Autokrosa startā jauni uzvarētāji (+ foto)

 
30.aprīlis 2013 9:47

Latvijas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Smiltenē, Tepera trasē uzvaras guva Andis Vanters (1600 klase), Jānis Miščenko (2000 Super), Agris Brediks (Open), Jānis Baumanis (B600) un lietuvietis Daiņus Pilipavičs (VAZ Klasika).

Vanteram, Bredikam un Pilipavičam šīs ir pirmās uzvaras Latvijas čempionātā.
1600 klasē finālbrauciena laikā vadībā pabija trīs sportisti. No starta līderpozīciju uzņēmās Jānis Nikels, kurš pārsteidzoši bija uzvarējis kvalifikācijas kopsummā. Tomēr drīz Jāni apdzina pērnais vicečempions Andis Kļava, ilgstoši saglabājot pirmo vietu. Taču arī šis līderis netika pie uzvaras, jo lielisku braucienu veica Vanters, pēc neveiksmīgas kvalifikācijas veicot apbrīnojamu finālbraucienu. Jāpiebilst, ka Vanters trešo kvalifikācijas braucienu noslēdza ar mašīnas riteņiem gaisā, un bija iespēja, ka Andis nemaz netiek uz fināla startu.
Sacīkstē uz pjedestāla kāpa uzreiz trīs Andi, jo pēc Nikela ātruma zuduma tehnikas defektu dēļ trešajā vietā nonāca Andis Skolmeistars.
2000 Super klasē dienas gaitā dominēja pagājušā gada vicečempions Juris Spīķis. Taču fināla pirmajā aplī viņa auto piedzīvoja ritošās daļas defektu un favorīts palika trases malā. Pretējs sniegums bija pērnā gada čempionam – neveiksmīga kvalifikācija pārvērtās par lielisku finālu un čempiontitula aizstāvēšana sākta ar uzvaru. Otro vietu guva Eliss Dukaļskis, taču, tā kā viņš brauciena laikā bija veicis apdzīšanu dzelteno karogu zonā, pozīcija tika zaudēta. Uz pjedestāla kāpa Ritvars Zobens un Ainārs Kenigsbergs.
Open klasē lielais nezināmais bija Agra Bredika starts ar jaudīgo Mitsubishi Lancer Evo8 – vai ar jaudu pietiks, lai debijas sacīkstē gūtu panākumus? Agris pierādīja, ka laba tehnika un lieliska braukšana nes rezultātu – finālā viņam nebija pretestības. Uz brīdi līderpozīciju apdraudēja Jānis Kozlovskis, taču viņš nespēja turēt līdera tempu. Pakaļdzīšanos pēc neveiksmīga starta veica Ints Jeršovs, pēdējos apļos apdzenot Kozlovski cīņā par otro vietu. Tomēr šķiet, ka Brediks šobrīd kļuvis par klases galveno favorītu.
B600 klasē dienas gaitā dominēja iepriekšējo divu gadu čempions Jānis Baumanis. Viņš uzvarēja visus kvalifikācijas braucienus un finālu. Finālā no starta otrais aizbrauca Valters Zīverts, taču viņu apdzina Kaspars Bumbiers un noturēja pozīciju līdz galam. Līdz ar to pirmajā trijniekā pērnie medaļnieki kopvērtējuma vietu secībā: Baumanis – Bumbiers – Zīverts.
VAZ Klasika klasē, kura aizvadīja pirmo sacīksti Latvijas čempionāta statusā, sportisti cīnījās ar tehnikas problēmām. Lai arī daudzi tika līdz finālam, favorīti izšķirošo braucienu veica salauztām ātrumkārbām, aizkautiem motoriem un citām likstām. Šādā izdzīvošanas cīņā labākais izrādījās lietuvietis Daiņus Pilipavičs, aiz sevis atstājot Latvijas VAZ līderi Imantu Kolomenski (praktiski visa sacīkste ar otro pārnesumu), kā arī pērno Latvijas kausa vicelīderi Ediju Zimzu (arī ātrumkārbas problēmas).
Cīņas notika arī citos vērtējumos. NEZ kausā B6000 klasē uzvara igaunim Martam Heningam, bet Buggy 1600 klasē smagā cīņā ar lietuviešiem uzvaru sasniedza Māris Līcis. Baltijas D12 kausā uzvara Raivim Lokmanim, bet Igaunijas D13 sacīkstē labākais bija Tomass Repps. Latvijas bērnu Beta bagiju čempionātā debijas sacīkstē pirmā vieta Ričardam Špakam – iepriekšējo divu gadu Latvijas bērnu čempiona Daniela jaunākajam brālim.
Nākamais lielais notikums Latvijas krosa dzīvē būs Eiropas autokrosa čempionāta pirmais posms, kas norisināsies maija beigās Bauskā, Mūsas trasē.
Foto: Viesturs Saukāns (Autocross.lv)
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti