Uzvar Šveds, Vorobjovs – trešais

 
11.augusts 2013 10:34

Lietuvā notiekošajā „300 ezeru” rallijā uzvaru izcīnījis lietuvietis Vitauts Šveds ar stūrmani Žilvinu Sakalausku, savukārt labākais no Latvijas pilotiem Jānis Vorobjovs ar stūrmani Artūru Žeibi ierindojās 3.vietā, 50 sekundes atpaliekot no rallija uzvarētāja, liecina neoficiālie rallija rezultāti.

2.vietu izcīnīja cita Lietuvas ekipāža – Dominiks Butvils un Renats Vaitkevičs, savukārt viens no sacensību galvenajiem favorītiem, Latvijas komandas ASRT sastāvā startējošais Krievijas pilots Aleksejs Lukjaņuks ar stūrmani Alekseju Arnautovu 11. ātrumposmā kļūdījās un bija spiesti izstāties, tobrīd atrodoties rallija vadībā, gan tikai par nepilnu sekundi apsteidzot tuvāko sekotāju Švedu.

Spraigā cīņā 4.vietu ralijā ieguva Mārtiņš Svilis ar Ivo Pūķi, no līdera atpaliekot divas minūtes un 15 sekundes, taču tikai par 6,84 sekundēm apsteidzot tuvākos sekotājus Deividu Jocju ar Ķēstuti Torau.

Trešā labākā Latvijas ekipāža Aivis Egle ar Andi Daugu ralliju pabeidza 8.vietā, taču Latvijas rallija čempionāta N4 grupas ieskaitē Egle ieņēma 2.vietu, un ar izcīnītajiem 12 kopvērtējuma punktiem bija pietiekami, lai apsteigtu līdzšinējo čempionāta līderi. Divus posmus pirms čempionāta beigām, Eglem ir 67 punkti, savukārt Lukjaņukam – 59 punkti.

2WD automašīnu klasē pirmās dienas ātrākās bija trīs Latvijas ekipāžas, taču otrajā rallija dienā veiksmīgāki bija lietuvieši Karolis Raišis un Vitauts Dusevičs, kas startē ar klasiskās piedziņas „BMW M3”. Rallija finišā tuvākie sekotāji Ralfs Sirmacis ar Māri Kulšu atpalika 29,46 sekundes. 3.vietā, nedaudz vairāk nekā trīs sekundes atpaliekot no 2.vietas, palika Mārcis Ķenavs ar Ričardu Raimondu Vīksnu. Pēc pirmās dienas 3.vietā esošais Kristaps Feldmanis ar Arti Štrausu ātrumkārbas defekta dēļ bija spiesti izstāties no sacensībām.

Rallija kopvērtējumā labākā viena tilta ekipāža atrodas 16.vietā un no sacensību līdera atpaliek septiņas minūtes un 28 sekundes.

Zarasu pilsētas apkārtnē Lietuvā notiekošais „300 ezeru” rallijs vienlaikus bija Lietuvas rallija čempionāta 5.posms, Latvijas rallija čempionāta 6.posms un Baltkrievijas rallija čempionāta 3.posms. 

Pavisam uz sacensību starta izgāja 94 ekipāžas, no kurām 26 piedalās Latvijas rallija čempionāta ieskaitē.

Pirmajā rallija dienā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi, kuru kopējais garums sasniedza 28 kilometrus, savukārt rallija otrajā dienā - deviņi ātrumposmi vairāk nekā 100 kilometru garumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti