Ķīnas GP - triumfē Alonso

 
14.aprīlis 2013 12:35

Ķīnas Lielās balvas izcīņā šorīt uzvaru izcīnīja "Ferrari" spāņu pilots Fernando Alonso, triumfējot pirmo reizi šajā sezonā. Pirmajās trīs sacīkstēs šogad ir bijuši trīs dažādi uzvarētāji.

Uz goda pjedestāla šodien stājās arī soms Kimi Raikonens ("Lotus") un kvalifikācijas uzvarētājs brits Luiss Hamiltons ("Mercedes").

Jau pirmajos apļos boksos devās virkne līderu, tostarp Hamiltons, Raikonens, Alonso un citi. Spāņu pilots un komandas biedrs Felipe Massa pirms pitstopa jau tika garām līderim Hamiltonam, un Alonso savu pozīciju spēja saglabāt arī līdz sacīkstes beigām, izcīnot pārliecinošu 31.uzvaru savā karjerā, šajā radītājā panākot ceturtajā vietā esošo Naidželu Manselu.

Tikmēr izstājās šodien četri piloti. Jau septītajā aplī jaunais "Sauber" meksikāņu pilots Estebans Gutjerezs pārvērtēja savas spējas un, nenovaldot bolīdu, ietriecās Adriana Zutila "Force India" formulas aizmugurē, abiem braucējiem izstājoties no sacensībām. 15.aplī sadūrās Žana Ērika Verņē ("STR Ferrari") un no boksiem startējušā Marka Vēbera ("Red Bull") formulas, pēc trīs apļiem austrālietim izstājoties pavisam. Jau pēc pāris minūtēm trīs secīgus pitstopus piedzīvoja "Mercedes" vācu pilots Niko Rosbergs, pēc trešā vairs neatgriežoties trasē – pie vainas viens no formulas riteņiem.

Pēdējos apļos par vietu uz pjedestāla centās cīnīties "Red Bull" pilots un Malaizijas GP uzvarētājs Sebastjans Fetels, tomēr Hamiltons savu pozīciju prata noturēt. Kopvērtējumā Fetels gan saglabā līderpozīcijas ar 52 punktiem, tuvākajam sekotājam Kimi Raikonenam atpaliekot tikai par trīs punktiem. Šodienas uzvarētājs Alonso kopvērtējumā ieņem trešo vietu ar 43 punktiem. Komandu ieskaitē līderpozīcijas saglabā "Red Bull" ar 78 punktiem, par pieciem apsteidzot "Ferrari".
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti