Dragreisa čempionāta pirmais posms pārcelts uz 5. maiju

 
15.aprīlis 2013 16:04

Nepiemēroto laika apstākļu dēļ Biķernieku trasē, „Bridgestone Adrenalin Dragrace Championship” 1. posms, kas bija paredzēts 20. un 21. aprīlī, ir pārcelts 2 nedēļas vēlāk - uz 5. maiju. Skatītāji, kuri jau ir iegādājušies biļetes uz 1. posmu, varēs tās izmantot 5. maijā.

Tāpat norises laiks mainīts arī otrajam čempionāta posmam Jēkabpilī – tas norisināsie 31. maijā un 1. jūnijā

 

„Ieilgušās ziemas dēļ, Biķernieku trases starta/finiša zonu vēl joprojām klāj ūdens un ledus, un diemžēl pirmo posmu nākas pārcelt uz nedaudz vēlāku laiku,” stāsta dragreisa čempionāta galvenā organizatore. „ pārcelšanas dēļ, esam spiesti šoreiz atgriezties pie vienas dienas sacensību formāta – svētdienā notiks gan kvalifikācijas, gan pusfināla un finālbraucieni. Tomēr centīsimies, lai viss būtu kompakti un notiktu bez liekām pauzēm,” sola organizatore.

 


Dalībnieku reģistrācija pirmajam posmam jau ir atvērta interneta vietnē www.drag-racing.lv, un organizatori atgādina, ka pirmajam posmam dalības maksa čempionāta klasēs ir samazināta uz pusi. Dalībniekus sagaida īpašs balvu fonds no pasākuma ģenerālsponsora „Bridgestone”, kā arī par iespaidīgām balvām būs parūpējies pasākuma lielais atbalstītājs :tirdzniecības un servisa centru tīkls „Stokker” un eļļu zīmols‘’Valvoline’’.Īpašu paldies pasākuma atbalstā organizators izsaka uzņēmuma SIGMEN vadībai.

Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visi jaunumi un diskusijas aplūkojami www.drag-racing.lv.

 


Dragreisa organizatori pirmajam posmam sagatavojuši dažādus pārsteigumus arī skatītājiem – būs gan lielie ekrāni, gan tradicionālais „Rubbers riepu kūpināšanas šovs”, gan dažādas vērtīgi konkursi.Piemēram, „Bridgestone” ikvienam skatītājam piedāvās laimēt dāvanu karti riepu komplekta iegādei 300 latu vērtībā, savukārt kāds cits laimīgais no sacīkstēm mājās dosies ar koši sarkanu „VW Up!” markas automašīnu, kuru lietošanā uz 2 nedēļām varēs laimēt sadarbībā ar auto nomas uzņēmumu „Optimeyz”.

 


Viens no neparastākajiem šoviem norisināsies jau pie pašas ieejas stadionā – „Latmetal Destroy Dragrace Show”, kurā ikvienam skatītājam par simbolisku samaksu būs iespēja piedalīties vairāku vecu automašīnu iznīcināšanā, kuras sacīkšu beigās parūpēsies par grandiozu šovu – tās sacentīsies dragreisā un kūpinās riepas.

 


Pirmie 1000 apmeklētāji, kas ieradīsies sacīkšu norises vietā, saņems pārsteigumu no organizatoriem. Tāpat dienas gaitā ikvienam būs iespēja aplūkot „Subaru Centrs Imanta” auto izstādi ar jaunākajiem „Subaru” automašīnu modeļiem, kā arī iegādāties T-kreklus ar Latvijas dragreisa čempionāta simboliku.

 


Biļetes uz pirmo dragreisa čempionāta posmu 5. maijā var iegādāties www.bilesuserviss.lv, vienas biļetes cena pieaugušajiem ir 7 lati. Iespējams iegādāties arī VIP biļeti,kas maksās 15 ls, kas ,nodrošinās piekļūt arī dalībnieku parkam.

 

 

2013. gada Latvijas dragreisa čempionāta kalendārs:
1. 05.05, Biķernieku kompleksā sporta bāze (Rīga), 201 m
2. 31.05 -01.06, Jēkabpils, 402 m

3. 15.-16.06, Igaunija, 402 m
4. 12.-13.07, Liepāja, 300 m
5. 9.-10.08, Daugavpils, 402 m
6. 31.08-1.09, Biķernieku kompleksā sporta bāze (Rīga), 201 m

 
Latvijas čempionāts un kausa izcīņa dragreisā

Oficiālas dragreisa sacīkstes Latvijā notiek jau kopš 2005. gada. Pēdējo gadu laikā Latvijā dragreisa popularitāte ir strauji augusi un sacīkstes klātienē apmeklē no 3000 līdz 7000 skatītāju. Sacīkstēs piedalās no 40 līdz 90 dalībniekiem. Čempiona tituls 2013. gadā tiks izcīnīts ieskaites klasēs PRO A, PRO B, Unlimited, PRO Street, savukārt kausa ieguvēji tiks noteikti Street Modified, Street un Handicap klasēs.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti