Mūsā labākais no mūsējiem Boks

 
28.maijs 2013 13:38

Augstāko rezultātu no Latvijas sportistiem FIA Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Mūsas trasē izcīnīja SuperBuggy klases braucējs Jānis Boks, gūstot ceturto vietu. Ervins Grencis SuperBuggy klasē septītais, Andris Kuļikovskis Buggy 1600 klasē devītajā vietā.

 

SuperBuggy finālā Jānis Boks startēja no piektās starta vietas, arī pēc starta saglabājot šo pozīciju. Jānis iesaistījās sīvā cīņā par nākamajām pozīcijām, līdz izstājās francūzis Olivjē Difūrs. Boks turpināja cīņu ar čehu Petru Tureku par pjedestālu, taču Eiropas vicečempions nosedza visus uzbrukumus un latvietim trešo vietu neatdeva. Finālbraucienā startēja arī Ervins Grencis, sasniedzot septīto vietu. Grencim šī bija pirmā sacīkste SuperBuggy klasē EČ ietvaros.
Buggy 1600 klasē A finālā cīnījās Andris Kuļikovskis. Tiesa, trešajā kvalifikācijā Andris piedzīvoja tehnikas problēmas, kā rezultātā uz finālu Kuļikovskim bija jāizbrauc tikai ar aizmugurējo piedziņu. Tas liedza cīnīties par augstākajām pozīcijām. Andris finišā devītajā vietā.
Buggy 1600 klasē 16. vietu ieņēma Jānis Ščerbickis, 17. pozīciju – Māris Līcis, kuri abi izstājās B finālā. Juris Kuļikovskis (SuperBuggy) un Ronalds Baldiņš (Buggy 1600) tehnisku problēmu dēļ palika bez ieskaites. Diemžēl neviens Latvijas pārstāvis neizgāja uz starta TouringAutocross klasē, kurā savulaik mūsu sportistiem bijuši labi panākumi. Vienīgais šajā klasē pieteiktais mūsu braucējs Agris Brediks netika pat līdz pirmajai kvalifikācijas sērijai, jo viņa mašīnas dzinējs salūza jau treniņbraucienos.
Latvijas autokrosa čempionāta B600 klasē uzvaru izcīnīja Kaspars Bumbiers, aiz sevis atstājot Jāni Baumani, kurš guva pozīciju, pēdējā aplī apdzenot Dmitriju Kabanovu.
SuperBuggy klasē uzvarēja vācietis Bernds Štūbe, Buggy 1600 klasē labākais bija ungārs Kristians Šžabo, TouringAutocross uzvara ungāram Tamašam Karai, bet Junior Buggy pirmais bija čehs Vāclavs Triška. Nacionālajā B600 klasē labākais – Kaspars Bumbiers.

 

FIA Eiropas autokrosa čempionāta 1. posms Latvija, sporta komplekss Mūsa
SuperBuggy
1. Bernds Štūbe (Vācija)
2. Ladislavs Hanāks (Čehija)
3. Petrs Tureks (Čehija)
4. Jānis Boks (Latvija)
…7. Ervins Grencis (Latvija)
Buggy 1600
1. Kristians Šžabo (Ungārija)
2. Vits Nosaleks (Čehija)
3. Kevins Peters (Nīderlande)
…9. Andris Kuļikovskis (Latvija)
…16. Jānis Ščerbickis (Latvija)
…17. Māris Līcis (Latvija)
TouringAutocross
1. Tamašs Karai (Ungārija)
2. Otakars Vibornijs (Čehija)
3. Miroslavs Noimans (Čehija)
Junior Buggy
1. Vāclavs Triška (Čehija)
2. Radeks Francs (Čehija)
3. Jirži Formaneks (Čehija)
B600
1. Kaspars Bumbiers (Latvija)
2. Jānis Baumanis (Latvija)
3. Dmitrijs Kabanovs (Latvija)



 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti