Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.aprīlis 2024 19:27

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Kā aģentūru LETA informēja policijā, šodien RPP pārstāvji tikās ar uzņēmumiem "Bolt Services LV", "Tuul Mobility" un "Ride", lai pārrunātu komersantu gatavību no maija ievērot jaunos Rīgas domes saistošos noteikumus, kas nosaka ātruma ierobežojumus un speciālās zonas koplietošanas mikromobilitātes rīku novietošanai galvaspilsētā.

Tiekoties ar komersantiem, RPP atzīmēja, ka šo izmaiņu mērķis ir aizsargāt visu ceļu satiksmes dalībnieku intereses un drošību, kā arī veicināt koplietošanas mikromobilitātes rīku izmantošanu ar cieņu pret citiem satiksmesdalībniekiem. Tāpēc RPP darbs, uzraugot šo izmaiņu ievērošanu, būs vērsts uz sadarbību ar komersantiem, nevis to formālu sodīšanu.

Pēc RPP pieprasījuma, koplietošanas pakalpojumu sniedzēji ir iesnieguši RPP kontaktinformāciju operatīvai saziņai tajos gadījumos, kad tiks konstatēti ārpus speciāli izveidotām mikromobilitātes rīku novietošanas vietām atstāti koplietošanas elektroskrejriteņi vai velosipēdi. Šajos gadījumos pakalpojuma sniedzējam būs trīs stundas, lai mikromobilitātes rīku pārvietotu uz vietu, kur to ir atļauts novietot. Vienlaikus RPP vērsa komersantu uzmanību, ja pārkāpums netiks novērsts trīs stundu laikā no tā konstatēšanas brīža, RPP piemēros administratīvo atbildību komersantam.

Tikšanās laikā pakalpojumu sniedzēji informēja, ka ir veiktas nepieciešamās rīcības, lai nodrošinātu, ka tiek ievērots aizliegums novietot koplietošanas transportlīdzekli noteiktās zonās. Savukārt darbs turpinās saistībā ar pienākumu ievērot ātruma ierobežojumu noteiktās zonās.

Lai pārliecinātos par to, vai komersants ir aprīkojis koplietošanas transportlīdzekļus ar nepieciešamām sistēmām (kas regulē ātrumu un novietošanu), papildus patrulēšanai Rīgas ielās RPP darbinieki veiks arī kontrolpirkumus. Ja tiks konstatēti pārkāpumi, konkrētais transportlīdzeklis tiks izņemts.

Jau vēstīts, ka 1.maija Rīgā tiek noteikta ātruma ierobežojuma zonā, Rīgas vēsturiskajā centrā, kur koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 km stundā. Tāpat būs aizliegts novietot koplietošanas transportlīdzekli novietošanas noteiktās zonās, izņemot kartē norādītās mikromobilitātes rīku novietošanas vietās.

 
Visi komentāri
 
0pis 29.aprīlis 2024 22:51
6 3 Atbildēt

Vajag nepareizi novietotos atzīmēt ar suņa sūdiem uz stūres ragiem.

uupis 30.aprīlis 2024 9:02
5 0 Atbildēt

Es domāju ka vajag izrakstīt 15 eur sodu par katru nepareizi novietotu drapaku firmas īpašniekam - domājams ka pēc pirmās nedēļas kārtība būs uzreiz!

puucis 1.maijs 2024 12:23
2 0 Atbildēt

Gribētos, lai tādi pat ierobežojumi ir visā Rīgā. Auto un moto braucējiem CSN ir jāzin un jānokārto teorijas un braukšanas eksāmens, bet sīkajiem saldo flomasteru sūkātājiem, kuri divatā drāžas uz stāvdrāža, nav ne tiesību, ne pienākumu! Un tas pats attiecas arī uz kritisko bezsmadzeņu velomasu, kuriem arī ir ļoti limitēts priekšstats par braukšanas noteikumiem... Protams, ne visiem, bet idioti ir labāk pamanāmi. Tie, kas par pāris eiro ir noīrējuši stāvdrāzi - drāžas kā negudri, bet tie, kuri viņu ir nopirkuši pa pāris tūkstošiem - to ekspluatē daudz prātīgāk. Pamēģiniet noparkot savu behu zoļikā, purčikā, ziepčikā šķērsām pa vidu kārbiņmāju pagalmam - cik ilgi būs pilbas riepasun stikli vietā. Bet īrētu stāvdrāzi drīkst atstāt pilnīgi jebkur. Un laikam jau tajās deģenerātu aprindās skaitās tā: jo vairāk uz trotuāra tas kādam traucē, jo krutāks esi...

0pis 1.maijs 2024 20:50
0 0 Atbildēt

Suņa sūdi uz stūres - un nākamais ideoc to neizīrēs. Bet suņa sūdu Rīgā netrūkst 😀

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 10

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 

Prezentēts jaunais Rolls-Royce Cullinan (+ FOTO) 3

Britu luksuss automobiļu ražotājs Rolls-Royce modernizējis krosoveru Cullinan. Automašīnai pamainīti eksterjera un interjera elementi, V12 motors paliek. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti