Mainīta Žiguļu kausa 2013 norise (+ foto)

 
11.aprīlis 2013 11:50

Ieilgusī ziema ļāvusi pagarināt arī sacensību „Žiguļu kauss 2013” sezonu. Taču lielā dalībnieku atsaucība un arvien jaunu braucēju iesaistīšanās likusi organizatoriem mainīt maču norises veidu.

Turpmāk „Žiguļu kauss 2013” būs vissezonas sacensības, aizvadot posmus visa gada garumā, un kopvērtējuma uzvarētājs tiks noteikts kalendārā gada beigās – decembrī. Savukārt starts jaunajai sezonai tiks dots janvāra mēnesī.

Pagājušā gada novembrī tika uzsākta „Žiguļu kauss 2013” sezona, kas risinās jau astoto gadu pēc kārtas. Iepriekš sportistiem piedāvāja iespēju startēt 6 – 8 etapos, pārbaudot savu meistarību ziemai raksturīgos sniega un ledus apstākļos, taču turpmāk sezonas kalendārs tiks pagarināts uz visu gadu.

„Izmaiņas sacensību norisē saistītas ar to, ka arvien vērojama tendence palielināties regulāro dalībnieku skaitam. Turklāt vairums no viņiem vēlas turpināt braukt ne tikai ziemas periodā, bet visu gadu. Tāpēc meklējām iespējas, kā nodrošināt sacensību norisi arī pārējos gadalaikos, un, pateicoties sekmīgai sadarbībai, ar vairākām autotrasēm Latvijā, kā arī Igaunijā, sapratām, ka mēs to varam nodrošināt, bet kopvērtējuma uzvarētājus ar kausiem sveikt kalendārā gada noslēgumā,” lēmumu skaidroja biedrības „Rencēnu autoklubs” pārstāvis Uģis Banders.

Pēc šosezona izvadītajiem septiņiem sacensību posmiem par līderi standarta klases ieskaitē kļuvis Renārs Kārkliņš no Alūksnes, savukārt otrajā pozīcijā ir Jānis Lapsa (Valmiera), bet trešajā – Valdis Vanags (Rīga). Kopumā punktu ieskaitē pašlaik ir 38 sportisti, bet nākamais etaps paredzēts 20. aprīlī sporta kompleksā „333” Ropažos. Sacensības notiks pēc rallijkrosa principa, vienlaicīgi trasē dodoties četriem sportistiem un izmantota tiks trases asfaltētā daļa. Dalībnieku ieskaite notiks standarta un brīvajā klasē atkarībā no automašīnas tehniskajiem parametriem, turklāt startēt aicināts ikviens žiguļa markas automašīnas īpašnieks, kura transporta līdzeklis atbilst sacensību tehniskajiem noteikumiem (ar tiem var iepazīties interneta vietnē www.rencenuautoklubs.lv ). Sacensību skatītājiem pasākumā ieeja bez maksas.

Plānots, ka pēc starta Ropažu trasē jau 12. maijā sacensību dalībnieki dosies uz Pērnavu, lai aizvadītu posmu jaunajā šosejas trasē. Savukārt vasaras mēnešos notiks vidēji viens „Žiguļu kauss 2013” posms.

„Žiguļu kauss” sacensības rīko biedrība „Rencēnu autoklubs”, un katrā posmā piedalās 40 – 60 dalībnieku. Viens no lielākajiem ieguvumiem "Žiguļu kauss" dalībniekiem ir iespēja izmēģināt, ko īstenībā nozīmē autosports, kā arī šādas sacensības dod lielisku iespēju gūt pirmo praktisko pieredzi autosacensībās drošos apstākļos.

Papildus informācija:
Uģis Banders
Biedrības „Rencēnu autoklubs” valdes loceklis
Tālr. 29404500
E-pasts: info@rencenuautoklubs.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 4

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 8

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti