Talsu rallijā uzvaru svin igauņi

 
20.maijs 2013 14:31

Latvijas Rallija čempionāta ceturtajā posmā Rally Talsi 2013 uzvarēja igauņu ekipāža Ots Tanaks/Martins Jarveoja. Diemžēl Latvijas rallisti nevarēja nopietni konkurēt ar vadošajām kaimiņvalstu ekipāžām un šoreiz cīņā par uzvaru neiesaistījās.

Sīvākie Tanaka konkurenti visa rallija gaitā bija Krievijas braucēji Aleksejs Lukjaņuks ar Alekseju Arnautovu, kuri otrajā dienā bija izvirzījušies līderpozīcijā. Taču pēdējā ātrumposmā viņi izlidoja no trases un sabojāja savas automašīnas aizmugurējo piekari. Līdz ar to Lukjaņuka ekipāža tikai ar grūtībām sasniedza rallija finišu un kopvērtējumā atkrita uz 12 vietu.
„Jau drīz pēc ātrumposma sākuma redzēju Lukjanuku/Arnautovu, tad arī sapratu, ka Rally Talsi uzvara ir rokā un galvenais ir nepieļaut muļķīgu kļūdu. Diemžēl šis ir autosports un šādas neveiksmes notiek. Šoreiz man paveicās, tomēr ļoti izbaudīju cīņu, tā bija ļoti sīva un visu ralliju braucu uz savu spēju robežas,” apmierināts par rezultātu stāsta Ots Tanaks.
Avāriju noslēdzošajā 27 kilometrus garajā ātrumposmā piedzīvoja arī Haralda Šlēgelmilha ekipāža un savā pirmajā rallija līdz finišam tā arī netika. Jāpiebilst, ka Šlēgelmilhs pēc 11 ātrumposma atradās 20 vietā.
Rallija kopvērtējumā otro vietu ieņēma igauņi Timu Korge/Erki Pints, savukārt trešajā vietā ierindojās mūsu pašu braucēji Raimonds Kisiels/Arnis Ronis. Pirmajā desmitniekā finišēja vēl vairākas Latvijas ekipāžas. Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis izcīnīja ceturto vietu, Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe ieņēma septīto vietu, Aivis Egle/Agnis Dauga palika astotie, bet Jānis Berķis/Edgars Čeporjus absolūtajā vērtējumā bija desmitie.
Mašīnām ar viena tilta piedziņu ātrākie bija Okartes autosporta akadēmijas jaunie braucēji Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs.
Čempionu ieskaitē spraiga spēkošanās par uzvaru norisinājās starp Igaunijas čempioniem Raineru Ausu/Simo Koskinenu un Lietuviešiem Dominiku Butvilu/Renatu Vaitkeviču. Arī šeit korekcijas ieviesa pēdējais ātrumposms, kurā Ausa/Koskinena ekipāža pārsita riepu un pazaudēja iekrāto pārsvaru. „Man ir liels pārsteigums par uzvaru R4 klasē, taču vēl lielāks prieks ir par izcīnīto Čempionu kausu. Ļoti ceru, ka Talsos atgriezīšos arī nākamgad,” pēc apbalvojumu saņemšanas sajūsmināts bija Butvils. Čempionu ieskaitē otrais palika igaunis Rainers Aus, trešais bija Krievijas pārstāvis Grigorijs Tregubovs, bet slovāks Tomašs Ontrejs tehnisku iemeslu dēļ no cīņas izstājās jau rallija pirmajā dienā.
Talsu rallijā no 63 stratējušām ekipāžām finišu sasniedza 42 mašīnas.
„Jau piekto gadu Talsos aizvadījām Čempionu ralliju un arī šogad tas bija spraigs un notikumiem bagāts. Ir patiess prieks, ka mūsu darbu novērtē gan sportisti, gan skatītāji, gan sacensību atbalstītāji. Esmu pārliecināts, ka arī nākamgad Talsu pusē vasara sāksies ar Čempionu ralliju,” sacensību noslēgumā gandarījumu pauda rallija organizators Raimonds Strokšs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti