Batons: Raikonena un Alonso duets "Ferrari" komandā varētu dot pacēlumu konkurentiem

 
Nozare.lv | 19.septembris 2013 11:14

Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" nākamās sezonas duets somu pilots Kimi Raikonens un spānis Fernando Alonso varētu dot pozitīvu impulsu pārējiem braucējiem braukt ātrāk, izteicies "McLaren" komandas braucējs brits Džensons Batons.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā tika oficiāli apstiprināts, ka Raikonens atgriezīsies "Ferrari" komandā, kuras sastāvā 2007.gadā pirmo un līdz šim vienīgo reizi kļuva par pasaules čempionu. Viņš vienībā aizstās pēdējās sezonās ne pārāk veiksmīgi startējušo brazīlieti Felipi Masu, kļūstot par divkārtējā pasaules čempiona Alonso komandas biedru.

Batons prognozēja, ka "Ferrari" nāksies saskarties ar grūtībām un abiem pilotiem varētu būt problēmas ar sastrādāšanos, kas varētu būt lieliski jaunumi citām vienībām un dot pozitīvu impulsu pārējiem pilotiem.

"Noteikti novērosim situāciju," medijiem sacījis Batons. ""Ferrari" komandai jau izsenis bijuši divi piloti, kuri ir ļoti ātri, taču sezona agri vai vēlu nonāk līdz punktam, kurā braucēji viens otram palīdz. Nedomāju, ka to varēs attiecināt uz Raikonenu un Alonso. Piloti, kuri ir sasnieguši tik daudz kā viņi, negribēs palīdzēt savam komandas biedram."

"Esmu pārliecināts, ka brīdī, kad Raikonens atvērs "Ferrari" komandas durvis, Alonso ar visiem vienības darbiniekiem sāks runāt itāliski. Tas ir tieši tas, ko darītu es. Starp viņiem valdīs interesanta atmosfēra, īpaši tad, ja Raikonens būs tikpat ātrs kā Alonso. Ja soms būs ātrāks, tad sāksies lielā jautrība," prognozējis Batons.

Šobrīd Raikonens pārstāv "Lotus" vienību un pēc aizvadītiem 12 posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā ar izcīnītiem 134 punktiem atrodas ceturtajā vietā.

Tikmēr neapstrīdams kopvērtējuma līderis ar 222 punktiem ir trīskārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, bet Alonso ieņem otro vietu, līderim zaudējot 53 punktus.

Līdz F-1 sezonas beigām atlikuši vēl septiņi posmi. Šajā nedēļas nogalē sportisti sacentīsies Singapūrā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti