Prezentēts sacīkšu elektroauto eO PP01

 
24.maijs 2013 18:00

Rīgā pie DNB bankas šodien tika prezentēts elektriskās piedziņas sacīkšu prototips eO PP01, ar kuru autobraucējs Jānis Horeliks 30. jūnijā startēs leģendārajās Pikes Peak kalnā braukšanas sacensībās Kolorado štatā, ASV.

Nesen ziņojām, ka autoinženiera Andra Dambja vadītais uzņēmums eO strādā pie elektriskās piedziņas sacīkšu automobiļa būvniecības. Auto paredzēts startam leģendārajās Pikes Peak kalnā braukšanas sacensībās Kolorado štatā, ASV. Tagad šis auto ir uzbūvēts un gatavs pirmajiem testiem, kas tuvākajās dienās notiks Biķernieku trasē. 30. maijā komanda dosies uz Ziemeļameriku, lai sāktu gatavošanos testa braucieniem Pikes Peak trasē.
Izmantojot vairāku gadu desmitu motoru sporta pieredzi, Andris Dambis sešu mēnešu laikā uzprojektējis jaunu elektroauto ar nosaukumu eO PP01. Tā konstrukcijas pamatā ir cauruļu rāmja šasija, bet oglekļa šķiedras virsbūve ir izgatavota Dānijā. 400 kW visu riteņu elektriskā piedziņa to padarīs par cienīgu konkurentu Pikes Peak sacensībās.


“Mēs zinām, ka mūsu automobilis ir spējīgs pārspēt pašreizējo Pikes Peak rekordu. Esam izpētījuši konkurentu elektroauto un varu teikt, ka mūsu konstrukcija ir pārāka. Tādēļ arī pagaidām nestāstam smalkāk par automobiļa tehniskajiem parametriem un nerādam, kas tam iekšā”, prezentācijas preses konferencē stāsta Andris Dambis
eO ir jau labi zināms ar saviem ambiciozajiem elektriskā motoru sporta projektiem. 2011. gadā radītais elektriskais bezceļu auto OSCar eO ir pieveicis 18 000 kilometru rallija reida sacensībās trijos kontinentos. Jaunais sprinta sacīkšu projekts ir solis pretim uzņēmuma ilgtermiņa mērķiem – radīt tehnoloģijas augstas veiktspējas elektroautomobiļiem.


Informācija par projektu būs pieejama uzņēmuma mājas lapā driveeo.com. Pateicoties DNB bankas un transporta uzņēmuma Kurbads atbalstam, raidījuma Tavs Auto radošā komanda veido dokumentālo filmu par šo projektu. Sacensību dienas notikumiem tiešsaitē varēs sekot līdzi ppihc.com un redbull.tv.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti