Latvieši cīnās Anglijā

 
Jānis Grīnhofs | 25.maijs 2014 12:10

24.un 25.maijā, Anglijā, Lidenhilas autotrasē norisinās Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta II posma sacensības. Lidenhilas trasē dalībnieku vidū arī ir divi latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Reinis Nitišs Foto: rallycrossrx.com

Pirmajā sacensību dienā tika aizvadīti treniņi un kvalifikācijas sacensības. Reinim Nitišam Super Car klasē bija jāveic divi ieskaites braucieni cīņā par vietu pusfinālā, Jānim Baumanim četri. Tik raiti kā I posmā Portugālē mūsējiem negāja. Šoreiz iejaucās tehnika, izpaudās tik bieži pieminētais veiksmes faktors.

Reinim Nitišam treniņu laikā radās pārnesumu kārbas defekts. Tā novēršanais tika izmantots treniņu sesijas laiks. Tā Reinim neizdevās pierast pie trases līkločiem un pieregulēt auto. Rezultātā pirmajā braucuenā uzvara, bet kopumā serijā absolūti devītais laiks un arī tada pati punktu summa. Otrajā sērijā jau veicās labāk, izcīnīta astotā vieta, kas kopumā pēc pirmās dienas dod devīto rezultātu. Līderis pēc pirmās dienas ir Reiņa komandas biedrs Andreas Bakkeruds. Kā īsā sarunā atzina pats Reinis Nitišs: "Viss ir kārtībā, vēl daudz jāmācās. Galvenais ir otra sacensību diena".

Gŗūtāk klājās Jānim Baumanis. Viņa spēkratam treniņu sesijas laikā radās dzinēja defekts, kuru neizdevās novērst līdz kvalifikācijas braucienu sākumam. Automātiski pirmajā kvalifikācijas sērijā nullīte, kas praktiski pārvilka svītru iekļūšanai pusfinālā, Jānis turpinājumā cīnijās iespēju robežās sasniedzot 10.un divas 6.vietas, taču izlaistas pirmais brauciens sastādija pārāk lielu punktu deficītu, lai iekļutu tālākajās cīņās otrajā dienā. Tāds nu ir tehniskais sporta veids.

Atliek turēt īkšķus par Reini. Pašreizējais rezultāts ļauj cerēt uz pusfinālu, taču jāatceras, ka ļoti būtisks ir rezultāts ar kādu sportists iekļūst nākamajā kārtā. Tas nosaka starta vietu, bet starts rallijkrosā ir viens no svarīgākajiem faktoriem cīņā par labu rezultātu. Novēlēsi Reinim veiksmi!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti