Grandbergs līderis(+ foto)

 
19.marts 2013 12:52

Sestdien, 23.martā, "Triobet kardikeskus" kartinga trasē Tallinā, kas ir labākā telpu kartinga trase Baltijas valstīs, notiks Openkart amatieru kartinga kustības 7.sezonas ceturtais posms. Kā kopvērtējuma līderis uz šo sacīksti dosies Zintis Grandbergs.

Izaicinājuma kausa līderis pēc trīs posmiem ir Vitālijs Kovaļenko, bet debitantu ieskaitē visiem puišiem pogas pagaidām spēj izgriezt Dace Damberga.

Openkart sezona februāra vidū sākās ar klasisku ziemas sacīksti sniegotajā Plytine kartodromā Viļņā. Šajā posmā liela nozīme bija pieredzei, kas atspoguļojās arī rezultātos, jo pirmajā trijniekā finišējušie katrs līdz šim bija aizvadījis vairāk nekā 10 ziemas sacīkstes, pārliecinošu uzvaru 21 dalībnieka konkurencē izcīnīja 2011.gada čempions Zintis Grandbergs.

Pēdējā februāra dienā pavisam citādākā vidē notika 2.posms – GoPlanet telpu trasē 45 dalībnieku konkurencē pirmo sezonas uzvaru izcīnīja Ivars Strencis un divas nedēļas vēlāk Ātruma Cilts kartinga hallē, piedaloties 48 dalībniekiem, šo panākumu atkārtoja. Pēc aizvadītajiem 3 posmiem čempionāta līderis ir Grandbergs, otrajā vietā Lauris Rozenvalds, bet trešais, neskatoties uz izlaistu pirmo posmu, Ivars Strencis.

Par pirmo Izaicinājuma kausa posma uzvarētāju Viļņā kļuva Harijs Cīrulis, bet Rīgā uzvarēja Vitālijs Kovaļenko un Agris Biezais. Vitālijs pagaidām ir arī kausa kopvērtējuma līderis. Izaicinājuma kausa ieskaitē piedalās dalībnieki, kuri līdz šim ar lieliem panākumiem nav izcēlušies.

Noteikti jāizceļ debitantu ieskaites līderes Daces Dambergas sniegums – abās savās pirmajās sacīkstēs Dace iekļuva finālbraucienā, bet Izaicinājuma kausa ieskaitē abas reizes augstā otrā vieta.

Pēc trim aizvadītajiem jaunās sezonas posmiem var izdarīt pirmos secinājumus par izmaiņām sacensību kārtībā, atgriežoties pie vienas līgas un ieviešot Izaicinājumu kausu. Ja skatās uz dalībnieku skaita pieaugumu un sacensību garu, tad izmaiņas ir nesušas pozitīvus augļus, jo pirmajos trijos posmos katrā piedalījušies vidēji 38 dalībnieki, bet kopējais dalībnieku skaits ir 61.

Pēc sacīkstēm Tallinā 5.posms notiks tepat Latvijā – 6.aprīlī Sporta kompleksā 333.

Openkart amatieru kartinga kustība tika izveidota 2007.gada februārī, bet tās pirmsākumi meklējami vēl pirms septiņiem gadiem. Sacensības organizē biedrība “Kartinga attīstības centrs”. Interesenti, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus vispieejamākajā no autosporta veidiem un pavadīt laiku lieliskā un draudzīgā atmosfērā, imformāciju par sacensībām var iegūt Openkart mājas lapā www.openkart.lv .

Uldis Galdiņš
Openkart amatieru kartinga kustība
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti