Reinis Nitišs pirms Portugāles (+ foto) 1

 
26.aprīlis 2013 8:52

Latvijas autosportists Reinis Nitišs nedēļas nogalē aizvadīs Eiropas rallijkrosa čempionāta otro posmu Portugālē, Montalegres trasē. Super 1600 klases braucējs laikā kopš pirmās sacīkstes Lielbritānijā veicis tehnikas izmēģinājumus un pārskatīšanu.

Sportists lielākoties pievērsies mācībām, bet ar nepacietību gaida sacīksti, jo pirmajā posmā sestā vieta nebija, viņaprāt, labākais iespējamais rezultāts.
„Pēc Lidenhilas sacīkstes mūsu Renault Clio automašīna bija mūsu komandas mehāniķu rokās. Automobilis pārskatīts, novērsti defekti un nolietojuma pazīmes, pārjaukta ātrumkārba,” saka Reinis Nitišs. „Domāju, ka esam izdarījuši visu, lai nebūtu jāpiedzīvo tehniskas problēmas, cik nu autosportā šī lieta ir kontrolējama. Jēkabpils lidlaukā veicām izmēģinājumus un ar mašīnu esmu apmierināts. Lai gan daudz laika veltīju mācībām, ar domām esmu Portugālē, jo nevaru sagaidīt nākamo cīņu. Uzskatu, ka Lielbritānijas posmā gūtā sestā vieta ir labs rezultāts, taču ne labākais, uz ko bijām spējīgi.”
17 gadus vecais sportists pirmajā sezonas sacīkstē guva sesto vietu, lai gan bija absolūti ātrākais divās no četrām kvalifikācijās sērijām. Komanda atzīst, ka rezultātu finālbraucienā veidoja piesardzība un sportiskās agresijas trūkums, tomēr ar katru nākamo posmu pieredzes kļūs vairāk.
„Reinis varēja uzvarēt pirmajā posmā, taču pēc starta nedevās Džokera aplī, cenšoties izvairīties no kontaktcīņas ar agresīvo dāni Linnemanu,” saka tēvs un menedžeris Aigars Nitišs. „Protams, tas būtu riskanti, bet šajā dinamiskajā sporta veidā jāmācas riskēt. Arī agresijas Reinim var būt vairāk – Lidenhilā viņš centās visas apdzīšanas veikt tikai, izmantojot konkurentu kļūdas, kā kartingā. Taču rallijkrosā sava vieta jāizcīna arī ar „elkoņiem”! Protams, kopumā ar rezultātu esam ļoti apmierināti, taču Reinis apzinās, ka ir gatavs daudz lielākiem sasniegumiem.”
Super 1600 klasē uz starta būs visi pirmā posma līderi. Arī Supercar klasē ierindā būs gan slavenais Peters Solbergs, gan Eiropas čempions Timurs Timerzjanovs, gan citas rallijkrosa zvaigznes. Visām klasēm sestdien jāveic brīvie treniņi, laika kontrole un pirmās divas kvalifikācijas sērijas. Svētdien – atlikušās divas kvalifikācijas sērijas, pusfināli un fināli.
Reiņa Nitiša startus 2013. gada Eiropas rallijkrosa čempionātā atbalsta SIA Ošukalns un SIA Adugs.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 

 
Visi komentāri
 
290152. viesis 26.aprīlis 2013 9:39
0 0 Atbildēt

Mja, smaga trase, ar "lēkāšanu" , plus "elkoņa tipa līkumi"... un vēl augstu

kalnos, kur pēc citu sportistu teiktā ir jūtams reāls jaudas zudums ... Lai

veicas Reinim! Nitiši VAR! :-)

Ruu@uto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti