Šogad jauns sacīkšu seriāls – „FIA Baltic Rally Trophy”

 

Foto: Rando Aav

Rallijs Kurzeme | 9.marts 2016 7:18

Šosezon startēs jauns Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) izveidots autorallija sacensību seriāls „Baltic Rally Trophy”, kura piecos posmos tiks noskaidroti triju Baltijas valstu un Somijas ātrākie rallija braucēji.

„FIA Baltic Rally Trophy” ir „FIA European Rally Trophy” reģionālās sacensības, kur vienā zonā apvienota Latvija, Lietuva, Igaunija un Somija. Sacensības būs starptautiski reģistrētas, un tas nozīmē, ka arī Krievijas un citu valstu sportistiem tā būs lieliska iespēja cīnīties par ieskaites punktiem, lai dotos tālāk uz Eiropas trofejas izcīņas finālu, kas notiks novembrī Austrijā.

Kopumā Eiropas rallija trofejas izcīņā izveidoti astoņi reģionālie seriāli – „Balkan Rally Trophy”, „Alpine Rally Trophy”, „Iberian Rally Trophy”, „Benelux Rally Trophy”, „Celtic Rally Trophy”, „Central Rally Trophy”, kā arī „Scandinavian Rally Trophy” un „Baltic Rally Trophy”.

Ātrākie braucēji tiks noskaidroti trīs ieskaites klasēs līdzīgi, kā tas ir patlaban Latvijas rallija čempionātā un arī Eiropas čempionātā īstenotajam klašu sadalījumam. Atsevišķa ieskaite izveidota arī pilotiem līdz 27 gadu vecumam, kuri cīnīsies par junioru trofeju.

“Baltijas valstu automobiļu federācijas jau daudzus gadus veiksmīgi sadarbojas, rīkojot kopīgus nacionālo čempionātu posmus. Bieži ātrākās rallija ekipāžas piedalās arī vēl kādā nacionālajā čempionātā, tāpēc jaunizveidoto „Baltic Rally Trophy” saredzu kā lielisku iespēju visu valstu braucējus pulcēt vienuviet un veicināt gan konkurenci, gan sadarbību,” stāsta Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

„FIA Baltic Rally Trophy” sāksies 6.-7.maijā Liepājā ar Ātruma festivālu - ralliju “Kurzeme 2016”, savukārt noslēgsies 22.-23.oktobrī ar ralliju “Latvija”. Divi trofejas izcīņas posmi notiks Lietuvā - “300 Lakes Rally” 12.-13.augustā un “Rally Elektrenai” 9.-10.septembrī, bet seriāla pirmspēdējais posms paredzēts Igaunijā – 7.-8.oktobrī notiekošais “Saaremaa Rally”.

Trīs ātrākās ekipāžas no katras ieskaites klases sezonas beigās dosies uz 17.-19.novembrī Austrijā notiekošo “Rally Waldviertel”, kur kopā ar citu reģionu labākajiem rallija braucējiem cīnīsies par Eiropas rallija trofeju. „FIA European Rally Trophy” fināls, tāpat kā Baltijas zonas noslēdzošais rallijs “Latvija” būs gan ar asfalta, gan ar grants seguma ātrumposmiem. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti