Kvalifikācijā Singapūrā gaidāma sīva „Red Bull” un „Mercedes” spēkošanās 1

 
iAuto | 21.septembris 2013 9:26

Sestdien Singapūras Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā gaidāma sīva spēkošanās starp „Red Bull” pilotiem Sebastjanu Fetelu un Marku Vēberu un „Mercedes” braucējiem Niko Rosbergu un Luisu Hamiltonu.

Piektdien pirmajā treniņbraucienu sesijā ātrākais bija čempionāta kopvērtējuma 3.vietā esošais Hamiltons, taču otrajā sesijā daudz ātrāki jau bija abi „Red Bull” piloti, konkurentiem no „Mercedes” atstājot vien 3. un 4.vietu.

Foto: redbull.com

Piektdien uzrādītais laiks ir neliels pārsteigums,” pēc treniņbraucieniem presei sacīja Fetels. „Man bija labs aplis, taču nedomāju, ka tas pilnībā atspoguļo situāciju. Mēs izskatāmies ātri, taču domāju, ka „Mercedes” braucēji kvalifikācijā būs ļoti spēcīgi.”

Hamiltons atzīst, ka komandas mērķis ir kvalificēties pirmajā starta rindā, jo Singapūras trasē ir diezgan grūti apdzīt, tomēr tas būšot ļoti grūti.

„Mercedes” komandas direktors Ross Brauns gan norāda, ka ir grūti pateikt, cik tieši ātri abi piloti būs šajā trasē, jo Singapūrā papildus degvielai bākā ir ļoti liels efekts, un tas kaut kādā mērā var sajaukt braucēju secību.

2013.gada sezonas vicelīderis Fernando Alonso („Ferrari”) pēc piektdienas treniņbraucieniem, kur uzrādīja sesto ātrāko laiku, nebija pārāk optimistisks.

„Mēs nebijām konkurētspējīgi. Ja viena formula atrodas sestajā vietā, bet otra tikai 15., tas noteikti nav tas rezultāts, uz ko mēs ceram. Tagad mums ļoti smagi jāstrādā, lai atrastu pareizos regulējumus un vislabāko stratēģiju,” sacīja Alonso, gan uzsverot, ka vēl nav padevies un atmetis cerības Singapūrā kāpt uz goda pjedestāla.

Cerīgi uz kvalifikāciju un sacīksti raugās 4.vietā kopvērtējumā esošais soms Kimi Raikonens, kurš piektdien dzīvās satiksmes dēļ nav varējis parādīt visu, uz ko ir spējīgs.

„Formula nav slikta, un ir dažas vietas, kur mēs to varam padarīt ātrāku. Piektdienas apļa laikiem nav nekādas nozīmes – redzēsim, kas notiks sestdien,” sacīja Raikonens.

Sestdien plkst.13 pēc Latvijas laika gaidāma treniņbraucienu trešā sesija, savukārt plkst.16 notiks kvalifikācijas braucieni.

Pēc piektdien notikušajām divām treniņbraucienu sesijām Singapūras trasē ātrākās bija abas „Red Bull” formulas – ātrāko laiku uzrādīja sezonas līderis Sebastjans Fetels, bet otrais, atpaliekot 0,604 sekundes, palika viņa komandas biedrs Marks Vēbers.

Fetels savu ātrāko apli piektdien veica minūtē un 44,249 sekundēs, un tas bija par nepilnām trīs sekundēm ātrāk nekā pirmās treniņbraucienu sesijas uzvarētāja Lūisa Hamiltona („Mercedes”) uzrādītais laiks. Otrajā sesijā Hamiltons bija ceturtais ātrākais, no Fetela atpaliekot 1,119 sekundes, savukārt trešais bija viņa komandas biedrs Niko Rosbergs. Vācietis bija par 11 sekundes simtdaļām ātrāks.

5.vietā ierindojās Romēns Grožāns („Lotus”), 6.vietā – Fernando Alonso („Ferrari”), 7.vietā – Džensons Batons („McLaren”), bet 8.vietā – Kimi Raikonens („Lotus”).

Kā pēc piektdienas treniņbraucieniem norādīja trīskārtējais pasaules čempions Džekijs Stjuarts, „Red Bull” kārtējo reizi apliecinājis savu dominanci, un patlaban izskatās, ka nekas nespēs atturēt Fetelu no trešās uzvaras Singapūras ielās pēc kārtas un septītās uzvaras šosezon.

 
Visi komentāri
 
iAuto 21.septembris 2013 10:44
0 0 Atbildēt

Cerams, ka tiešām būs sacensība

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti