Hamiltons lietainos apstākļos ceturto reizi pēc kārtas ātrākais F-1 posma kvalifikācijā

 
Nozare.lv | 25.augusts 2013 11:07

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posma - Beļģijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensību uzvarētāju sestdien lietainos apstākļos kļuva britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības.

Pirms trešās kvalifikācijas sesijas sākās lietus, bet deviņi braucēji uzreiz pēc zaļā signāla izbrauca trasē ar sausajām riepām. Tikmēr brits Pols di Resta no "Force India" komandas minūti nogaidīja un aizbrauca ar pusslapjā laika riepām. Lietus sāka līt ļoti spēcīgi, tāpēc visi deviņi braucēji pēc iesildīšanās apļa atgriezās boksos mainīt riepas. Tikmēr di Resta ieguva aptuveni divas minūtes un tāpēc paspēja sasniegt laiku vēl nedaudz sausākā trasē, nokļūstot ļoti tuvu pirmajam "pole positon" savā karjerā.

Tomēr trešās sesijas pašās beigās, trasei kļūstot sausākai, vadošie braucēji paguva veikt spēcīgus lidojošos apļus un apsteidz di Restu, atstājot viņu piektajā vietā.

Ātrākais izrādījās Hamiltons, kurš "pole position" ieguvis ceturtajā posmā pēc kārtas. Otrais aiz viņa palika trīskārtējais pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, bet trešā vieta tika vācietim Niko Rosbergam no "Mercedes".
Ceturtajā vietā priekšā di Restam tika Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas, bet kā sestais svētdien startēs "McLaren" komandas britu pilots Džensons Batons.

Vēl pirmajā desmitniekā ierindojās attiecīgi "Lotus" komandas franču braucējs Romēns Grožāns, viņa komandas biedrs soms Kimi Raikonens, kurš bija ātrākais otrajā kvalifikācijas sesijā, spānis Fernando Alonso no "Ferrari" komandas, kurš bija labākais pirmajā kvalifikācijas sesijā, un viņa komandas biedrs Felipe Masa no Brazīlijas.
Piektdien un sestdien trijās brīvo treniņbraucienu sesijā divreiz uzvarēja Fetels, bet reizi - Alonso.
Jāizceļ, ka Raikonens Spā trasē pie uzvaras spējis tikt četras reizes savā karjerā. Viņš ir vienīgais no aktīvajiem F-1 pilotiem, kurš šajā trasē uzvarējis vairāk par vienu reizi.

Sacīkstes paredzētas svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pēc šosezon aizvadītiem desmit posmiem čempionāta kopvērtējuma līderis ar 172 punktiem ir Fetels, otrajā pozīcijā ar 134 punktiem atrodas Raikonens, bet trešajā ar 133 punktiem ir Alonso.
Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 277 punktiem ir "Red Bull", kurai ar 208 punktiem seko "Mercedes", bet "Ferrari" ir par 14 punktiem mazāk.

Šosezon 19 posmu garumā sacenšas 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti