69 800 kravinieku 2023. gadā – DAF uzstāda ražošanas rekordu

 

Foto: DAF

iAuto | 10.februāris 2024 11:04

Nīderlandes kravas auto ražotājs 2023. gadu noslēdzis ar lielisku panākumu, saražojot 69 800 dažādu modeļu transportlīdzekļu – tik daudz kā vēl nekad.

Savās rūpnīcās Apvienotajā Karalistē un Nīderlandē pērn izgatavoti kopumā 69 800 transportlīdzekļu: 57 900 vidējas un lieljaudas CF, XD, XF, XG un XG+ kravas automašīnas, kā arī 11 900 LF un XB sērijas piegādes furgonu.

2023.gadā DAF bija lieljaudas kravinieku tirgus līderis Apvienotajā Karalistē (28,8%), Nīderlandē (31,2%), Beļģijā (20,2%), Ungārijā (23,1%) un Bulgārijā (22,2%). Vācijā DAF bija vadošais importa zīmols.

Kopējā Eiropas tirgū Nīderlandes ražotājs ieguvis stabilu 15,6% tirgus daļu.

Ārpus ES robežām pārdoti vairāk nekā 7500 transportlīdzekļu, eksportējot tos arī uz tādām valstīm kā  Dienvidāfrika, Austrālija un Kolumbija.

Savu artavu rekord veiksmīgajā gadā devis arī DAF Components, piegādājot vairāk nekā 1850 motorus no ASV mātesuzņēmuma Paccar vadošajiem autobusu, autobusu un speciālo transportlīdzekļu ražotājiem visā pasaulē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.7 PRO iegūst labāko novērtējumu ADAC Autotest pārbaudēs

Elektriskais Volkswagen uz zemākām pozīcijām nobīdījis līdzšinējos līderus BMW iX x-Drive50 un Mercedes-Benz EQS 450+ Electric Art Škoda Enyaq 85x L & K. Lasīt vairāk

 

Autorūpnīcas, dzelzceļi, miljardu investīcijas: Ungārija un Ķīna vienojušās par "visaptverošu stratēģisko partnerību" 6

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vizītē Ungārijā ceturtdien ticies ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu, un abi līderi vienojušies par "visaptverošu stratēģisko partnerību" starp abām valstīm. Lasīt vairāk

 

TWR Supercat – 600 Zs jaudīga retro Jaguar mūsdienu versija (+ FOTO)

Lielbritānijā uz klasiskās Jaguar XJS kupejas bāzes radīts jaudīgs sporta auto, kas tiks izlaists 88 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Avatr 15 – kārtējais Tesla Model Y konkurents 3

Ķīnas uzņēmumi Changan, Huawei un CATL kopīgā sadarbībā izstrādājuši jaunu modeli Avatr 15, kas pasaules tirgū konkurēs ar Tesla Model Y. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti