Fetelam kārtējā uzvara; Raikonens izstājas pirmo reizi kopš atgriešanās F-1

 
Nozare.lv | 25.augusts 2013 22:59

Kārtējo uzvaru Pirmās formulas (F-1) čempionātā svētdien izcīnīja trīskārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kamēr soms Kimi Raikonens no "Lotus" piedzīvoja pirmo izstāšanos kopš atgriešanās F-1 sacensībās.

Šoreiz F-1 piloti sacentās Spā aplī Beļģijā, kas bija šīs sezonas 11.posms. Šī Fetelam ir jau piektā uzvara šosezon.

F1 Foto: Publicitātes foto

Jau ar pirmajiem sacīkstes līkumiem brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" zaudēja sestdien iegūto "pole position", jo viņu apsteidza Fetels. Teicams starts padevās arī "Ferrari" braucējam spānim Fernando Alonso, kurš no devītās pozīcijas spēja pakāpties uz piekto.

Turpinājumā divkārtējais čempions Alonso turpināja lielā ātrumā traukties pa trasi, kā rezultātā viņš tika garām "Mclaren" pilotam britam Džensonam Batonam un "Mercedes" braucējam vācietim Niko Rosbergam, pakāpjoties jau uz trešo pozīciju un dzenoties pakaļ Hamiltonam, ko viņam drīzumā izdevās panākt un apdzīt.
Savukārt 26.aplī pirmo reizi kopš atgriešanās F-1 sacensībās, ko viņš izdarīja 2012.gadā, izstāties nācās Raikonenam, kuram radās problēmas ar bremžu sistēmu. Līdz ar to pārtrūkusi arī viņa 27 sacīkšu sērija, kurā Somijas sportists ticis vismaz pie viena kopvērtējuma punkta.

Turpinājumā braucēju gavgalī lielas izmaiņas nenotika, taču 30.aplī iespaidīgu avāriju piedzīvoja "Force India" pilots brits Pols di Resta, kuru izraisīja "Williams" braucējs Pastors Maldonado no Venecuēlas. Maldonado ietriecās di Restas spēkrata aizmugurē, kā rezultātā "Force India" formula pacēlās gaisā un pēc trieciena bija pamatīgi saskādēta.

Tomēr posma noslēgumā pirmais finišēja Fetels, kuram 16,8 sekundes zaudēja Alonso, bet trešais bija Hamiltons, uzvarētājam zaudējot 27,7 sekundes.

Tikmēr ceturtajā vietā ierindojās Rosbergs, bet piektajā pozīcijā bija otrs "Red Bull" braucējs austrālietis Marks Vēbers. Savukārt sestais finišu sasniedza Batons, septītais - brazīlietis Felipe Masa no "Ferrari", bet astotais - francūzis Romēns Grožāns no "Lotus".

Pirmo desmitnieku noslēdza vācietis Adrians Zutils ("Force India") un "Toro Rosso" pilots austrālietis Daniels Rikjardo.

Pēc šosezon aizvadītiem 11 posmiem čempionāta kopvērtējuma līderis ar 197 punktiem ir Fetels, otrajā pozīcijā tagad ir Alonso, kuram 151 punkts, bet uz trešo vietu pacēlies Hamitons ar 139 punktiem.
Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 312 punktiem ir "Red Bull", kurai ar 235 punktiem seko "Mercedes", bet "Ferrari" ir 218 punkti.

Nākamais posms 8.septembrī norisināsies Itālijas trasē Moncā.
Šosezon 19 posmu garumā sacenšas 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti