8. - 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē “Zelta Zirgs” norisināsies Pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) sestais posms motokrosā.

Novēlam sportistiem veiksmīgus startus Portugālē!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 10

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 

Prezentēts jaunais Rolls-Royce Cullinan (+ FOTO) 3

Britu luksuss automobiļu ražotājs Rolls-Royce modernizējis krosoveru Cullinan. Automašīnai pamainīti eksterjera un interjera elementi, V12 motors paliek. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti