Piektdienas treniņbraucienos Singapūrā ātrākās „Red Bull” formulas

 
iAuto | 20.septembris 2013 18:29

Pēc piektdien notikušajām divām treniņbraucienu sesijām Singapūras trasē ātrākās bija abas „Red Bull” formulas – ātrāko laiku uzrādīja sezonas līderis Sebastjans Fetels, bet otrais, atpaliekot 0,604 sekundes, palika viņa komandas biedrs Marks Vēbers.

Foto: redbull.com

Fetels savu ātrāko apli piektdien veica minūtē un 44,249 sekundēs, un tas bija par nepilnām trīs sekundēm ātrāk nekā pirmās treniņbraucienu sesijas uzvarētāja Lūisa Hamiltona („Mercedes”) uzrādītais laiks. Otrajā sesijā Hamiltons bija ceturtais ātrākais, no Fetela atpaliekot 1,119 sekundes, savukārt trešais bija viņa komandas biedrs Niko Rosbergs. Vācietis bija par 11 sekundes simtdaļām ātrāks.

5.vietā ierindojās Romēns Grožāns („Lotus”), 6.vietā – Fernando Alonso („Ferrari”), 7.vietā – Džensons Batons („McLaren”), bet 8.vietā – Kimi Raikonens („Lotus”).

Kā pēc piektdienas treniņbraucieniem norādīja trīskārtējais pasaules čempions Džekijs Stjuarts, „Red Bull” kārtējo reizi apliecinājis savu dominanci, un patlaban izskatās, ka nekas nespēs atturēt Fetelu no trešās uzvaras Singapūras ielās pēc kārtas un septītās uzvaras šosezon.

Tomēr treniņbraucienos neiztika bez incidentiem, un „Red Bull” otrais pilots Vēbers piektdienas otrajā sesijā piedzīvoja avāriju, ietriecoties sienā. Vēlāk tieši tajā pašā vietā trasē nenoturējās arī „Ferrari” pilots Felipe Masa. Tas gan viņam netraucēja treniņbraucienus turpināt, tomēr Masa nespēja būt tik ātrs, un piektdienu beidza ar 15.ātrāko apļa laiku.

Diezgan neveiksmīgi treniņbraucieni pagāja arī Pastoram Maldonado („Williams”), kurš trasē izskatījās samērā nestabili, līdz beidzot izslīdēja no trases un ietriecās trases nožogojumā, sabojājot priekšējo antispārnu. Arī pēc šī incidenta Maldonado vēl reizi saslīdēja trasē un dienu beidza ar 16.ātrāko laiku, 3,3 sekundes desmitdaļas atpaliekot no komandas biedra Valteri Botasa.

Sestdien sportistus gaida vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācijas sacensības, bet svētdien notiks izšķirošā cīņa par Singapūras lielo balvu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti