sarashkins rakstīja: Kā saka - viss jaunais ir labi aizmirsts vecais - noliec to savu sāpi pie lauku radiem šķūnī uz kādiem gadiem 10, un tad, skat, tiksi pie svaiga sāpa!
Šī patiesībā ir lielum liela problēma. Sābus vairs neražo. Drīz pie arvien jaunāka tikt vienkārši nebūs iespējams.
Tagad var darīt vienkārši- nopirkt jaunāku sābu un no tā pārlikt uz veco sābu virsbūvi, tā iegūsi sava vecā sāba vietā jaunāku.
Pārlikt var izmantojot urbi. Vajag uzrbi 11 mm resnu, 8 gab 10 mm skrūves ar uzgriežņiem, divas 17 mm atslēgas un uz priekšu. Nourbj no pamatnes veco sābu, nourbj jauno un pāºskrūvē jauno uz vecā pamatiem.
Tikai jāskatās,lai caurumi sapas, citādi vajadzēs tievākas skrūves. Un tas nozīmē nedrošību konstrukcijā, jo paredzētas ir tieši 10 mm skrūves.
DekstersFF rakstīja: Šī patiesībā ir lielum liela problēma. Sābus vairs neražo. Drīz pie arvien jaunāka tikt vienkārši nebūs iespējams.
Tagad var darīt vienkārši- nopirkt jaunāku sābu un no tā pārlikt uz veco sābu virsbūvi, tā iegūsi sava vecā sāba vietā jaunāku.
Pārlikt var izmantojot urbi. Vajag uzrbi 11 mm resnu, 8 gab 10 mm skrūves ar uzgriežņiem, divas 17 mm atslēgas un uz priekšu. Nourbj no pamatnes veco sābu, nourbj jauno un pāºskrūvē jauno uz vecā pamatiem.
Tikai jāskatās,lai caurumi sapas, citādi vajadzēs tievākas skrūves. Un tas nozīmē nedrošību konstrukcijā, jo paredzētas ir tieši 10 mm skrūves.
Izklausās sarežģīti un dārgi...
Man te viens armijnieks ieteica savādu risinājumu..
Redzi, vecie Saabi ir kantaini, bet jaunie ir apaļīgāki..
nu tad šams teica ka var aizdot divas armijas laivas, nu tās kuras pašas uzpūšas, kad parauj striķi..
tās vajagot ielikt Saab salonā un paraut tos striķus, un Saab tad palikšot apaļāks un modernāks..
Ko darīt?
Labdien.
Lieta ir tāda, ka man ir vecs Saab, bet es gribu jaunāku.
Veco manu Saabu neviens nepērk, un tapēc man jaunākam pietrūksts naudas.
Nu tad radās doma nomainīt manam 89 gada Saabam virsbūvi uz jaunāka modeļa, no piemēram 2005 gada.
Varbūt kāds jau to ir darījis un var pateikt cik tas ir sarežģiti un cik izmaksās?
Paldies jau iepriekš!