Zaļā gaisma: Par kravas automašīnu maksimālo ātrumu ārpus apdzīvotām vietām domas dalās (+ VIDEO) 33

 
RE TV | 8.aprīlis 2024 9:48

Sākot ar šo gadu, maksimāli atļautais ātrums kravas automašīnām ārpus apdzīvotām vietām līdzšinējo 80 km/h vietā ir palielināts uz 90 km/h. Tas darīts ar nolūku, lai satiksmes plūsma būtu viendabīgāka un nebūtu pārgalvīgu apdzīšanas manevru. Tiesa gan – domas par šīm izmaiņām noteikumos dalās.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis uzskata, ka šis risinājums varētu būt vērtīgs ieguvums. Jančevskis: “Sākotnēji varam teikt, tas ir pozitīvs risinājums, ka kopējā plūsma ir viendabīga, līdz ar to arī nerodas kolonas, kas brauc aiz lēnākiem kravas auto transportlīdzekļiem.

Tādā veidā netiek izdarīti apdzīšanas manevri, kas ir zināmi ar frontālām sadursmēm ar smagām sekām.” Pretējās domās gan ir Andris Kuzņecovs, kurš strādā par tālbraucēju Skandināvijas valstīs.

Lasi vēl iAuto par šo tēmu

 
33 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 8.aprīlis 2024 10:21
23 4 Atbildēt

Šis viss ir jāskata kontekstā ar vidējā ātruma radariem! Nebija radaru, nebija problēmu! Bet kāpēc fūrei aiz sevis jātaisa sastrēgums un jābrauc  lēnāk par satiksmes plūsmu un jāprovocē nevajadzīgas apdzīšanas?

0pis 8.aprīlis 2024 11:29
20 5 Atbildēt

Kādas apdzīšanas? Ja smagais brauc uz 90, tad ar dažiem izņēmumiem nav nekāda pamata viņu apdzīt. Gaidi kad šis nogriezīsies un palielini distanci un čunčini aiz smagā.

iJuris 8.aprīlis 2024 12:15
12 2 Atbildēt

Nebūs ierobežota līdz 90, no 90 būs ierobēžots ātrums.

Slikti konstruēts teikums, piekrītu.

Vēl vajadzētu klāt normatīvu, ka apdzenamajai fūrei jānomet ātrums, ja kāda cita fūre uzsāk apdzīšanu. Tas pats ar apsteigšanu, pietiekami daudz gudrīšu kuri tiek blakus, bet tālāk ne.

Par fūres apdzīšanu tomēr nepiekrītu, tas daudz dos, jo lielai daļai pašai problēma braukt ātrāk par 90 pēc spid. Tie tagad droši varēs sēdēt aiz fūres. Arī es, zinot cik lielā posmā netikšu garām nemaz nedzenu, nav jau vērts, taču jā fūre iet uz 78.5kmh. nu gribot negribot stumjos virsū.. un tad vēl kāds izdomā apdzīt utt. 

Zebra sen, jau pārbaudīja, kā mainās apdzinēju skaits mainot ātrumu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 5

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti